40 év után megszűnik a klasszik Tavaszi fesztivál

40 év után megszűnik a klasszik Budapesti Tavaszi Fesztivál

A kormány nem újítja meg a fesztivál megrendezését célzó korábbi szerződését a fővárosi önkormányzattal. Magyarázat egyelőre nincs. A Népszava cikkéből idézünk.
 
Vírusok karanténon kívül és bévül

Vírusok karanténon kívül és bévül

Ez annak az előadásnak a címe, amellyel szeptember 26-án a Zsámbéki Nyári Színház elbúcsúzik a nyártól. A színpadon Udvaros Dorottyát, Trill Zsoltot, Czutor Zoltánt és a szerző Lackfi Jánost láthatjátok/hallhatjátok majd, az estet Seres Tamás rendezte.
 
 
Járunk egyet? Erkélykoncertek a 11. kerület szívében

Járunk egyet? Erkélykoncertek a 11. kerület szívében

Kultikus házak és erkélyek elevenednek meg októberben a XI. kerület központjában egy szervezett séta keretében: "Hosszúlépés. Járunk?" csapata és Max & Future szervezésében október 17-én, szombaton.
 
Négy ingyenes szabadtéri program a városligeti Pavilon Kertben

Négy ingyenes szabadtéri program a városligeti Pavilon Kertben

Használjuk ki, amíg lehet szabadtér, amíg vannak programok –ráadésul ingyenese!
 
Fotó: Fonó Budai Zeneház

Boldog szülinapot, Fonó!

A nyári szabadtéri Teraszkoncertek után az idén 25 éves Fonó egy különleges jubileumi válogatással indítja útjára az évadot: a Fonó25 Folkfőváros szeptember 16-19. között egyfajta mixe lesz a zeneház több kedvelt sorozatának.
 
Emlékeztek a Kisváros sorozat zenekarára?

Emlékeztek a Kisváros sorozat zenekarára?

Ehhez persze az is kell, hogy magára a sorozatra – ne keverjük össze az Angyalbőrben szériával! – emlékezzen valaki, ami 1993-tól 2001-ig ment e tévében, és műfaját tekintve bűnügyi filmvígjáték-dráma volt, és ezzel szerintünk mindent elmondtunk :) Aki élt és mozgott, szerepelt...
 
 
Zenészeknek hirdet videoklip-pályázatot Terézváros

Zenészeknek hirdet videoklip-pályázatot Terézváros

A koronavírus-járvány miatt elmaradó Teréz-napi rendezvénysorozatra szánt összeget a zenészek és a filmesek megsegítésére fordítja az önkormányzat, ez mintegy tízmillió forintot tesz ki.
 
Fotó: Pap Dávid Tamás

Éjfél után: Itt ellenőrizheted, nyitva maradhat-e a kedvenc helyed a romkocsma negyedben

A 24.hu értesülése szerint az éjszakai szórakozóhelyek kétharmada nem kért felmentést a VII. kerületi csendrendelet alól. Aki meg igen, azok nevét közzé tették a kerületi portálon, mi is onnan másoltuk.
 
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Zenés képregényszínház a Budapest Bárral

Találós kérdés következik: a TRIP és a Városmajori Szabadtéri Színház produkciójának szezonbeli premierje szeptember 14-én lesz az UP Újpesti Rendezvénytérben a Budapest Bárral – hány éves a kapitány?
 
Nem marad el a Belvárosi Sörfesztivál

Nem marad el a Belvárosi Sörfesztivál

Szeptember 1–6. között rendezik meg az elhalasztott Belvárosi Sörfesztivált a Szabadság téren. A belépés ingyenes, a kóstoláshoz viszont fesztivál(üveg)poharat kell vásárolni.
 
2019. kecskemét (Cityrocks FB)

Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem rendezik meg a Cityrocksot

A szegedi és a tavalyi kecskeméti össznépi zenélés sikerén felbuzdulva a szervezők idén Dunaújvárost jelölték meg a térképen elfoglalandó területként, aztán a vírushelyzetben feladták bástyáikat, és törölték a zene legnagyobb magyarországi flashmobját.
 
Ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában

Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában...

Kicsivel több mint egy hete a város számos pontját beragyogta a Nemzeti Galériában (-ból, -nál) megrendezett látványos fényshow: itt a magyarázat, mi volt ez!
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek