Olyan lesz, mint a fesztivál, csak közönség nélkül – a Coldplay is fellép a Glastonbury-online bulin

Olyan lesz, mint a fesztivál, csak közönség nélkül – a Coldplay is fellép a Glastonbury-online bulin

Lövésünk sincs, lázba hoz-e egyáltalán még valakit egy streamelt fesztivál híre... Mindenesetre olyan nevekkel próbálunk némi érdeklődést kiváltani, mint a Coldplay, Damon Albarn, Jorja Smith, Kano, Haim és Wolf Alice.
 
Ha ez statisztika nem így állna, a zene már halott lenne

Ha ez statisztika nem így állna, a zene már halott lenne

A zenei streamingnek köszönheti a hangfelvételipar a növekedését – de ez nem akkora csoda: a szomorú valóságban jelenleg kizárólag így juthatnak a felhasználók (új) zenékhez.
 
 
Ingyenes online koncertet ad Lajkó Félix és Balázs János

ELMARAD! Ingyenes online koncertet ad Lajkó Félix és Balázs János

Az április 9-ére meghirdetett Lajkó Félix - Balázs János koncert elmarad. A külföldön élő hegedűművész egészségügyi elővigyázatossági okokból nem tudja vállalni a fellépést.
 
Margaret Island: ingyenes streamkoncert és dalpremier

Margaret Island: ingyenes streamkoncert és dalpremier

Április 11-én este nyolc órakor tartja tavaszindító élő streamkoncertjét a Margaret Island zenekar.
 
Köszi, Bandi, megnézzük majd felvételről!

Köszi, Bandi, megnézzük majd felvételről!

Pár perces technikai szünetnek indult, majd Lovasi András szavaival élve "megbicsaklott" a TRIP hajóról streamelt, Kispál Andrással felturbózott koncertje. A közvetítés technikai háttere gyak. összeomlott, de igazából nem is ez a hír, hanem az, ahogy a fizető közönség reagált. Van...
 
A djíta Abonyi Alma tervezte.

Öt kategóriában adják át az új zenei díjat

WMMD Digitális Zenei Díj néven új elismeréssel gazdagodhatnak azok a hazai produkciók, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt évben a zenei streaming területén.
 
 
Fotó: Quimby FB

Február végén érkezik a Quimby Plusz-Mínusz Koncertfilmje

A Quimbyt is alaposan megtépázta a covid, s nekik még az is nehezítette ezt a sosem tapasztalt nehézségű pályát, hogy Kiss Tibi rehabra vonult. Utolsó próbalehetőségeikkel – hiszen fel kellett adniuk a próbatermüket is – összeraktak egy koncertet, amelyben nem csak zenélnek, meg is...
 
Jók a fények, igaz? Gondolj most arra, aki beállította őket... (ITI FB)

Az Intim Torna Illegál is beszállt a zeneipari háttérmunkások megmentésébe

A #savethebackstage kampány a zene- és rendezvényiparban dolgozó háttérmunkások megsegítésére jött létre. A kampány első felvonásában a szervezők egy webshopot hoztak létre, ahol a megvásárolható termékek bevételével a Fábián Juli Emlékalapítványt lehet támogatni. Most itt a...
 
A KISS basszerosa szerint a streaming megölte a rockszakmát

A KISS basszerosa szerint a streaming megölte a rockot

Mint ahogy a videó is kinyírta a rádió sztárjait... A KISS társalapítója és basszusgitárosa, Gene Simmons egy New York-i rádiócsatornának adott interjút, ott hangzott el a sommás kijelentés.
 
 cottonbro fotója a Pexels oldaláról

Megéri-e a zenészeknek streamelni?

Egy frissen publikált elemzésből kiderül, hogy mekkora, egyáltalán üzlet-e egy magyar zenész számára a YouTube, a Spotify és társaik.
 
A The Anahit (FB)

A könnyűzene is a magyar kultúra része

Erről mindenki bebizonyosodhat január 21-én, csütörtökön 11 órától, ugyanis ekkor indul a Magyar Kultúra Napja-stream, amelyen nem csak a tavalyi év könnyűzenét érintő fontos ügyeiről hallhatunk, de több élő minikoncert is lesz.
 
Fotó: Vörösmarty Színház

Kanapékoncertek- és zenés előadások: Hobó, Trabi, Boggie, Cseh Tamás, tigrisek

Bár a neve e-Színház, a platform egyre bővíti a zenei kínálatát, és a musical-ek mellett már koncertek is megtekinthetők online: van, amit élőben sugároznak, és akad, amit felvételről ajánlanak.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek