Legyél te is balerina – online tanít táncot a Pécsi Balett

Legyél te is balerina – online tanít táncot a Pécsi Balett

A hétvégén startolt a Pécsi Balett online tánctanító projektje a legkisebbeknek, akik YouTube-videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus balett alapjait a társulat táncművészeitől.
 
Köszöntsd fel te is a MÖTLEY CRÜE-t!

Köszöntsd fel te is a MÖTLEY CRÜE-t!

2021. január 17-én, vasárnap lesz a 40. évfordulója Rock 'N' Roll történelem egyik jeles eseményének – a világ leghírhedtebb rockzenekarának jubileumi éve is ezen a napon rajtol el.
 
 
Színes és szagos a Ladánybene 27 új albuma

Színes és szagos a Ladánybene 27 új albuma

Igazi közép-európai roots reggae albummal jelentkezett a műfaj hazai vezető formációja, a Ladánybene 27. A SZAVAK–SZÍNEK–HANGOK-ra keresztelt album a 2020-as évre reflektál 11 új dallal és 4 remix-szel.
 
Negyvenöt éve vágtáznak a halottkémek – lázmérős jubileum a Hajón

Negyvenöt éve vágtáznak a halottkémek – lázmérős jubileum a Hajón (hejj)

Negyvenöt évvel megalakulása és másfél évvel Életzuhatag című lemeze után ad koncertet a Vágtázó Halottkémek október 8-án és 9-én az A38 hajón. A dupla koncerten létszámkorlát, kötelező maszkviselés, a beléptetésnél pedig testhőmérséklet-mérés is lesz.
 
Fotó: Budapest Klezmer Band/FB

Szinetár Dórának meg kellett tanulnia jiddisül énekelni

Cserébe az ő repertoárjából is játszik dalokat a 30 éves Budapest Klezmer Band a Mézesvölgyi Nyáron.
 
Quimby

A Quimby tragikomédiája egy hosszú felvonásban

Tegnap került fel a YouTube csatornára a Quimby 2016-os, Arénás, jubileumi nagykoncertjének teljes felvétele, amely több mint másfél órányi zenei élményt nyújt a rajongóknak.
 
 
The Subways

Mégsem megy el a metró a Dürerig...

Most már napi rutinnak számít egy-egy koncert vagy fesztivál törléséről való hír közreadása, ami ugyan még mindig nehezünkre esik, de kénytelenek vagyunk elfogadni. Ezúttal a jubiláló The Subways mondta le komplett tavaszi turnéját.
 
Az egészségügyben dolgozóknak dedikálta új klipjét a Magna Cum Laude

Az egészségügyben dolgozóknak dedikálta új klipjét a Magna Cum Laude

A zenekar rögzítette a 2019.02.15-i 20.Jubileumi Nagykoncertjüket a Papp László Budapest Sportarénában. Hogy mi a terv, lesz-e belőle koncert-DVD (biztos lesz), nem tudjuk, de elkezdték "egyesével" felpakolgatni a videómegosztóra a dalokat.
 
Fotó: Udvardi Attila

Gratulálunk a Budapest Bár alapító-vezetőjének!

Március 15-én Farkas Róbert zenész, a Budapest Bár zenekar alapítója és vezetője a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült.
 
Otthoni zenehallgatáshoz: megjelent a Budapest Bár új lemeze

Otthoni zenehallgatáshoz: itt a Budapest Bár új lemeze

Három év után, március 15-én új lemezzel jelentkezik a 2007-ben alapított supergroup, a Budapest Bár – "Ha megtehetném" címmel.
 
Therapy? A38

A gyilkos tekintetű frontember visszatér a tett színhelyére: jön a Therapy? az A38-ra

Másfél évvel a tavaly januári fullos koncertje után idén novemberben ismét tiszteletét teszi az A38 Hajón a 30 éves fennállását ünneplő Therapy? zenekar. És ennek mi kimondottan örülünk! :)
 
Megvan, kik lesznek a jubileumi Republic koncert vendégei

Megvan, kik lesznek a jubileumi Republic koncert vendégei

Nagy Feró, Bródy János és a Bagossy Brothers is színpadra lép március 14-én a Papp László Budapest Sportcsarnokban, ahol a 30 éve alakult Republic zenekar tartja jubileumi koncertjét.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek