ingyenes koncerttel jön Óbuda Napja

Mintegy húsz ingyenes koncerttel jön, jön, jön Óbuda Napja

Mint minden más rendezvény, Óbuda Napja sem látott két éve élő embert – és viszont. A felhozatalból úgy tűnik, május 7-8. között amit csak lehet, bepótolnak az óbudai Fő téren, ahová ezúttal nem annyira a túrós csusza miatt lesz érdemes kimenni.
 
Beethoven-projekt 2.0: A Danubia zenekar ismét siketeknek és hallássérülteknek zenél

Beethoven-projekt 2.0: A Danubia zenekar ismét siketeknek és hallássérülteknek zenél

A Danubia Zenekar számos társadalmi szerepvállalása közül is kiemelkedő a 2020-ban elindított Beethoven-projekt, amelynek során Hámori Máté karmester – a program ötletgazdája – kalauzolja a hangok és az alkotói folyamat rejtelmeibe a hallgatóságot, a szöveges részek megértését...
 
 
Kalandra Fül! – egyedülálló komolyzenei fesztivál kisgyerekes családoknak

Mozart, a csokigolyók sztárja – egyedülálló komolyzenei fesztivál gyerekeknek: Kalandra Fül!

A tavalyi nagy siker után idén is megrendezi az Óbudai Danubia Zenekar (ÓDZ) Magyarország egyetlen, kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szóló klasszikus zenei fesztiválját. A Kalandra Fülnek augusztus 28–29-én a Budapest Music Center ad otthont.
 
Fotó? Óbudai Társaskör/FB

Jöjjön ki Óbudára – 14 szabadtéri programmal indul újra az Óbudai Társaskör

Míg a fiatalabb generációt és a könnyűzene kedvelőit a Kobuci kert invitálja Óbudára, nem messze tőle az Óbudai Társaskör várta eddig a komoly zene kedvelőit – most egyfajta műfaji nyitottsággal és kiegészítő névvel (Kiskorona7.) vágnak neki a szezonnak: az Óbudai Nyár...
 
Fotó: Művészetek Völgye/FB

Kapolcson már fellép a Quimby

Még nagyon sok a HA a történetben, de HA minden jól megy, idén lesz Művészetek Völgye Kapolcson. A szervezők az Indexnek már el is árultak párat a fellépők közül.
 
Fotó: Óbudai Danubia Zenekar/FB

Mennyire komoly a komolyzene?

A Brain Bar Mi a kérdés? című podcast műsorának második epizódjában Hámori Máté Liszt-díjas karmester, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője megdönti azokat a sztereotípiákat, amelyek a komolyzene irányzatát érik.
 
 
Fotó: The Games Room Company

Karácsonyi kívánságműsor

Az Óbudai Danubia Zenekar december 16-i karácsonyi Müpa Home-kívánságműsorában a nézők is beleszólhatnak, hogy az előre megadott darabok közül melyek csendüljenek fel.
 
Fotó: Nagy Attila

Az nyer, aki a legtöbb csipeszt kapja – őszi programok az Esernyősben

Koncertek, beszélgetések, kortárs képzőművészet – ezt hozza az ősz Óbudán, a Fő téren.
 
A 100. óriási lemezgyűjtő-buli lesz szeptemberben Óbudán

Bazinagy lemezgyűjtő-buli lesz szeptemberben Óbudán – pontosan a századik!

Hihetetlen, de századik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Lemez- és CD Börzét. Szeptember 19-én az Óbudai Kulturális Központban számos programmal, zenével, dedikálással várják az érdeklődőket; a Börze Awardot Várkonyi Mátyás veheti át.
 
Átadták az Arany Karantén Díjat

Átadták az Arany Karantén Díjat

Az Óbudai Danubia Zenekar vezetése az Arany Karantén Díjjal kívánta elismerni a zenekar muzsikusainak kitartó munkáját, kreativitását a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetben. Az elismerést Keresztes Magor ütőszólam-vezető kapta. Reméljük, jövőre visszatér a díj eredeti...
 
Fotók: Esernyős

Majdnem minden nap minikoncert lesz az Esernyősnél Óbudán

Túrós csuszát ugyan nem adnak mellé és nem is sramli szól, de anélkül is kimehetsz Óbudára, pontosabban a Fő térre, még pontosabban az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont elé (ha a Krúdy- szobor megvan, akkor jó helyen állsz), mert biztos, hogy lesz ott...
 
Nem autós-, hanem kertmozi nyílik Óbudán – ingyenes

Nem autós, hanem kertmozi nyílik Óbudán – ingyenes

Amíg nem indulnak be a "tömegrendezvények", úgy tűnik, profilt kell módosítanunk, mert több mozi, mint koncert.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek