10 évig készült a hiperkarma legújabb dala – klip is is jár hozzá

10 évig készült a hiperkarma legújabb dala – klip is is jár hozzá

21 éve állt először színpadra állt a hiperkarma. A hazai alternatív zene egyik legnagyobb hatású zenekara a jeles alkalomból egy vadonatúj dallal, illetve egy hozzá készült klippel jelentkezik, augusztus 12-én pedig születésnapi koncertet adnak a Budapest Parkban, ahol élőben is...
 
A Stones a Royal Albert Hallban 1966. szeptember 23-án (Fotó: ROAH)

A hangját adta Mick Jagger – de nem énekel

Idén ünnepli a londoni Royal Albert Hall alapításának 150. évfordulóját. A március 29-i születésnapi gálán számos híresség, köztük Eric Clapton, Patti Smith és Matthew Bourne is fellép.
 
 
600 oldalas könyv jelenik meg Jim Morrison 50. születésnapjára készülve

600 oldalas könyv jelenik meg Jim Morrison 50. évfordulójára készülve

A „Jim Morrison összegyűjtött műveit: versek, cikkek, átiratok és szövegek” című könyv az egykori Doors-frontember – nem zenei – életművének eddigi legkiterjedtebb kiadását jelenti, mellyel a zenész-költő halálának 50. évfordulójára készülnek – de rövidesen újra...
 
Fischer Iván mindent IS megérdemel születésnapjára

Fischer Iván mindent IS megérdemel a 70. születésnapjára

Január 20-án ünnepli hetvenedik születésnapját Fischer Iván. A jeles alkalomból a Budapesti Fesztiválzenekar az amszterdami Concertgebouworkest és a Konzerthausorchester Berlin együttesekkel közös, az interneten közvetített koncert-összeállítással készül, amelyben Fischer Iván által...
 
Bazinagy szülinapi buli lesz Londonban

Bazi nagy szülinapi koncert lesz Londonban

Jövőre ünneplik a londoni Royal Albert Hall 150. évfordulóját. A március 29-i születésnapi koncerten számos híresség, köztük Eric Clapton, Patti Smith és Matthew Bourne is fellép.
 
Dinamit a vérem – cédén, dévédén, pólón és pulóveren

Dinamit a vérem – robbanásnyomok cédén, dévédén, pólón és pulóveren

A Dinamit pályafutásának 40. évét 2019. május 24-én ünnepelte meg a budapesti Barba Negra Trackben. Az eseményről készült hang -és videófelvétel december közepén érkezik.
 
 
Fotó: Fonó Budai Zeneház

Boldog szülinapot, Fonó!

A nyári szabadtéri Teraszkoncertek után az idén 25 éves Fonó egy különleges jubileumi válogatással indítja útjára az évadot: a Fonó25 Folkfőváros szeptember 16-19. között egyfajta mixe lesz a zeneház több kedvelt sorozatának.
 
Bazi nagy 80. szülinapi bulit rendez Ringo Starr

Bazi nagy 80. szülinapi bulit rendez Ringo Starr

Mit szülinapi parti: SHOW! Szerepelni fog benne Sheryl Crow, Gary Clark Jr, Sheila E, Ben Harper – s természetesen Paul McCartney. Kis szépséghibája a dolognak, hogy ezek mind nem lesznek ott vele, amikor elfújja a gyertyákat.
 
Színészek, zenészek videóban köszöntik Presser Gábort

Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát: Presser Gábor 72

Születésnapja alkalmából pályája kezdetéről és nehézségeiről adott interjút a Retro rádiónak Presser Gábor, a beszélgetés vasárnap reggel kerül majd adásba.
 
Budapesti koncerttel ünnepli 75. születésnapját Keith Jarrett

Budapest nevét viseli Keith Jarrett születésnapi albuma

Keith Jarrett és kiadója egy Budapesten, a Müpában készült felvételt bocsájt ki a zenész 75. születésnapja alkalmából.
 
Hétfőn héttől: ma kezdődik a négyrészes Caramel-akusztik-online

Hétfőn héttől: ma kezdődik a négyrészes Caramel-akusztik online

Hétfőn hétkor címmel május 4-től négy héten keresztül 25 perces epizódokban követhetitek Caramel 15 éves, szimfonikus jubileumi koncertjét.
 
Qka MC-nek ma van a szülinapja – az ünnepeléshez te is kellesz!

Qka MC-nek ma van a szülinapja – az ünnepeléshez te is kellesz!

A Kannibálok azt találták ki, hogy összekötnek három dolgot a ünnep alkalmából: a Takarítónő című számukat, a koronavírus-helyzetet és a jótékonyságot.
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek