Kállay Saunders, Holychicks, Ricsárdgír és mások: koncertfolyam – egyelőre onlie

Kállay Saunders, Opitz Barbi, Holychicks és mások: koncertfolyam – egyelőre onlie

A #hallgasshazait eseménysorozat keretében hétről hétre, minden csütörtökön hazai előadók adnak koncertet, "menő" helyszínekről streamelve.
 
Fotó: Plakátfiú/ Falra fel! 2.0 plakátaukció (A koncert éve: 1986.)

Szimatszatyor, Ricse-kendő, plakát, koncertjegy, bármi – zenekari relikviás pályázat!

A Volt egyszer egy beatkorszak-blog szerkesztősége, az NKA Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület a tavalyi Hogyha hallom én, minden az enyém! című pályázat sikerén felbuzdulva ismét közös emlékezésre hívja a hazai beat, pop és rock rajongóit.
 
 
A Hajógyári-szigethez úsztatnák az A38-at

A Hajógyári-szigethez úsztatnák az A38-at

A Telex egy kiszivárgott levélből úgy értesült, hogy Orbán Viktor elfogadta Demeter Szilárd ötéves könnyűzenei tervét, amely hatalmas változást hoz a Petőfi TV és Rádió, az A38 klub, a magyar könnyűzene – és a főváros életében is.
 
Szűcs Krisztián szabadlábon

Szűcs Krisztián szabadlábon

Zenészekkel beszélget a szintén zenész Egyedi Péter (Óriás, Rájátszás, Mmamt) . A "Szabadlábon – zenészséták Egyedi Péterrel" című podcast epizódjait olyan séta közben rögzítik, melynek útvonalát a vendég választja. Elsőként Szűcs Krisztián került szabadlábra.
 
 Lukas fotója a Pexels oldaláról

Újabb pályázatot írt ki a Fábián Juli Emlékalapítvány

A támogatásra a koronavírus-járvány, az elmaradt koncertek, rendezvények és a tervezhetetlen szakmai jövő miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások jelentkezését várják.
 
Új listavezető és több új szereplő a legexportképesebb magyar zenekarok listáján

Új listavezető és több új szereplő a legexportképesebb magyar zenekarok toplistáján

Elkészült a HOTS – Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda újabb összesítése a nemzetközi közegben piacképesnek ítélt hazai előadókról. A szakemberek által összeállított toplistát a Platon Karataev vezeti Дeva /Deva/ és a The Qualitons előtt.
 
 
Fotó: Hangfoglaló

A HammerWorld Magazin alapító-főszerkesztője lett a Hangfoglaló új vezetője

A 2015-ben létrejött, majd 2018-ban részben megújított, 2020 eleje óta pedig Bali Dávid által vezetett Kollégium mandátuma február végén lejárt. Az összesen 9 alprogrammal működő testület új tagjainak névsora március 19-én került ki az NKA oldalára.
 
Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

A Live Nation, a világ egyik – ha nem a legnagyobb – koncertszervező cége egy évvel ezelőtt hozta létre a Live Nation Crew elnevezésű alapot, ami a zeneipar háttéremberein, a színpadi munkásokon, a roadokon, a világosítókon, a hangmérnökökön és a technikusokon kívánt segíteni.
 
Fotó: Pixabay

Lejárt a jelenlegi Hangfoglaló kollégium mandátuma – 228 millió forintot még kaptak a könnyűzenei projektek

Hat felhívás, összesen 321 pályázati anyagáról döntött az eddigi összetételében utoljára összeülő NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma február közepén. A március elején hatályosított döntések alapján 198 pályázó összesen 228 millió forint támogatásban részesül a program...
 
Csak hang legyen és fény – rengeteg éjszakázás, feszültség, túlóra

Csak hang legyen és fény – rengeteg éjszakázás, feszültség, túlóra

Magyarországon először készült átfogó, feltáró alapkutatás a hang-, fény- és látványtechnikai szakmáról, és az eredmények lehetővé teszik cselekvési javaslatok megfogalmazását is.
 
Pulzus, Egymillió fontos hangjegy – elhunyt a magyar könnyűzenei televíziózás legendája

Pulzus, Egymillió fontos hangjegy – elhunyt a magyar könnyűzenei televíziózás legendája

Módos Péter elment. A Magyar Rádió hivatalos FB oldalán jelent meg az egymondatos hír: "Módos Anikó, Péter lánya, most osztotta meg, hogy Péter elment! Legyen könnyű néked a föld." Az Artisjus-díjas magyar televíziós szerkesztő, rendező, műsorvezető 81 éves volt.
 
A fotó illusztráció (Grafierende/Pexels)

Ők lesznek az induló előadók mentorai

Összesen 20 előadó és 2 elektronikus producer jutott támogatáshoz a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjában.
 
Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek