Fotó: Fortepan

Süketen nem lehet zenélni – Szörényi Szabolcs nem a zenélés miatt vesztette el hallását

Most ünnepelte hetvenötödik születésnapját a legendás Fonográf együttes basszusgitárosa. Ebből az alkalomból a Bors kereste fel pár szóra.
 
Egy igazán stílusos születésnap: Lujó 55

Egy igazán stílusos születésnap: Lujó 55

Követ dobsz, életmű koncertet/turnét találsz: manapság ezek mennek. De olyan jubileumi bulit nagyítóval kell keresni, amely nem az ünnepelt méltatását szolgálja, hanem kihasít egy szeletet a magyar underground történetéből, bevonva ezzel a nem is akármilyen pályatársakat – és a...
 
 
Kapitány, kapitány... – Koós 80 a MOM-ban

Kapitány, kapitány... – Koós 80 a MOM-ban

Koós János 80 éves.... Az lehetetlen... Az elmúlt évtizedek népszerű ikonja, megszámlálhatatlan sláger előadója, a viccek és poénok kifogyhatatlan mestere, hosszú idő után ismét Budapesten, a MOMkultban várja rajongóit egy különleges születésnapi nagyzenekari koncertre.
 
Boldog szülinapot, Fecó!

Boldog szülinapot, Fecó!

Március másodikán ünnepli születésnapját Balázs Fecó. Pályatársai, hazai hírességeink ebből az alkalomból köszöntötték a lírai hangvételű énekest, sok sikert, boldogságot kívántak neki, és régi, közös emlékeket idéztek fel.
 
Fotó: The Irish Times

Punkünnep törte meg Írország gyászát

Shane MacGowan, a legendás ír punk zenekar, a Pogues frontembere karácsonykor 60 éves lett. Hétfő este, aznap, amikor elvesztettünk egy ír zenészikont, egy csomó híresség és zenész gyűlt össze, hogy tisztelegjen egy másiknak.
 
Cseh Tamás grafikáiból nyílik kiállítás

Cseh Tamás grafikáiból nyílik kiállítás

2018. január 26-án, pénteken 19 órakor CSEH TAMÁS (1943-2009) grafikáiból nyílik kamara-kiállítás a Gross Arnold Galériában.
 
 
Gyűljünk össze: CSEH TAMÁS 75!

Gyűljünk össze: CSEH TAMÁS 75!

Cseh Tamás, Bereményi Géza és Másik János dalai is felcsendülnek majd a Cseh Tamás 75 dupla koncerten, 2018. január 21-én 16.00 és 20.00 órakor a MoMSportban.
 
Fotó: Blikk

Nem volt Som Lajos 70: pályatársai nem voltak kíváncsiak a zenészre a születésnapján

A Taurus, a Piramis és a Senator együttesek alapítója jelenleg a Péterfy Sándor utcai kórház krónikus belosztálya lakója. Itt töltötte be a hetvenet. Több barátját és ismerősét is "meghívta" a kórterembe egy kis ünneplésre, de csak egyetlen ember, a korábbi menedzsere érkezett a...
 
Fotó: Sting/ FB

Már 66? Boldog születésnapot, Sting!

Gordon Matthew Sumner, vagy ahogyan mindannyian ismerjük, Sting október ma 66 éves.
 
Fotó: GBB /Facebook

Szülinap az Ellátóházban: GBB feat Szabó Tamás + The Good The Bad&The Ugly

10 éves jubileumát ünnepli Garda Zsuzsa és Benkő Zsolt kettőse. Ennek okán adnak nagykoncertet, kollégáikkal zenekarrá kiegészülve az EllátóHázban, október 19-én. Vendégük a Keep Floyding legénységének három tagjából verbuválódott a The Good, The Bad and The Ugly lesz.
 
A fotó a tavalyi bulin készült (Tilios)

Belépni szabad: Tilos szülinapi hétvége a Dürerben

A Tilos 1991-ben kalózrádióként kezdte, 1995 óta működik legális frekvencián, idén pedig a 26. születésnapját ünnepli, melynek a Dürer Kert ad otthont két napon át, augusztus 25-én és 26-án. Ezúttal olyan, immár legendásnak mondható zenekarokkal bulizhattok, mint a Csókolom, a...
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek