Fotó: Hegyi Júlia Lilly

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az...
 
Fotó: Pexels

Gyorssegélyhez jutottak ismét az előadóművészek

Mintegy félezer zenész, táncos, színész és artista kap segélyt az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesülettől (EJI) a koronavírus-járvány második hullámában bevezetett korlátozó intézkedések kompenzálásaként.
 
 
Így mentenék sz osztrákok a zeneipart

Így mentenék az osztrákok a zeneipart

A koronavírus-járvány miatt szinte teljes egészében megbénult osztrák kulturális élet képviselői olyan internetes platformot szeretnének, ahol a művészek fizetett fellépési lehetőséget kapnak.
 
Meghalt Bergendy István

Meghalt Bergendy István

Elhunyt Bergendy István Liszt Ferenc-díjas zenész, a Bergendy együttes alapítója és vezetője. A szaxofonos, klarinétos, zeneszerző 81 évesen, a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében halt meg – közölte a család az MTI-vel.
 
Fotó: Nagy J. Zsuzsa

Nem fogják beengedni a holland fesztiválokra azokat, akiknek nincs oltásuk

Amennyiben a koronavírus elleni vakcina széles körben elterjedt lesz Hollandiában, a fesztiválok és koncerthelyszínek meg kell, hogy különböztessék azokat, akiket már beoltottak a koronavírussal szemben azoktól, akiket még nem – arja sajtóértesülésekre hivatkozva a Portfolio.
 
Telex: Jövő szerdán döntenek a további korlátozásokról

Telex: Jövő szerdán döntenek a további korlátozásokról

A szerdai sajtóhírekkel ellentétben a veszélyhelyzet február 4-ig van meghosszabbítva, de a korlátozások csak december 11-ig vannak érvényben – hangzott el a mai kormányinfón.
 
 
Fotó: Omega/FB

Az Omegát végleg megölte a koronavírus

Ezt nem mi mondjuk. Kóbor János júliusban még óvatosan fogalmazott, mára már ez a drámai véleménye, amit a Ripostnak mondott el.
 
Fotó: Vértes György

Gyászol a magyar rockzene: elment a roadok roadja, a legenda – A NEMES

Az egész magyar rockszakma gyászolja Nemes Lászlót. A Fonogram-díjas 73 esztendős hangmérnök-legenda, akiről még könyvet is írtak, a koronavírus áldozata lett.
 
Fotó: Balaton Sound

VOLT, Sound, Sziget: Normális esetben ilyenkor már árusítjuk a jegyeket

S tényleg, tavaly ilyenkor már javában dörgött az értékesítés, hogy a karácsonyi nagy ajándékmeccsben labdába rúghassanak a fesztiválok. Lobenwein Norbert a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound alapítója, a Sziget és az Akvárium Klub egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton...
 
Szerdától általános rendezvénytilalom lép életbe

Szerdától általános rendezvénytilalom lép életbe

Orbán Viktor újabb korlátozásokat jelentett be. Az intézkedések szerdán nulla órától lépnek életbe.
 
Itt az év 2. himnusza: LITTLE BIG - S*ck My D*ck 2020

Itt az év 2. himnusza, ezúttal a LITTLE BIG-től: S*ck My D*ck 2020

Az első a Scooter FCK 2020 című száma volt. Az őrült pop-rave banda új klipje most indokoltan csatlakozik a "Rüheljlük 2020-at" elnevezésű klubhoz, amelybe magunkat is besorolnánk.
 
Biztonságos Koncertek: leteszteli koronavírusra a közönségét a BFZ

Biztonságos Koncertek: leteszteli koronavírusra a közönségét a BFZ

A Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyére érkezőket antigén gyorstesztekkel tesztelik majd, de folyamatosan dolgoznak azon, hogy egy ennél is gyorsabb, olcsóbb és hatékonyabb módszert alkalmazhassanak a jövőben. A részletekről a közönség tagjai hírlevélben és a zenekar honlapján...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek