Goodbye, védettségi!

Hétfőtől megszűnik a kötelező maszkviselés. Plusz kivezetik a védettségi igazolványok használatára vonatkozó szabályokat* is – akármit is jelentsen ez.

 Fotó: Thorn Yang (Pexels)
Fotó:  Marcin Dampc/Pexels

Májusig két oltással is érvényes az oltási igazolvány

A kormány arra számított, szigorítani kell majd, de nem érdemes. – hangzott el a mai, korai kormányinfón.
 
Illusztráció: Budapest Park

Végre megjelent: 10 dolog, amit a védettségiről tudni kell

Már tűkön ültünk. Mivel nem szeretnénk eltévedni a rendeletek (Magyar Közlöny) nyelvezetének sűrű, bozótos erdejében, a HVG cikkéhez fordultunk segítségért.
 
 
A fotó illusztráció (Teddy Yang/ Pexels)

Változik a védettségi igazolvány érvényessége – lesz, aki csak 3 oltással mehet koncertre

Február 15-étől az a 18 éven felüli minősül oltottnak, aki megkapta a koronavírus ellen a harmadik oltást, valamint az, aki két oltást kapott és a másodikat hat hónapon belül – közölte Gulyás Gergely a mai kormányinfón.
 
Tegnap a Dürerben jártunk, ott is kérték a belépésnél.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
 
Budapesti Karácsonyi Vásár/FB

Vörösmarty téri karácsonyi vásár – csak védettségivel

Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója az Inforádiónak beszélt arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat idén végre megrendezheti a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, amelyet november 19-től lehet látogatni – de a koronavírus-járvány fokozódása miatt csak védettségi...
 
2019-ben a Quimby is fellépett Makón – azóta minden szemontból nagyot fordult a világ.

Elmarad a 30. Hagymafesztivál Makón

Az ok ugyanaz, mint a szegedi halfesztivál esetében: 500 főnél nagyobb rendezvényt ugyanis csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatnak és a teljes főteret lehetetlen és értelmetlen lenne az előírásoknak megfelelően lezárni. A Dehir cikkét szemléztük.
 
 
Ne csak az állami ünnepségekre oldják fel a tilalmakat – kéri a Music Hungary

Ne csak az állami ünnepségekre oldják fel a tilalmakat – kéri a Music Hungary

Nem vagyunk egészen biztosak abban, hogy augusztus második fele pont az a lélektani pillanat, amikor elengedhetjük a gyeplőt, de – mint azt már számos alkalommal leírtuk –, sem virológusok, sem jósok nem vagyunk, jószerivel azt sem tudjuk eldönteni, hogy a 4. hullám ígérete tényleg...
 
Az augusztus 20. korlátozás nélkül  – fesztivál, koncert még mindig csak védettségivel

Augusztus 20. korlátozás nélkül – fesztivál, koncert még mindig csak védettségivel

A HVG értesülése szerint még ma este megjelenhet az a kormányrendelet, amely a tömegrendezvényeket érintő hatályos járványügyi korlátozások alól ad felmentést néhány kiemelt eseménynél.
 
A legmenőbb kamionok Szegeden – koncertekkel, feljelentgetéssel

A legmenőbb kamionok Szegeden – koncertekkel, feljelentgetéssel

Ne mondd, hogy még nem ábrándoztál egy "csőrös" kamionról... :) A legszebb és legerősebb kamionokat is megcsodálhatják az érdeklődők mától vasárnapig Szegeden, ha ellátogatnak a Nemzetközi Kamionos Country Találkozóra, Sziksósfürdőre. Amennyiben rendelkeznek védettségivel.
 
 Fotó: Wendy Wei (Pexels)

A zenés, táncos rendezvényekre nem vonatkozik az enyhítés

A kormány úgy döntött, hogy az 5,5 millió oltás elérése után védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, strandokra menni, mindez a rendezvényekre nem vonatkozik majd.
 
A Campus 2021-ben országosan a legelső nagy hazai fesztivál lesz

A Campus lesz idén az ország első nagy fesztiválja

„Mint mindenki, mi is nehéz időszakon vagyunk túl, éppen ezért egy olyan fesztivált szeretnénk szervezni, amely erőt és igazi kikapcsolódást ad a nehéz helyzet után" – nyilatkozta Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.
 
Még egy fesztivállal kevesebb: elmarad az East Fest Mezőtúr

Még egy fesztivállal kevesebb: elmarad az East Fest Mezőtúr

"Figyelembe véve a rendelkezésünkre álló információkat, sajnálattal kell most bejelentenünk, hogy az East Fest 2021-ben nem tud megvalósulni" – írták a FB-on megosztott közleményükben.
 
Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Azahriah a SZIN-en zárja majd a fesztiválnyarat

30 névvel bővült a SZIN fellépőlistája, így már több mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül, akik között olyan neveket is találunk, mint Armin Van Buuren, Kamrad vagy Zara Larsson.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.
Új koncertek