Fotó: MTI

Elmarad a mohácsi busójárás – reméljük, nem marad a nyakunkon a tél

A járványhelyzet miatt nem tartják meg a februárra tervezett busójárást Mohácson. Az elmúlt években a rendezvény – kedvező időjárás esetén – napi 50-60 ezer embert is a városba vonzott.
 
A kulcs a német dj-k kezében van: a kocsmák, pubok nem zárnak be!

A kulcs a német dj-k kezében van: a kocsmák, pubok nem zárnak be!

Tegnap közöltük cikket arról, hogy a német hatóságok bizonyos adóügyi izék miatt bevonták a zenészek körébe a dj-ket. Ennek nem valamiféle szakmai minősítés az alapja, hanem annak eldöntése, hogy a népek kifejezetten az előadásukért, vagy csak úgy vannak ott, ahova bementek.
 
 
Bezárják a szórakozóhelyeket, éjfél és hajnal 5 között kijárási korlátozás lesz

Bezárják a szórakozóhelyeket, éjfél és hajnal 5 között kijárási korlátozás lesz

Orbán Viktor a Facebook-oldalán jelentette be a szigorításokat.
 
Visszajöhet a karantén?

Visszajöhet a karantén?

A kormány egyes tagjai különböző megszólalásaik alkalmával felvetették, hogy minden olyan intézkedés ismételt bevezetésének a lehetőségét mérlegelik a koronavírus-járvány elleni védekezésben, amellyel tavasszal már éltek.
 
Fotó: YT

Koronavírusban elhunyt a Bolsoj egykori karmestere

Az 56 évesen elhunyt Alekszandr Vegyernyikov a Dán Királyi Színház zenekarának vezetője volt haláláig. A dán nemzeti színház pénteki közleménye szerint a művész csütörtökön Moszkvában halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe, miután több napig lélegeztetőgépen volt.
 
Fotó: Greg Contreras (Pexels)

A jövő héttől a szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszkviselés

A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
 
 
Fotó: CISAC

Az ABBA egykori tagja, Björn Ulvaeus felszólalt a zenészekért

Az előrejelzések szerint idén akár 35 százalékkal is visszaeshetnek a zenei jogdíjbevételek világszerte, ami 3,5 milliárd eurós kiesést jelenthet – állapította meg éves, globális jelentésében a CISAC, a közös jogkezelőket tömörítő nemzetközi szervezet, amelynek májusban...
 
MTV European Music Awards: állítólag direkt nem közlik a négy magyar helyszín nevét

MTV EMA: állítólag direkt nem közlik a négy magyar helyszín nevét

Ahogy arról már beszámoltunk, idén – London mellett – Budapest is a házigazdája lesz a díjkiosztónak. Az erről szóló hírünkben azt is leírtuk, hogy a közvetítésbe négy magyar helyszín fog bekapcsolódni, meg még azt is leírtuk, hogy nem árulták el, mely helyekről van szó.
 
Fotó: Nagy Feró és a Beatrice/FB

Nagy Feró átvészelte a koronavírust

Néhány héttel ezelőtt ő és felesége is megfertőződött a koronavírussal.
 
Fotó: Galstonbury Festivals FB

Tényleg le lehet tesztelni egy fesztivál komplett közönségét – ráadásul háromszor?

A kérdést nem mi tettük fel, nekünk ez elég utópisztikusnak tűnt volna – utópiákkal meg annyira nem foglalkozunk, de akinek mindez megfordult a fejében, az nem akárki: Michael Eavis, a Glastonbury atyja. (S a lányával, Emilyvel együtt csinálják.)
 
Fotó: cottonbro (Pexels)

Szombattól még házibulik sem lehetnek Londonban

Szombattól a 9 millió lakosú brit fővárosban – Nyugat-Európa messze legnagyobb és legnépesebb városában – a jelenlegi közepes helyett a magas készenléti fokozat lép életbe. Az északnyugat-angliai Liverpoolban és tágabb körzetében már a nagyon magas szint van érvényben.
 
Erre 178 éve nem volt példa New Yorkban

Erre 178 éve nem volt példa New Yorkban

A Met után a New York-i Filharmonikusok is törölték az egész évadot. A zenekar közleményében a koronavírus-járvány miatt New Yorkban érvényben lévő közegészségügyi rendelkezésekre hivatkozott.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek