Idén is kitört a Wharmageddon – december 2-án valóságos tömegmészárlás történt

Évekkel ezelőtt 231 brit kocsmában betiltották a Last Christmast. No nem az összesben, csak a Fuller's nevű kocsmalánc brit egységeiben, a tiltás pedig nem örökre, csak december 25-ig szólt. Minderről 2018-ban írtunk, de az RTL Klub friss cikke szerint máig létezik az "ok", ami a tiltást előidézte. A Fuller-akcióról nincs aktuális hírünk.

231 brit kocsmában betiltották a Last Christmast
 1998-ban tarthatott Nagy Britannia Eurovíziós Dalfesztivált  – most újra lehetőséget kaphat

A háború miatt Nagy Britannia rendezheti jövőre az Eurovíziót

Nagy-Britannia tarthatja jövőre az Eurovíziós Dalfesztivált, miután az idén nyertes Ukrajnát biztonsági okokból alkalmatlannak minősítették a szervezők – írja sajtóértesülésekre hivatkozva a Telex.
 
Fotó: nbcnews.com

Fesztiválon lépett volna fel, de nem engedték be Lil Wayne-t Nagy-Britanniába

Az amerikai rapper a Strawberreis and Creem fesztiválon lépett volna fel, de az Egyesült Királyság határőrizeti hatósága elutasította a 39 éves zenész vízumkérelmét. A brit belügyminisztérium minden olyan esetben így tesz, amikor a kérelmezőt egy év vagy annál hosszabb...
 
 
Fotó: Sex Pistols Photo Archive ( Ray Stevenson, 1976.)

Boldog szülinapot, Erzsébet királynő... Újra kiadja God Save the Queen című számát a Sex Pistols

A hírhedt dalt 1977-ben, a királynő ezüstjubileumára jelentette meg a a Sex Pistols. II. Erzsébet idei platinajubileumára pedig újra kiadja God Save the Queen című számát a brit punkbanda.
 
A receopt itt: blog.partyrama.co.uk

Gigakoncerttel, utcabálokkal, katonazenekarral – és pudingversennyel ünneplik a királynő születésnapját

Ez nem vicc, tényleg pudingversennyel kezdődött hétfőn Nagy-Britanniában II. Erzsébet királynő platinajubileumi, vagyis a trónra lépésének 70. évfordulóját ünneplő több hónapos országos rendezvénysorozat, amelyen utcabálokkal, látványos parádékkal – és rendkívüli négynapos...
 
Fotó: The Telegraph

Andrew Lloyd Webber áll elébe a letartóztatásnak

Andrew Lloyd Webber a The Telegraph-nak adott exkluzív interjút, amelyben kijelentette: akármit lép a kormány, ő megnyitja a színházait...
 
Fotó: Pixabay

Így kell/érdemes idén nyáron fesztivált szervezni

A Lángoló szúrta ki, hogy több brit szakmai szervezet közös projektjeként elkészült egy olyan útmutató, ami segíthet eligazodni a fesztiválszervezőknek abban a mindenkit gyötrő kérdésben, hogy miként lehet biztonságosan rendezvényt szervezni idén nyáron.
 
 
A Covid-útlevél próbaüzeme

A Covid-útlevél próbaüzeme

A Dalszerző értesülése szerint Nagy-Britannia az első ország, ahol gyakorlatban fogják kipróbálni az úgynevezett Covid-útlevél élőzenére kifejlesztett változatát: egyelőre két helyszínen, a londoni 100 Clubban és a bristoli Exchange-ben. Az első koncerteket márciusban tartják – a...
 
 Purcelltől a punkig – Nagy-Britannia két hétre Budapestre költözik

Purcelltől a punkig – Nagy-Britannia két hétre Budapestre költözik

Pontosabban a Müpába: ha ősz, akkor Európai Hidak fesztivál, s ez még a vírus által ellehetetlenített időkben sincs másképpen: szeptember 15. és 28. között a brit kultúra elfoglalja az érzékszerveinket.
 
Az igazi ABBA-rajongót nem riasztja el egy kis eső a távtartásos buliban

Az igazi ABBA-rajongót nem riasztja el egy kis eső a távtartásos buliban

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a koncerten viszont nem az igazi ABBA lépett fel, hanem egy tribute show-ra gyűltek össze a nézők, akiket az eső sem tántorított el a társadalmi távolságtartással korlátozott bulizástól. Azt ne feledjük, a britek később szabadultak a karanténból.
 
0-24-ben karácsonyi dalok – most???

0-24-ben karácsonyi dalok – most???

A 24.hu számolt be arról, hogy egy szerintük amerikai, szerintünk brit rádió elindított egy kizárólag karácsonyi dalokat ontó állomást. A műfaj nem új keletű: a nonstop karácsony mind a rádióhullámokon, mind a világhálón létező műfaj évek óta.
 
Ed Sheeran, Rolling Stones, Sting: 1500 zenész nyílt levelet írt a brit kormányhoz

Ed Sheeran, Rolling Stones, Sting: 1500 zenész nyílt levele a brit kormányhoz

Ed Sheeran, Rolling Stones, Sting, Paul McCartney, Liam Gallagher, Dua Lipa, Eric Clapton, a Coldplay, Sting, Dizzee Rascal – csak pár név azok közül, akik szignálták a levelet, melyben arra kérik a brit kormányt, hogy segítse ki a könnyűzenei iparágat a pandémia idején.
 
Az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére

Az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére

Mármint nema brit uralkodó, hanem a legendás együttes tiszteletére. januárban adtuk hírül, hogy a Queen az első brit rockegyüttes, amely egy érmén szerepelhet II. Erzsébet királynővel. Nagy lehet a respekt, ha még ugyanabban az évben bélyegsorozat is készül róluk.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek