A GIPSY KINGS, a a DELADAP és a CSÍK ZENEKAR is fellép Zala új fesztiválján

A GIPSY KINGS, a DELADAP és a CSÍK ZENEKAR is fellép Zala új fesztiválján

Az Örvényesvölgy Fesztivált 2023 júniusában tartják, és a világ egyik legnépszerűbb zenekarán kívül színpadra lép többek között KEVIN DAVY WHITE, a DELADAP és a CSÍK ZENEKAR is. A szervezők további nemzetközi és hazai fellépők bejelentését ígérik hamarosan.
 
Mi mindenre lehetne jó a könnyűzene az iskolákban?

Mi mindenre lehetne jó a könnyűzene az iskolákban?

A Hangőr Egyesület Poptanítás munkacsoportja 2022. október 18-án, kedden 10.00 órától rendezi meg a „Könnyű zenét vinni az iskolákba?" című fórumát a Budapest Music Center könyvtárában (1093 Budapest, Mátyás út 8.). A fórum négy panelbeszélgetésen próbálja körül járni a...
 
 
A löszfal idén is a legszebb arcát mutatja majd: DombosFest

A löszfal idén is a legszebb arcát mutatja majd: DombosFest

22 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén civil összefogással indult a Dombos Fest, amely azóta a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiváljává vált. Idén 2022. június 30 – július 3. között mutatja majd meg a legszebb arcát a löszfal.
 
Áramerősség? Fedett színpad? Mi kell egy jó koncerthez?

Áramerősség? Fedett színpad? Mi kell egy jó koncerthez?

Formabontó kisfilmekkel kampányol a Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete (ZEME): rajzfilm rocksztárral mutatják meg, mi kell a jó rendezvényhez.
 
A győri filharmonikusokkal lép fel a progrock billentyűs legendája

A győri filharmonikusokkal ad koncertet a progrock billentyűs legendája

Rick Wakeman, a Yes együttes egykori billentyűse február 9-én a győri Richter Teremben lép fel. A legendás zenész a Győri Filharmonikus Zenekar és egy vegyes kórus közreműködésével klasszikusokra épülő szimfonikus műsort ad elő.
 
A szakemberhiány alapjaiban rengeti meg a rendezvényszektort, sorra maradnak el az események

A szakemberhiány alapjaiban rengeti meg a rendezvényszektort, sorra maradnak el az események

A hirtelen jött rendezvénytömegre nincsen megfelelő létszámú szakembergárda. A Magyar Turisztikai Program Alapítvány ezekre a problémákra keresi a megoldást a következő Rendezvény MeetUp-on.
 
 
20 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén indult a Dombos Fest

20 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén indult a Dombos Fest

A civil összefogással létrehozott rendezvény azóta a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiváljává vált. A löszfal egy év kihagyás után ismét a legszebb arcát mutatja, köszönve a páratlan fényfestészetnek is.
 
 Fotó: samer daboul (Pexels)

A ZEME azt kéri, engedjék be a koncertekre a gyerekeket is

Zenei Menedzserek Egyesülete, amely a legnevesebb magyarországi menedzsereket tömöríti – 56 taguk 281 zenei produkcióval foglalkozik – ma sajtóközleményt bocsájtott ki az érvényben lévő járványügyi korlátozásokkal kapcsolatban.
 
Fotó: Pixabay

A zenei menedzserek nyitási javaslata

Egészen őszinték leszünk: nem tudjuk eldönteni, hogy mennyire hatékony, ha a magyarországi zenei alapú tömörülések egyenként emelik fel a hangjukat – jobb későn, mint soha-alapon –, van abban is ráció, hogy több irányból jobban terjed a hang, de el tudjuk képzelni az összefogás...
 
 Fotó: Knap Zoltán

Szívből jövő egyperces: Hajós András és egy Down-szindrómás kamasz közös dala

Az zenei egyperces a Rejtett Kincsek Down Egyesület felkérésére jött létre a szervezet 1 százalékos kampányához.
 
 RF._.studio fotója a Pexels oldaláról

A benzinkutas cédé még lenyomja a vinylt

Már nem számoljuk, hányszor írtuk le, hogy a zenei szakmát alaposan padlóra küldte a világjárvány, hiszen a fő bevételi forrás az élőzene: átlagosan 60 százaléka a zenészek összbevételének. Öröm az ürömben, hogy ha nem is olyan mértékben, mint az elmúlt években, de...
 
Post Malone, StormyZ, Liam Gallagher – Ugyanazok lépnek fel a két nagy brit fesztiválon

Ugyanazok lépnek fel a két nagy brit fesztiválon nyáron

Megtartják ezen a nyáron az Egyesült Királyságban mind a Reading, mind a Leeds zenei fesztivált – jelentették be a szervezők szerdán. A hírről az Euronews számolt be.
 
Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek