Az örökéletű halandók: 2022-ben elvesztett nemzetközi zenei nagyságaink

Bár igyekszünk a jóra koncentrálni – "csak a szépre emlékezem" –, az elmúlt év értékelésének van egy szomorú oldala is: az idén távozott zenei legendákra való emlékezés. A New Musical Express (NME) segítségével felidézzük a nevüket.

Az örökéletű halandók: 2022-ben elvesztett nemzetközi zenei nagyságaink
Az elmúlt évek érzelmi állapotát foglalta lemezbe Dallos Bogi

Az elmúlt évek érzelmi állapotát foglalta lemezbe Dallos Bogi

Dallos Bogi öt év után új albummal jelentkezik, amely mély témákat dolgoz fel széles spektrumon, személyes történetekbe ad betekintést. A fiatal énekesnő lemez mellett egy izgalmas képi világú klippel is jelentkezik, amely egy teljesen új oldalát mutatja meg.
 
A HendrixFeszt és a Hendrix Project bemutatja: Hendrix 80

A HendrixFeszt és a Hendrix Project bemutatja: Hendrix 80

A jövőre 10 éves Hendrix Project idén 6. alkalommal tartja meg Jimi Hendrix tiszteletére és születésnapjára rendezett estjét "Hendrix 80" címmel a Muzikumban.
 
 
Fotó: Barba Negra (Red Stage)

A Kaleo elsöpörte rosszkedvünk készülő telét

Október 13-án végre megnyitotta kapuit az új Barba Negra, ami tekintettel arra, hogy egyelőre még két helyszínen folynak a koncertek, a „Red” nevet kapta. A nyitó bulit máris egy külföldi sztár szolgáltatta, akinek hazai megjelenéséért korábban sikeresen imádkoztunk. A Kaleo minden...
 
A Volt és a Sound jövőjéről a szezon értékelését követően döntenek

A Volt és a Sound jövőjéről a szezon értékelését követően döntenek

Ezt állítólag Kádár Tamás főszervező mondta a Népszavának, de mi bénák vagyunk, ezt a cikket nem találtuk meg, úgyhogy a továbbiakban a Telex cikkére hivatkozunk.
 
Az Arctic Monkeys tökéletes zárása volt a két év után visszatérő Szigetnek

Az Arctic Monkeys tökéletes zárása volt a két év után visszatérő Szigetnek

Az érezhetően fáradó közönségbe bőven vegyültek a csak hétfő estére kilátogató, a pólókból ítélve főleg AM rajongó magyarok, akik még egy nagyot akartak bulizni az új, lassú hangvételűnek ígérkező lemez előtt.
 
Fotók: Herbály Tamás

Sziget-záró 1. rész – Engedjük el a Sziget-nosztalgiát végre

A zárónapról is két anyag lesz, a két szerző között kábé 20 év különbség van, most a szenior-verziót olvashatjátok.
 
 
Fotó: MTI/Mónus Márton

Zeneileg még mindig kiemelkedő, amit a Sziget nyújtani tud, de megkéri az árát

Kis csúszásban vagyunk – ez még (egyszer) a szombati nap. Fontosnak tartottuk, hogy a kigyúrt "Sziget-veteránok" mellett az eggyel ifjabb generáció szemén keresztül is megmutassuk a fesztivált.
 
Sziget 2022: Szeretlek is, meg nem is, tudod, így van ez

Sziget 2022: Szeretlek is, meg nem is, tudod, így van ez

Sokat töprengtem mi szépet és jót írhatnék az idei Sziget Fesztiválról, hogy ne egy szokásos fanyalgó cikk szülessen az ujjaim nyomán, de sajnos a szervezők és a fellépők se könnyítették meg a helyzetem. Így maradjunk annyiban, hogy ez egy igen szubjektív beszámoló lesz.
 
Fotó: Túry Gergely

Elviselhetetlen por, sziasztok, magyarok!, vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn. Négyből kettőt masszívan teljesített az idei Sziget, a többin van még mit javítani.
 
Fotó: Terra Livre

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.
 
Fotó: Mónus Márton/MTI

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
 
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Este 10 után már csak az mehetett be a Szigetre, akinek volt már jegye

A fesztivál egy napon legfeljebb 95 ezer főt tud befogadni, ezért hétfőn 22 órakor le kellett állítani az aznapra szóló teljes árú jegyek kiadását
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek