Énekes-basszeros nélkül maradt a Nightwish – május végén koncert az Arénában

Egy évvel eltolták a Nightwish koncertjét

2020. december 7-én adott volna koncertet a zenekar az Arénában – ezt végül áttették 2021. december 20-ra, s most pont egy évet ugrik: 2022. december 20-ra. A finnek egyébként már több mint tízszer jártak Magyarországon, kétszer például a Szigeten, háromszor a PeCSa-ban és...
 
A szakemberhiány alapjaiban rengeti meg a rendezvényszektort, sorra maradnak el az események

A szakemberhiány alapjaiban rengeti meg a rendezvényszektort, sorra maradnak el az események

A hirtelen jött rendezvénytömegre nincsen megfelelő létszámú szakembergárda. A Magyar Turisztikai Program Alapítvány ezekre a problémákra keresi a megoldást a következő Rendezvény MeetUp-on.
 
 
 Bryan Catota fotója a Pexels oldaláról

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.
 
Fotó:  Anastasia Kolchina (Pexels)

Nem jött be a zenészeknek az online koncertezés

A ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért ősz végén adja ki a Zeneipari Jelentést. Ennek most részét képezi egy olyan felmérés, amely a zenészek helyzetét vizsgálta a koronavírus idején.
 
Ne csak az állami ünnepségekre oldják fel a tilalmakat – kéri a Music Hungary

Ne csak az állami ünnepségekre oldják fel a tilalmakat – kéri a Music Hungary

Nem vagyunk egészen biztosak abban, hogy augusztus második fele pont az a lélektani pillanat, amikor elengedhetjük a gyeplőt, de – mint azt már számos alkalommal leírtuk –, sem virológusok, sem jósok nem vagyunk, jószerivel azt sem tudjuk eldönteni, hogy a 4. hullám ígérete tényleg...
 
 Fotó: samer daboul (Pexels)

A ZEME azt kéri, engedjék be a koncertekre a gyerekeket is

Zenei Menedzserek Egyesülete, amely a legnevesebb magyarországi menedzsereket tömöríti – 56 taguk 281 zenei produkcióval foglalkozik – ma sajtóközleményt bocsájtott ki az érvényben lévő járványügyi korlátozásokkal kapcsolatban.
 
 
Fotó: veloconcerts.com

Ausztriában egyelőre nem engedélyezték a nem ülős koncertek megtartását

Az esküvők, a céges ünnepségek és az ülőhelyet nem biztosító koncertek, fesztiválok egyelőre még nem megengedettek Ausztriában, de a járványügyi korlátozásokon június 10-től általánosságban tovább enyhítenek.
 
Fotó: Pixabay

A zenei menedzserek nyitási javaslata

Egészen őszinték leszünk: nem tudjuk eldönteni, hogy mennyire hatékony, ha a magyarországi zenei alapú tömörülések egyenként emelik fel a hangjukat – jobb későn, mint soha-alapon –, van abban is ráció, hogy több irányból jobban terjed a hang, de el tudjuk képzelni az összefogás...
 
Szakszervezetbe tömörülnek a zenészek a Spotify kizsákmányolása ellen

Szakszervezetbe tömörülnek a zenészek a Spotify kizsákmányolása ellen

A Zenészek és Szövetséges Dolgozók Szakszervezete (UMAW) a járvány alatt kezdte meg működését, céljukként többek között a streaming platformok méltányosabb díjazásait, az előadóknak járó jogdíjak biztosítását, valamint a kiadókkal való egyenrangú kapcsolatokat és...
 
 Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

A zeneipar nincs megmentve – Reagált a Music Hungary Szövetség a kormányinfón elhangzottakra

Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről, a számokat Szentkirályi Alexandra a tegnapi kormányinfón tárta a nyilvánosság elé. Nem sokkal utána a szövetség közleményt adott ki, amely "árnyalja" az ott elhangzottakat.
 
Így képzeli el a zenés rendezvények újranyitását a  Magyar Turisztikai Program Alapítvány

Így képzeli el a zenés rendezvények újranyitását a Magyar Turisztikai Program Alapítvány

Megalakult a Magyar Turisztikai Program Alapítvány a rendezvényszakma tapasztalt és elismert szereplőinek támogatásával.
 
 Lukas fotója a Pexels oldaláról

Újabb pályázatot írt ki a Fábián Juli Emlékalapítvány

A támogatásra a koronavírus-járvány, az elmaradt koncertek, rendezvények és a tervezhetetlen szakmai jövő miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások jelentkezését várják.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek