Fotó: Pixabay

Elmaradó koncertek – mindannyiunk vesztesége

Zenei újranyitási terv előkészítését kezdte meg a Music Hungary Szövetség. Szerintük legalább 20.000 hazai zenei rendezvény meg lehet menteni.
 
Csak hang legyen és fény – rengeteg éjszakázás, feszültség, túlóra

Csak hang legyen és fény – rengeteg éjszakázás, feszültség, túlóra

Magyarországon először készült átfogó, feltáró alapkutatás a hang-, fény- és látványtechnikai szakmáról, és az eredmények lehetővé teszik cselekvési javaslatok megfogalmazását is.
 
 
Fábián Juli kamaszkori rajzait nyomják a pólókra

Fábián Juli kamaszkori rajzait nyomják a pólókra

Az eddigi kettő mellett még két, különleges minta válik elérhetővé a savethebackstage.hu kínálatatában.
 
Fotó: Pixabay

Javaslat a kulturális, turisztikai, vendéglátó, rendezvényszervező ágazatok megmentésére

A Music Hungary Szövetség, a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége kezdeményezésére a szakértők egy javaslatcsomagot állítottak össze a Magyar Turisztikai Ügynökségnek címezve, melynek célja a magyar turizmusban és...
 
Fot: pexels.com

Ismét segítséget kapnak a német kulturális szféra képviselői

Németországban újabb segítséget kapnak a családok, a vendéglátó-szektor és a kultúripar.
 
Sok zenésznek, színésznek, művésznek, rendezvényszervezőnek, technikusnak, fesztiválszervezőnek is elege van

Sok zenésznek, színésznek, művésznek, rendezvényszervezőnek, technikusnak, fesztiválszervezőnek is elege van

Ezt Kádár Tamás, a Sziget főszervezője írta terjedelmes posztjában, amelyben sok más igazság mellett kitér a "nyomorrendőrségre" is.
 
 
Fotó: laist.com

A koncerthelyszíneken tuti van hűtő: így segítené az amerikai élőzene-ipar az oltási tervet

Joe Biden azt az ígéretet tette, hogy 100 nap alatt 100 millió amerikait fognak beoltani. Az amerikai élőzenei iparág képviselői most levelet írtak a kormánynak, hogy praktikusan mivel tudnák a megvalósulást támogatni.
 
 João Luccas Oliveira fotója a Pexels oldaláról

A kultúra nélkül nem kecmergünk ki a covidból

Átfogó felmérést készített a kulturális és kreatív szektorról az európai közös jogkezelők szervezete, a kedden publikált tanulmányt az Artisjus tett közzé. Többek között azt is megállapítják benne, hogy a két szektor az európai gazdaság egyik motorja, kulcskérdés az...
 
 cottonbro fotója a Pexels oldaláról

Megéri-e a zenészeknek streamelni?

Egy frissen publikált elemzésből kiderül, hogy mekkora, egyáltalán üzlet-e egy magyar zenész számára a YouTube, a Spotify és társaik.
 
A Fábián Juliról elnevezett alapítvány jótékonysági akciója: Save the backstage!

A Fábián Juliról elnevezett alapítvány jótékonysági akciója: Save the backstage!

Jótékonysági kezdeményezés indul #savethebackstage néven a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került zene- és rendezvényipari munkavállalók megsegítésére. A befolyó bevételt a Fábián Juli Emlékalapítvány gondozza és osztja szét a rászorulóknak.
 
Így mentenék sz osztrákok a zeneipart

Így mentenék az osztrákok a zeneipart

A koronavírus-járvány miatt szinte teljes egészében megbénult osztrák kulturális élet képviselői olyan internetes platformot szeretnének, ahol a művészek fizetett fellépési lehetőséget kapnak.
 
A Music Hungary Szövetség nyílt levele a pénzügyminiszterhez

A Music Hungary Szövetség nyílt levele a pénzügyminiszterhez

A Music Hungary Szövetség az alábbi levelet csütörtökön fogja eljuttatni Varga Mihály pénzügyminiszterhez. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat aláírásával anonim vagy publikus módon.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek