Azt gondoltam, hogy Presser a billentyűkhöz ért, a szavakhoz pedig nem...

Azt gondoltam, hogy Presser a billentyűkhöz ért, a szavakhoz pedig nem...

A helyzet az, hogy itt megírhatnám Moha bácsi könyvét az LGT-ről. Mert tényleg annyi, de annyi mindenben ott voltak, mindenféle személyes ismeretség nélkül az életemben, hogy csuda. De megkísérlem teljesen visszafogni magamat, és irgalmatlan erőfeszítéssel Presser zenéje, együttesei...
 
LGT-dalokkal jön a Csík zenekar új albuma

LGT-dalokkal jön a Csík zenekar új albuma

Mostanában sokat gondoltunk az LGT-re: egyrészt megjelent Presser Gábor önéletrajzi könyvének első része, amelyben a legtöbb történet az 1971-ben alakult és Somló Tamás 2016-os halálával megszűnt Locomotiv GT-hez fűződik. Somló Tamásnak tegnap volt a születésnapja, és a mai nap...
 
 
Egy perc gondolkodási időt kapott 1974-ben Karácsony János

Egy perc gondolkodási időt kapott 1974-ben Karácsony János

Arra, hogy eldöntse, lenne-e a Locomotív GT új gitárosa. Azt nem tudjuk, most mennyi ideje volt eldönteni, hogy vállalja vagy sem, de azt biztos, hogy a Lemezjátszó Classic-esten a közönséggel együtt hallgatja majd meg az LGT negyedik albumát.
 
Az elmaradt bemutató plakátja

Le akarják állítani az LGT egykori gitárosáról szóló film bemutatását

Ami elég fura ügy, hiszen egy éve szeptemberben már bemutatták... Megírtuk. Igaz, előtte pár nappal, nem a filmbemutató után, de nem értesültünk arról, hogy bármi akadály is felmerült volna.
 
Fotó: Vlad Chețan (Pexels)

Öt híres magyar dal – esőben

Azt nem tudjuk, hogy akkor innentől fogva majd 40 napig (már csak 38) esik-e, de ahogy kinézünk az ablakon, tényleg úgy tűnik, mintha ez soha nem akarna elállni. Dalok Medárd idején. Segítségül olykor a Wikipédiát hívtuk.
 
Fotó: Koncert.hu

Karácsony James az LGT-ről mesél

A Neked írom a dalt, az Álomarcú lány és az Egy elfelejtett szó című slágerekkel megjelent Mindig magasabbra című albumot a közönség együtt hallgathatja végig a gitárossal március 19-én a Lemezjátszó Classic-esten Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol Karácsony János...
 
 
Fotó: Badits Marcell/Plakátfiú

Kinek a lábán áll Presser Gábor? A zenészlegenda által dedikált LGT relikviát is elárvereznek ma este

Presser Gábor felajánlásának köszönhetően egy valódi, ’70-es évekből származó, a Locomotiv GT-hez köthető dedikált ritkaságra is licitálhatnak a Falra fel! 3.0 árverés látogatói a több mint 150 nemzetközi és hazai tétel mellett a Próféta Galériában ma este.
 
Szeged 300

Szeged 300 – fényfestéssel és koncertekkel

Október 12-én Szeged belvárosában ingyenes koncertekkel ünnepli a város, hogy 300 éve kapta vissza királyi városi rangját. Fellép többek közt az LGT Zenevonat, a Belmondo, a Gypo Circus és a Fool Moon is.
 

Elkészült az LGT egykori gitárosáról szóló zenés dokumentumfilm

Elkészült az a zenés dokumentumfilm, amely Barta Tamásról, az LGT egykori gitárosáról szól. A Siess haza, vár a mama című alkotást, amelyet Hajdu Eszter rendezett, szeptember 21-én, szombaton este mutatják be a fővárosi MagyaRock Hírességek Csarnokában a RaM Colosseumban.
 
LGT

Szomorúan végződött az LGT tagokkal erősítő Zenevonat produkció bulija Polgáron...

Végzetes kimenetelű incidens történt hétfőn Polgáron egy esti koncerten, ahol épp az LGT egykori tagjaival kiegészült Zenevonat produkció szórakoztatta a közönséget - adta hírül a Bors. A bulit nem állították le a szervezők, a zenekari tagok semmit nem vettek észre.
 
Fotó: Nyugat.hu

Somló Tamásra emlékezünk

Ma három éve, hogy az utolsó erejét összeszedve még megpuszilta Gyöngyvér kezét, aztán a gyötrelmes évek után örökre elaludt – az Újságmúzeum megemlékezését közöljük.
 
LGT, Csík zenekar, Tárkány művek: újra koncertezik a magyar zenészekből álló supergroup

LGT, Csík zenekar, Tárkány művek: újra koncertezik a magyar zenészekből álló supergroup

Szánjuk-bánjuk, de annak ellenére, hogy nyáron már volt egy koncertjük a Kobuciban, egyszerűen nem figyeltünk fel a formációra. Pedig megéri a figyelmet, mert a Napos Oldal elég különleges zenekar, amelynek tagjai a népzene, a jazz, illetve a rockzene világában már régóta jól ismert,...
 
Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek