cottonbro fotója a Pexels oldaláról

Lesz fesztivál. Nem lesz világvége...

Ezt nem zeneipari szakember vagy virológus, esetleg politikus állítja, hanem Zsiday Viktor alapkezelő.
 
Fotó: Eurockéennes  fesztivál/FB

Tesztkoncerteket szerveznek Franciaországban is – a cél a fesztiválszezon megmentése

A lipcsei és a barcelonai események után a francia zenei világ képviselői is tesztkoncertek szervezését tervezik annak felmérésére, hogy mekkora a vírus terjedésének kockázata a kulturális rendezvényeken. A kísérlet legfőbb célja a nyári fesztiválszezon megmentése.
 
 
Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

A Kreatív.hu értesülése szerint még december elején kísérleti koncertet tartottak Barcelonában, melynek jelentőségét (és az eredményhez fűződő nagy várakozást) az is mutatja, hogy az eseményt több barcelonai koncerthelyszín, kiadó és szponzor finanszírozta.
 
 Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

Fesztiválra, koncertre oltásigazolással?

Gulyás Gergely tegnap arról beszélt a Kormányinfón, hogy „az oltási könyv fontos okirat lesz majd a tömeges oltást követő hónapokban.”
 
Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

Az élő zenei piac összeomlott

A magyar zeneipar a tavalyi rekorddöntés után idén, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben várhatóan értéke 60 százalékát elveszíti, az élőzenei piac összeomlott – állapítja a ProArt Zeneipari Jelentése, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
 
Will Smith/Randiguru

Nincsenek koncertek, bulik: akkor hogyan randizzunk a koronavírus idején?

A magyar randiguru megmondja! :) Ezúttal Száraz Gábor párválasztási tanácsadó – bizony, ilyen is van! – áll a rendelkezésetekre.
 
 
Fotó: cottonbro (Pexels)

Zenészek B-terve: a Kannibálok cédét, Gergely Róbert lángos szállít házhoz

Olyan könnyű odavetni a zeneipar képviselőinek, hogy miért nem csinál valami mást, tanuljon más szakmát... Ettől függetlenül a tartalékok fogynak, és a zenészek, előadóművészek igyekeznek talpon maradni valahogy. Akárhogy.
 
DJ Dominique az Indexnek: nem Balázs Fecónak dolgozik az idő

DJ Dominique az Indexnek: nem Balázs Fecónak dolgozik az idő

Tíz napja tartják az orvosok mesterséges kómában a népszerű zenészt. Jó barátja, DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila a minap az Indexnek elmondta: a zenész vérplazmát kapott és stabil az állapota, azonban az idő nem neki dolgozik.
 
Fotó: Nagy J. Zsuzsa

Nem fogják beengedni a holland fesztiválokra azokat, akiknek nincs oltásuk

Amennyiben a koronavírus elleni vakcina széles körben elterjedt lesz Hollandiában, a fesztiválok és koncerthelyszínek meg kell, hogy különböztessék azokat, akiket már beoltottak a koronavírussal szemben azoktól, akiket még nem – arja sajtóértesülésekre hivatkozva a Portfolio.
 
A fotó illusztráció (Trinity Kubassek/ Pexels)

I want to break free – Vadpartikra vadászik a francia rendőrség

Az általános karantén október 30-i kihirdetése óta minden magánrendezvény tiltott Franciaországban. A több száz fős bulik nagyon ritkák és általában a rendőrség tudomására jutnak, inkább a 20-30 fős házibulik rendszeresek az erre a célra kibérelt lakásokban. Azért van példa a...
 
Fotó: Balázs Fecó, radiorock958.hu

Végre valami jó hír: jobban van Balázs Fecó

Balázs Fecó múlt szombaton a saját lábán ment be a kórházba, de állapota romlott, lélegeztetőgépre került. Rendszerint DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila szállítja a híreket róla: végre reménykeltő híreket osztott meg a Borssal.
 
Telex: Jövő szerdán döntenek a további korlátozásokról

Telex: Jövő szerdán döntenek a további korlátozásokról

A szerdai sajtóhírekkel ellentétben a veszélyhelyzet február 4-ig van meghosszabbítva, de a korlátozások csak december 11-ig vannak érvényben – hangzott el a mai kormányinfón.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek