Purcelltől a punkig – Nagy-Britannia két hétre Budapestre költözik

Purcelltől a punkig – Nagy-Britannia két hétre Budapestre költözik

Pontosabban a Müpába: ha ősz, akkor Európai Hidak fesztivál, s ez még a vírus által ellehetetlenített időkben sincs másképpen: szeptember 15. és 28. között a brit kultúra elfoglalja az érzékszerveinket.
 
A fiotó illusztráció

Öt hónap után pénteken kinyit a Müpa – a maszkviselés kötelező

A koronavírus-járvány miatti, öt hónapos karantén után a háromestés swingfesztivállal nyit újra a Müpa pénteken.
 
 
Van hetente 5 perced a komolyzenére?

Van hetente 5 perced a komolyzenére?

Miért kellett Beethovennek korán otthagynia az iskolát? Mit kapott II. Frigyes Vilmos porosz királytól szolgálataiért? Melyik műve bemutatóján álltak üres oldalak a kottában? Miért csak férfiak adhatták elő a vonósnégyeseket?
 
Van a fiókban egy musical-ed vagy rockoperád? Elő vele!

Van a fiókodban egy musical vagy rockopera? Elő vele!

Új zeneművek megírására hirdet pályázatot a Müpa. A 15., jubileumi évada alkalmából kiírt pályázatra az intézmény a dzsessztől a musicalen át a kórus- és nagyzenekari művekig összesen 13 zeneművészeti kategóriában várja minden 18. életévét betöltött magyar alkotó munkáját.
 
Minden egyben: autós koncertmozi a Budapest Bárral és másokkal

Minden egyben: autós koncertmozi a Budapest Bárral és másokkal

Július 1. és 25. között a Müpa különleges autós koncertmozival – vagy koncertes autós mozival? – lepi meg a nézőket. Szerdától szombatig a legkülönbözőbb műfajok hazai előadóinak a Fesztivál Színházban ÉLŐBEN zajló koncertjeit közvetítik az épület melletti parkoló...
 
Fotó: Posztos János/Müpa

Online könnyűzenei fesztivállal indul a Müpa Home

A megszokottól kissé eltérő módon érkezik meg a nyár a Müpába. Június 3. és 17. között a Müpa online közvetítéssorozata, a Müpa Home speciális Hey, June! kiadása az elmúlt évek legizgalmasabb magyar könnyűzenei koncertjeiből válogat.
 
 
Budapesti koncerttel ünnepli 75. születésnapját Keith Jarrett

Budapest nevét viseli Keith Jarrett születésnapi albuma

Keith Jarrett és kiadója egy Budapesten, a Müpában készült felvételt bocsájt ki a zenész 75. születésnapja alkalmából.
 
Don't worry, be happy – és gyere Bobby McFerrin-koncertre!

Don't worry, be happy – és gyere Bobby McFerrin-koncertre!

Bobby McFerrin sokak számára „a fickó, aki a Don't Worry, Be Happyt énekelte”. Ő a szerzője és előadója ennek a majd' harminc évvel ezelőtt megjelent világslágernek, művészetének azonban ez csupán egy apró momentuma – erről koncertjén is bizonyságot adott tavaly a Müpában. Aki...
 
Take 5 /Posztos János fotója

A hétvégén regisztráció nélkül elérhető a Müpa a teljes online médiatára

Ez az ajándék nem csak a veszélyhelyzet miatti a programtörlések ellentételezése: a Müpa ezzel a gesztussal ünnepli fennállásának 15. esztendejét.
 
A Müpa tájékoztatása

A Müpa tájékoztatása

Magyarország kormányának döntése értelmében, a megfogalmazott iránymutatást követve a Müpa a mai naptól kezdődően – egyelőre 2020. március 31-ig – az előadásait nem tartja meg.
 
Fotó: Soonios/Pexels

Ezért van a zongoraünnep az év 88. napján

A Piano Dayt, azaz A zongora napját hatodik éve ünnepeljük világszerte, negyedik éve Magyarországon is. A zongoraünnep a hangszer billentyűinek száma alapján minden esztendő 88. napján zajlik (idén a szökőév miatt ez a 89. nap).
 
A slide gitár indiai guruja Budapestre jön, és megmutatja!

A slide gitár indiai guruja Budapestre jön

Napjaink egyik legnépszerűbb indiai zenésze ad koncertet március 4-én a Müpában, a dobos Hubert Zemler és a bőgős Wojtek Traczyk társaságában.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek