Fenyő Miklós a Balatonnak köszönhette az első szerelmét

Fenyő Miklós a Balatonnak köszönheti az első szerelmét

A "Nekem a Balaton" című riportfilmben a július 27-28-29-én Zamárdiban induló ZamJam fesztivál fellépői mesélnek arról, mit jelent számukra a Balaton, milyen dalok születtek ezen a helyen. Megszólal a filmben Bródy János, Karácsony János, Szabó...
 
Balatoni retro (Best of Balaton!)

Miért szeretitek a Balatont?

A Best of Balaton! a Nagyon Balaton kiemelt programja: kurátorai nemcsak ismertek, de köztudott róluk, hogy mind-mind a Balaton rajongói. Két év alatt számos olyan helyet, ügyet, látnivalót és személyt ajánlottak a közönség figyelmébe, amelyekért és akikért nagyon szeretik a Balatont....
 
 
A felvétel a 150. Anna-bálon készült 1975-ben. Fortepan / Urbán Tamás

Anna-bál Balatonfüreden a táncdalfesztiválok jegyében

Az Anna-fesztivált július 24. és 30. között tartják meg, csúcspontjaként július 29-én lesz az Anna-bál. A fesztivál során a kávéházi cigányzene hagyományai elevenednek fel a város vendéglátóhelyeinek teraszain.
 
Fashion show-val és vonuló utcaszínházakkal turbózzák fel a Sound zenei programját

Fashion show-val és vonuló utcaszínházakkal turbózzák fel a Sound zenei programját

A Balaton Soundon persze a zenéé a főszerep, de a program kikekeredik a fesztivál területén itt-ott felbukkanó utcaszínházi produkciókkal és a legvadítóbb kollekciókat felvonultató Fashion Show-val.
 
Illusztráció: Nagyon Balaton

Annyira Balaton, hogy nagyon

Júniustól októberig a Paloznaki Jazzpiknik, a VeszprémFest, a ZamJam, a STRAND, a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, a Kultkikötő, a Plázs, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a Veszprém - Balaton 2023 - Európa Kulturális Fővárosa keretében a Gyárkert, a Balaton Piknik és még számos...
 
Megújul a vizuál a Balaton Soundon

Megújul a vizuál a Balaton Sound nagyszínpadán

A látványterv szerint komoly frissítést kap a világsztárokkal ellátott Balaton Sound nagyszínpadra, melynek legfőbb alkotóeleme – a legnagyobb nemzetközi elektronikus zenei fesztiválokhoz hasonlóan – egy bazi nagy ledfal.
 
 
Fotó: Analóg Balaton/FB

Az elektronikus zene is zene...

Egy közelgő koncert apropóján elkészült egy kétrészes videó, aminek az a célja, hogy eloszlassa az elektronikus zene és a zenészek körül kialakult tévhiteket, és bemutassa azt, hogy nem kizárólag hangszerekkel lehet élőben zenélni.
 
Bringával a Bondoróra

Bringával a Bondoróra

Tavaly augusztusban adták át a BuBa, azaz a Budapest-Balaton kerékpáros útvonalat, amit a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) egy kerékpáros túrával, az I. BuBa Epic-kel ünnepelt meg. A szövetség idén is megszervezi az eseményt, ezúttal azonban több újítás is...
 
Fotó: Balaton Sound/FB

A Balaton Sound újra felvette a leánykori nevét

A június 28. és július 1. között megrendezett fesztivál nemzetközi fellépőihez már a hazai zenei szcéna sztárjai is csatlakoztak. A Sound pedig újra felvette „leánykori nevét” és mostantól Heineken Balaton Soundnak szólítjuk.
 
Fotó: Claptone/FB

Az aranymaszkos Dj is fellép idén a Balaton Soundon

Több tucat nemzetközi nevet jelentett be Európa legmenőbb vízparti fesztiválja, amely június 28-tól július 1-ig tart majd, Zamárdiban. „A Sound nemzetközi hírnevét jól mutatja, hogy idén a DJ MAG Top 100 listájáról közel 20 világsztár mondott igent a felkérésünkre" – tették...
 
Taurin Cirkuszcsoport: Gólyalábas angyalok

Vízen járás szaxofonnal, óriásmedvék, gólyalábas angyalok és koncertek: kész a 2023-as Bondoró Fesztivál programja

Ahogy azt már mi is megírtuk, 2023 nyarán Kapolcs helyett Balatonalmádiban tér vissza a Bondoró Fesztivál. Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága, nagykoncertek várják 2023-ban azokat, akik ellátogatnak az eseményre.
 
Az Analog Balaton rögzítette, te felhasználhatod: zenei pályázat a Balaton jövőjéért

Az Analog Balaton rögzítette, te felhasználhatod: zenei pályázat a Balaton jövőjéért

Bár kevésbé jár a fejünkben február elején 0-3 fokban a Balaton, szerencsére vannak olyanok, akik a holtszezonban is gondolnak rá – és a jövőjére, ami jelen pillanatban nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazt jelenti. A zene nyelve segít abban, hogy ezt nagyjából egységesen megfogalmazzuk.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek