A 2019-es Aréna koncert utolsó pillanatai (Omega/FB)

Itt a vége? Kóbor János az Omega jövőjéről

Az Omega frontembere a Ripostnak adott – a jövőt tekintve – nem túl derűs hangulatú interjút.
 
Fiúk

Mi van veletek, Fiúk? Ez!

Volt már Azok a fiúk, Pál utcai fiúk, Szigeti Fiúk, Szomori fiúk – a nemes egyszerűséggel csak "Fiúk" névre hallgató zenekarnak megjelent a debütáló EP-je "Mivanveletek" címmel. Július 10-én a Dürerben élőben is meghallgatható a csapat.
 
 
Fotó: szegeder.hu

Szegeden is lezárják a rakpartot a hétvégékre

A terv szerint szeptember végéig minden hétvégén a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart Budapesten, a puding próbáját május végén tartották, és mindenkinek bejött. Most Szeged is úgy döntött, hogy augusztus végéig minden hétvégén ingyenes programok várják a szegedieket a Huszár...
 
Ed Sheeran, Rolling Stones, Sting: 1500 zenész nyílt levelet írt a brit kormányhoz

Ed Sheeran, Rolling Stones, Sting: 1500 zenész nyílt levele a brit kormányhoz

Ed Sheeran, Rolling Stones, Sting, Paul McCartney, Liam Gallagher, Dua Lipa, Eric Clapton, a Coldplay, Sting, Dizzee Rascal – csak pár név azok közül, akik szignálták a levelet, melyben arra kérik a brit kormányt, hogy segítse ki a könnyűzenei iparágat a pandémia idején.
 
FOO: Minden visszaváltott bérletet legalább ketten szerettek volna megvenni

Már csak szerdai napijegyek kaphatók a Fishingre

A Fishing on Orfű szervezői az elsők között voltak, akik "átmentették" augusztus végére a rendezvényüket, de kénytelenek is voltak gyorsan lépni, hiszen a nyár első fesztiváljai között szerepel az orfűi. A Koncert.hu kérdéseire Egyedi Péter válaszolt ezúton is köszönet érte.
 
Fotó: balatonfüred honlapja (FB)

Elmarad a füredi Anna-bál

A járványhelyzet miatt nem tudnák a megszokott színvonalon megrendezni, ezért elmarad a hagyományos Anna-bál, de a 8. Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit július 21. és 25. között megtartják.
 
 
Fotó:  Wolfgang (Pexels)

Óriási dugó lesz a fesztiválsztrádán augusztusban

Azt mi is többször megírtuk, hogy az összes nyári fesztivál – vagyis azok, amelyeket nem töröltek – augusztus utolsó két hetében lesz. Az InfoRádiónak Márta István, a Magyar Fesztiválszövetség adott interjút.
 
Fotó: Opéra national de Paris

Nem könnyű most Párizsban operakedvelőnek lenni

De művésznek sem, nem beszélve a háttérdolgozókról... Az év eleji sztrájkok, majd a koronavírus-járvány miatt hónapok óta zárva tartó Párizsi Operaház ősszel sem nyit meg felújítási munkálatok miatt.
 
Esőmentes nyári estékre: zene és tánc a Benczúr kertben

Esőmentes nyári estékre: zene és tánc a Benczúr kertben

Nyári estéken a szabad ég alatt, barátságos környezetben, élőzenére, jó társasággal múlatni az időt – ezt kínálja vendégeinek a Benczúr Kerti Esték népzenei sorozata.
 
Fesztivál törlés

Egy koncerttel és egy már halasztott fesztivállal kevesebb

Reménykedtünk benne, hogy a hazai járványügyi vészhelyzet enyhülésével már nem kell több programtörlős hírrel foglalkoznunk, de sajnos szinte minden napra jut valami elszomorító poszt.
 
Fotó: Pexels.com

Pár nap alatt kiürült a zenészek számára létrehozott milliárdos segélyalap

Pedig 2,5 millió fontról van szó. De nem csak az összeg nagyságából, hanem a valutanemből is sejteni lehet: mindez Nagy-Britanniában történt, nem itthon.
 
Fotó: Campus Fesztivál Facebook

Így elevenedik meg a Campus fesztivált pótló programsorozat

Ígéretükhöz híven a debreceni Campus Fesztivál szervezői összerakták az elmaradt eseményt pótló Campus Eleven programsorozat fellépőinek névsorát, ahol gyakorlatilag összes hazai kedvenc tiszteletét teszi, legyen az rock, pop, mulatós vagy egy jó hajnalig tartó party.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek