cottonbro fotója a Pexels oldaláról

Mivel nem figyelsz, egyre rövidülnek a popdalok

Szakértők szerint a popszámok rövidebbek lesznek az évtized végére, mert a figyelem hiányának és a streaming szolgáltatások „kultúrájának átugrásának” időszaka következik – írja a Hírado .hu sajtóértesülésre hivatkozva...
 
Fotók: Mohai Balázs (MTI

Online és ingyenesen megtekinthető a Recirquel varázslatos téli meséje

A Kristály élő verziójában a nézők szinte részeseivé válnak az újcirkusz téli történetének, hiszen olykor egy karnyújtásnyira, vagy éppen a fejük felett suhannak el az artisták.... 2020. a lemondások éve: erről az élményről le kell mondanunk, de az előadás bizonyára...
 
 
Lovasi és Kispál újra együtt dolgozik

Lovasi és Kispál újra együtt

Lovasi András új lemeze már készül pécsi stúdiójában – egy dal stúdiómunkálataiba Kispál András is bekapcsolódott: a felvételt januárban készülnek megmutatni a nyilvánosságnak. Addig azonban még elég sok dolog történik a zenész háza táján – pörgősre sikeredett az év vége.
 
Mivel ilxen idén nem lesz, fogadjátok ezt a képet az Operaház fotói közül (2014.)

Minden körülmények között az Operában leszünk

Új, fizetős streamingszolgáltatást indít januártól az Operaház. Az Opera Otthonra című szolgáltatás a korlátozások fennállásáig egyszeri, folyamatos megtekintés mellett teszi elérhetővé a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett legfrissebb produkcióit.
 
 Online közvetítik Andrea Bocelli karácsonyi koncertjét

Online közvetítik Andrea Bocelli karácsonyi koncertjét

"Believe in Christmas" címmel a pármai Teatro Regióban ad karácsonyi koncertet világhírű olasz tenor december 12-é, az eseményt online közvetítik.
 
A fotó illusztráció (Cottonbro/Pexels)

Fizessetek! – üzenik amerikai zenészek a Spotifynak

Az Amerikai Lemezipari Szövetség (RIAA) adatai szerint 2020 első félévében az összes rögzített zenei felvétel utáni bevételben továbbra is a streaming uralja a piacot: 2020 első félévében a bevételek 85 százaléka, 4,8 milliárd dollár (1451 milliárd forint) abból származott.
 
 
A Várkert Bazár is élőzni fog

A Várkert Bazár is élőzni fog

A Várkert Stream szolgáltatása mellett a programokat a helyszínen, a Várkert Bazárban is élvezhetik a látogatók, olyan előadásokat például, mint az ENEMVÉ (Nagy Magyar Versek) sorozat, Gryllus Dániel 70. születésnapi koncertje, valamint a kedvelt irodalmi produkció, az Aposztróf Est...
 
40 év után a vnyl bevágott a cédé elé

40 év után a vinyl bevágott a cédé elé

A nyolcvanas évek óta először előzte meg a vinyl (bakelit) lemezeladás a cédét Amerikában – adta hírül hétfőn a The Guardian brit napilap honlapja.
 
Fotó: Magda Ehlers/Pexels

Dalszerző: Megerősödhet a zenészek eddig figyelemre sem méltatott középrétege

A Delszerző blogon már beszámoltak arról a trendről, hogy a szupersztárok rovására egyre inkább erősödni látszik a zenészek azon középrétege, akik ugyan nem töltenek meg arénákat, nem headlinereka fesztiválokon – de már jól meg tudnak élni a zenélésből.
 
Mötley Crue, Five Finger Dead Punch, Papa Roach – Better Noise Music Festival

Mötley Crue, Five Finger Dead Punch, Papa Roach – Better Noise Music Festival

Miközben a világ azon cidrizik, hogy vajon mi fog történni a következő pillanatban, a Better Noise virtuális zenei fesztivállal ünnepli a nyarat, amelyen a rockzene legnagyobb nevei szerepelnek.
 
Shakirát, a Coldplayt és Justin Biebert is leszerződtette az EU egy szuperkoncertre

Shakirát, a Coldplayt és Justin Biebert is leszerződtette az EU egy szuperkoncertre

Számos világsztár, köztük Shakira, a Coldplay és Justin Bieber is fellép azon a nagyszabású szombati online koncerten, amelyet az Európai Bizottság szervezett a koronavírussal összefüggő gyógyszer- és vakcinakutatások finanszírozására.
 
Fábián Juli Emlékalapítvány

A zeneipari háttérmunkásoknak nyújt segítséget a Fábián Juli Emlékalapítvány

Pályázatot írt ki az elmaradt koncertek, rendezvények miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások (roadok, hang-, video- és fénytechnikusok, sofőrök, turnémenedzserek) számára a Fábián Juli Emlékalapítvány.
 
Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek