Mától 2 napos ingyenes minifesztivál lesz a Városháza Parkban

Éljen a tavasz! Mától 2 napos ingyenes minifesztivál lesz a Városháza Parkban

Három év után nyílik újra a Budapesti Tavaszi Vásár. Március 26-tól április 18-ig a Városháza parkban ingyenes koncertek, családi programok, kézműves vásár és gasztronómiai különlegességek várják a látogatókat. A nyitóhétvégén, március 26-án és 27-én naponta 4 koncerttel...
 
Fotó: Pozojevich Miklós

Elveszni a Csillagerdőben: lemezbemutató koncert a Központban

A Hegedűs Józsi vezette Csillagerdő elnevezésű szegedi zenekar most először adja elő élőben Elszakít, összeköt, elszakít című albumuk teljes egészét. Ígéretük szerint a közönség szívből jövő dalokkal, kifejezetten hangos zenével és egy meglepetés vendéggel is számolhat...
 
 
A tavalyi döntő a Kobuci kertben

A Fülesbagoly nem épít fészket – de tehetséget kutat!

Azt tudtátok, hogy az erdei fülesbagoly egy "lusta dög", mert a varjak elhagyott fészkeit lízingeli költésre? Nos, ez a "restség" egyáltalán nem jellemző a Fülesbagoly Tehetségkutatóra, ami idén emelte a téteket, és szokás szerint Debrecenben, Budapesten és Martonvásáron rendezik meg.
 
 Fotó: Lorence Lozano (Pexels)

Ahol a könnyűzene a filmmel találkozik: BLEND

Március 10-én a Muzikumban rendezi meg a Filmintézet és a Hangfoglaló a BLEND-et, a hazai filmes és könnyűzenei szakma éves találkozóját.
 
Fotó:  Suvan Chowdhury (Pexels)

Ez a húsz előadó részesült a Hangfoglaló támogatásában

A Hangfoglaló Program átfogó mentorprogramot ad a produkciónként 2,5 millió forint támogatás mellé.
 
Balázs Fecó, Benkő László és Kóbor János – könyv született a Volt egyszer egy beatkorszak című blog alapján

Balázs Fecó, Benkő László, Kóbor János – könyv született a Volt egyszer egy beatkorszak című blog alapján

A Mindenki! – koncertek, történetek a beat és a rock aranykorából című kötet a 60-as, 70-es és 80-as évek hazai koncertjeinek világába repít vissza.
 
 
Blahalouisiana lemezbemutató: 02.18. Akvárium NagyHall

Ki lesz az év énekesnője?

A hagyományokhoz híven idén is a szakmájukban sikeres nőket ünnepeli a GLAMOUR magazin. A díjat immáron 14 éve azért adják át, hogy figyelmet és elismerést kapjanak azok a hölgyek, akik szakmájuk kiválóságai.
 
Fotó: Sorbonne Sexual

Mertez X Robot Live: Beck Zoli lesz a Sorbonne Sexual előzenekara

Február 10-én, csütörtökön idei első bulijához érkezik a Mertez X Robot Live koncertsorozat: az évet a Sorbonne Sexual, az estét pedig Beck Zoli nyitja.
 
Vértes György: AzLGT a stúdióban (1984.)

Egy rockfotós naplója – kiállítás nyílik a Kossuth Klubban

Vértes György könnyűzenei fotós 2020-ban útra kelt vándorkiállítása utolsó állomásához érkezik a fővárosi Kossuth Klubban, ahol január 24. és február 10. között lesznek láthatók az eddig nyolc városban már bemutatott képek.
 
Santana-est lesz a Pólus Moziban – koncerttel és vetítéssel

Santana-est lesz a Pólus Moziban – koncerttel és vetítéssel

A Pólus Mozi Rock Klub élőkoncertekből és koncertfilm vetítésekből álló őszi sorozatának következő állomása Carlos Santana több mint 50 éves pályafutása előtt tiszteleg.
 
 Tima Miroshnichenko fotója a Pexels oldaláról

Miért jó azoknak, akik tudnak könnyűzenét hangszeren játszani? A kérdésre 368 féle válasz érkezett

Az Öröm a Zene Nonprofit Kft., a Hangőr Egyesület és a Szent György Alapítvány megbízásából nagyszabású közvélemény-kutatás készült. A felmérésben 527 személy vett részt, az eredményekről a Mindenki zenéljen! elnevezésű könnyűzenei oktatási konferencián számoltak be...
 
Nem tudjuk, kik a többiek. Fotó: Posta Tamás

Ahol az egy zenekarra jutó Péterek és Gergők száma a legmagasabb: Kertekalatt

Megjelent a debreceni Kertekalatt készülő nagylemezének első dala – a Hangfoglaló Programnak köszönhetően a zenekar egy egészen egyedi klipet is készíthetett az album beharangozó dalára.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek