Fotó: Showtime

Ha baj van, elengednek, egyedül hagynak – mondja az első budapesti Stones-koncert szervezője

Következetlenek voltak a járvány idején bevezetett korlátozások, a rendezvénypiacon pedig szükség lesz a bizalomépítésre az intézkedések feloldását követően – vélekedik Brády Márton. Az első budapesti Rolling Stones-koncert szervezője saját bőrén érzi a járvány pusztító...
 
A fotó illusztráció!

A német banda megmutatja, hogy kellene koncertezniük most a zenekaroknak

A német duó egy furgont alakított klubbá, amelyben egy-egy rajongó előtt rendeznek koncerteket – számolt be a Travelo. Az egy szál rajongós buliban nem nagyon látunk fantáziát, inkább csak marketing, de a folytatásban már többet.
 
 
 Luis Dalvan fotója a Pexels oldaláról

Angliában március 8-tól enyhítenek, Izraelben felcsillant a járánnyal való leszámolás reménye

Március 8-án kezdődhet a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítése Angliában – közölte Boris Johnson brit miniszterelnök.
 
Portfolio: Egyre inkább búcsút inthetünk a húsvét előtti nyitásnak

Portfolio: Egyre inkább búcsút inthetünk a húsvét előtti nyitásnak

Nem hangulatkeltés, nem riogatási: készüljünk fel minden eshetőségre, legfeljebb örülünk, ha nem így lesz. Nagyon.
 
A hollandok is nekifutnak a tömegrendezvény-teszteknek

A hollandok is nekifutnak a tömegrendezvény-teszteknek

"Újra focimeccsre, konferenciára, színházba járni? Élesben kezdik a teszteket a hollandok" – címmel közölt cikket a Portfólió. A cél az, hogy koronavírus-biztos és megbízható rendezvénykoncepciót dolgozzanak ki, ahol nagyobb, akár több száz fős publikum is jelen lehet.
 
Fotó: Live Aid 1985.

Országokon átívelő, bazi nagy élő koncertet rendeznének nyáron

A Lángoló értesülése szerint Írország tett javaslatot egy olyan nagyszabású, több EU-tagállamban egyszerre zajló monstre koncertre, amivel azt ünnepelné az Európai Unió, hogy sikerült legyőzni a koronavírust, ezzel együtt adományokat is gyűjtenének a rászorulóknak.
 
 
 Renda Eko Riyadi fotója a Pexels oldaláról

Egy tucat gondolat Csernus dokitól a koronadepi ellen – zenészeknek és nemzenészeknek egyaránt

A Papageno.hu idézte Jonas Kaufmann, aki azt mondta, hogy nagyon sok kollégája van bajban, és tud olyan esetekről is, ahol az érintettek az öngyilkosságot választották, mert nem látták a jövőt maguk előtt.
 
Fotó: classicfm.com

Egy világhírű kóruson tesztelik a víruskereső kutyákat

A HVG értesülése szerint a híres bécsi fiúkórus tagjain (is) gyakorolják a koronavírus-fertőzöttség kiszimatolását az osztrák hadsereg keresőkutyái.
 
A német külügyminiszter hagyná bulizni azokat, akiket már beoltottak

A német külügyminiszter hagyná bulizni azokat, akiket már beoltottak

A HVG idézte Heiko Maast, aki szerint semmi értelme azokat a polgárokat korlátozni, akik már megkapták a vakcinát.
 
Fotó: Eurockéennes  fesztivál/FB

Tesztkoncerteket szerveznek Franciaországban is – a cél a fesztiválszezon megmentése

A lipcsei és a barcelonai események után a francia zenei világ képviselői is tesztkoncertek szervezését tervezik annak felmérésére, hogy mekkora a vírus terjedésének kockázata a kulturális rendezvényeken. A kísérlet legfőbb célja a nyári fesztiválszezon megmentése.
 
Fotó: Kolorádó Fesztivál

A Kolorádó fesztivál is két dátummal tervez

Noha még annyira sem biztos a helyzet, mint amilyennek a nyár elején hittük (nem volt az), egyre-másra érkeznek a hírek a fesztiválok háza tájáról. Úgy tűnik, a gyakorlat az lesz, hogy a júniusi fesztiválok bebiztosítanak maguknak egy nyár végi időpontot is, minden eshetőséggel...
 
Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

A Kreatív.hu értesülése szerint még december elején kísérleti koncertet tartottak Barcelonában, melynek jelentőségét (és az eredményhez fűződő nagy várakozást) az is mutatja, hogy az eseményt több barcelonai koncerthelyszín, kiadó és szponzor finanszírozta.
 
Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek