Fotó: Honeybeast/FB

A Honeybeast is bepálinkázott (szmájli)

A Honeybeast is csatlakozik a Hősök, a Jónás Vera Experiment, a Margaret Island és a Turbo mellé: egy új meggypálinka a zenekar egyik leghíresebb slágerének címét fogja viselni: BÓDOTTÁ.
 
Tengerparti elvágyódás az Eötvös 10-ben

Tengerparti elvágyódás Belau módra az Eötvös 10-ben

A könnyed electronica szerelmeseinket nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut, melynek célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet zenéjük által. A duó most, a Colourwave...
 
 
Pálinka, szerelmem... – fesztivál Gyulán

Pálinka, szerelmem... – fesztivál Gyulán

Miután a szekszárdi borvidéken idén is elmarad a szüreti fesztivál és a híres csabai kolbászfesztivált idén a legendás kolbásztöltő verseny nélkül rendezik meg, kicsit félve kezdtük olvasni a pálinkafesztiválról szóló közleményt...
 
 Harrison Haines fotója a Pexels oldaláról

2,5 millió forint lemezkészítésre, videóklipre és turnézásra

A Hangfoglaló Induló Előadói pályázata idén egész éves mentori programot, szakmai támogatást, illetve 2,5 millió forintot ígér, amelyet lemezkészítésre, videóklipre és turnézásra is fordíthatnak a kiválasztott produkciók.
 
Rock-A-Hula Baby

Elvis 60 éves slágerét vette elő az Ed Philips and the Memphis Patrol

Elvis Presley 60 éves világslágerét {Rock-A-Hula Baby (1961)} ébresztette fel Csipkerózsika álmából a hazai rock-a-billy és rock and roll nagyágyúja: Ed Philips and the Memphis Patrol.
 
Fotó: Diszeli Kúria/FB

Fesztivált rendez Tapolcán a hamarosan újranyitó Gödör

Az augusztus 14-től 19-ig tartó Gödör Camp-en az Európa Kiadó, a Pál Utcai Fiúk, a Balaton, a Kontroll Csoport mellett Bródy János is koncertet ad majd.
 
 
Boros Csaba a Republicról mesél

Boros Csaba a Republicról mesél

Már kikerült a Lemezjátszó Classic évadzáró adása a B32 Galéria és Kultúrtér YouTube-csatornájára. Minden idők egyik legnépszerűbb pop-rock albuma, a Republic Hoppá-hoppá!!! című lemeze kapcsán Horváth Gergely Boros Csabával, az együttes basszusgitáros-énekesével beszélget.
 
Fotó: Fonó Budai Zeneház

Így indulnak az élő koncertek a Fonóban

Májusban a Cimbaliband, a Chalaban, a Balázs Elemér Group és a Branka trió is játszik a nagyteremben – ültetett közönség előtt, a járványügyi szabályoknak megfelelően.
 
Indul a magyar könnyűzene legnagyobb videós projektje

Indul a magyar könnyűzene legnagyobb videós projektje

Hétfőtől elérhetők a Hangfoglaló tematikus műsorai a YouTube-on. A kínálatban helyet kapnak élő koncertek, portrék, és életút interjúk is. Az első, Ütem névre keresztelt műsor iamyank-kal indul. Még ezen a héten bemutatkozik az Életút és a Muzik sorozat is, előbbi Mező Misit...
 
Beck Zoli, Krúbi, Lovasi Orfűn – Dalszövegíró tábor lesz júliusban

Beck Zoli, Krúbi, Lovasi Orfűn – Dalszövegíró tábor lesz júliusban

Talán akkor, amikor a koncertek, fesztiválok a maximumon pörögtek, senki sem állt meg eltűnődni azon, hogyan születik meg egy dal... Úgy vesszük észre, hogy az elmúlt hónapokban sokkal nagyobb figyelmet kapnak a dalszerzők – és ez így van jól. Most például kezdő dalszövegíróknak...
 
Két trófeát is kapnak idén a Brit Awards díjazottjai – zseniális, miért!

Két trófeát is kapnak idén a Brit Awards díjazottjai – zseniális, miért!

Az Es Devlin és Yinka Ilori tervezte szobrokat párosával kapják majd a sztárok a május 11-i ceremónián a londoni O2 arénában.
 
 Fotó: Knap Zoltán

Szívből jövő egyperces: Hajós András és egy Down-szindrómás kamasz közös dala

Az zenei egyperces a Rejtett Kincsek Down Egyesület felkérésére jött létre a szervezet 1 százalékos kampányához.
 
EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál...

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.
Új koncertek