Fotó: Eichner Hanna

Mackó úr kalandjai: szerezz zenét némafilmhez!

A régi mozik hangulatát idézi meg a Némafilmhez filmzenét! pályázat, ahol a filmvetítést élő zene kíséri. A 2023-ban már negyedik alkalommal meghirdetett pályázat arra invitálja a zeneszerzőket, hogy engedjék el a fantáziájukat és régi magyar némafilmekhez alkossanak kísérő zenét.
 
Fotó: Ed Sherran/FB

Ed Sheeran dokumentumfilmet forgat – saját magáról

Dokumentumfilm készül Ed Sheeran életéről. Ugyanakkor év végén bemutattak egy másikat is, ami a The Ed Sheeran: Full Circle címet viseli.
 
 
Fotó: YouTube

Betáncolták magukat a magyar rendőrök a világ legjobbjai közé

A Bors értesülése szerint a világ legjobb Jerusalema-táncait bemutató egyik – jó sok van – videóban a magyar rendőrök tánca is felbukkan.
 
Fotó: MTV EMA

Taylor Swift négyszer, BTS papírfoma, Muse legjobb rock – itt az MTV EMA győzteseinek listája

Jó, mindent azért nem vitt, de négy díjat bezsebelhetett tegnap este a düsseldorfi PSD Bank Dome-ban Taylor Swift. A ceremóniát Rita Ora és Taika Waititi vezényelte le (képünkön).
 
Fotó: Csoboth Edina

Eljött az ideje annak, hogy mindenki akcióba lendüljön a számára fontos dolgokért

About Time címmel szeptember végén új albummal jelentkezik a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet. Az alkotópáros ugyanis úgy érzi, fontos fordulóponthoz érkeztünk: eljött az ideje annak, hogy tudatosabban tekintsünk a világra.
 
Elindult az ország egyetlen tematikus jazz zenei televíziója

Elindult az ország egyetlen tematikus jazz zenei televíziója

A 7/24-ben sugárzó televízió műsorát túlnyomó többségében közszolgálati műsorszámok, köztük főként zenei, valamint irodalmi, táncművészeti, képzőművészeti és kulturális ajánlóműsorok alkotják.
 
 
Fotó: Dohi Gabriella

Két különleges némafilm keresi tökéletes filmzenéjét!

Adj hangot a némafilmnek! – immár hagyományosan némafilm-zene pályázatot hirdet a Művészetek Völgye Fesztivál és a Nemzeti Filmintézet.
 
A győri filharmonikusokkal lép fel a progrock billentyűs legendája

A győri filharmonikusokkal ad koncertet a progrock billentyűs legendája

Rick Wakeman, a Yes együttes egykori billentyűse február 9-én a győri Richter Teremben lép fel. A legendás zenész a Győri Filharmonikus Zenekar és egy vegyes kórus közreműködésével klasszikusokra épülő szimfonikus műsort ad elő.
 
Vasárnap este a NEMADOMFEL Együttes Karácsonyi Nagykoncertje lesz az Akváriumban

Vasárnap este a NEMADOMFEL Együttes Karácsonyi Nagykoncertje lesz az Akváriumban

A NAF 2021. december 12-én ismét szeretné megtölteni az Akvárium Klub nézőterét – fergeteges hangulattal, jókedvvel, igényes zenei produkciókkal.
 
Lezárások, járatváltozások az MTV EMA miatt

Lezárások, járatváltozások az MTV EMA miatt

Szombaton a Hősök terén, illetve vasárnap a Papp László Sportarénában tartják az MTVA EMA rendezvény záróeseményeit – a rendezvények nem hagyják érintetlenül a főváros közlekedését
 
MTV EMA: Ed Sheeran mégis eljön Budapestre!

MTV EMA: Ed Sheeran mégis eljön Budapestre!

Meggyőződésünk volt, hogy a koronavírusos sztár nem heveri ki a betegségét a közelgő budapesti eseményre: tévedtünk.: Ed Sheeran, az Imagine Dragons, a YUNGBLUD, a Griff és a girl in red is csatlakozik a 2021-es MTV EMA fellépőihez.
 
Fél év leforgása alatt két OneRepublic-koncert is lesz Budapesten

Bő fél év leforgása alatt két OneRepublic-koncert is lesz Budapesten

Arról már hírt adtunk, hogy a zenekar hét év után, 2022. május 13-án visszatér Budapestre. Ritkán történik meg az, hogy aki alig bírja kivárni, kap egy lehetőséget: a OneRepublic lesz ugyanis az MTV World Stage Magyarország kiemelt fellépője, így november 13-án koncertet adnak a...
 
Poptörténeti pillanat a Parkban: 30 év szünet után a Take That előtt lép fel az FLM

Poptörténeti pillanat a Parkban: 30 év szünet után...

Július 3-a igazi poptörténeti pillanatnak ígérkezik, hiszen több mint három évtizedes pályafutása során először látogat hazánkba Anglia egyik...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Jön, jön, jön a második Denagyvilág fesztivál Szigetmonostoron

A fesztivál az első és rendkívül sikeres „próbaszezon” után idén már rendes üzemmódban 2024. július 5-7. között várja a közönséget Szigetmonostoron. A Denagyvilágon számos zenei műfaj lel otthonra a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával.

Ingyenes tripla jazzkoncert ma este a Rákóczi téren

A radikális fiatal jazz generáció krémje lép fel péntek este a Rákóczi téren. Az eseményt az ázsiai debütálására készülő Nagy Emma Quintet nyitja meg, Ajtai Péter új zenei anyagának bemutatójával folytatódik, és Lisztes Jenő cimbalom projektjével fellépő Roby Lakatossal zárul a Jazzfest Budapest józsefvárosi állomásán.
Új koncertek