A fotó illusztráció

Védettséget igazoló okmányt vezet be Magyarország

Nem, arról még nem döntöttek, hogy az okmány milyen jogosultsággal jár majd – de nyilván nem azért vezetik be, hogy pusztán egy dokumentummal többet kelljen őrizgetni. Gulyás Gergely a kormányinfón beszélt a dologról.
 
Fotó: Brandon Bolender (Pixabay)

Lángoló: A németek már kitalálták, hogy indítanák újra a koncerteket

A Lángoló szemlézte a német Event Management Forum oldalát: a szervezet részletes tervet dolgozott ki arról, hogyan lehetne fokozatosan újraindítani a koncertipart. Jelszó: biztonság.
 
 
Lehet, hogy soha többet nem lesz karantén Franciaországban

Lehet, hogy soha többet nem lesz karantén Franciaországban

A francia nemzetgyűlés kedden megkezdte az egészségügyi rendkívüli állapot június 1-ig tartó meghosszabbítását engedélyező törvénytervezet vitáját.
 
A Covid-útlevél próbaüzeme

A Covid-útlevél próbaüzeme

A Dalszerző értesülése szerint Nagy-Britannia az első ország, ahol gyakorlatban fogják kipróbálni az úgynevezett Covid-útlevél élőzenére kifejlesztett változatát: egyelőre két helyszínen, a londoni 100 Clubban és a bristoli Exchange-ben. Az első koncerteket márciusban tartják – a...
 
 Sam Lion fotója a Pexels oldaláról

Közösségimédia-függő vagy?

Honnan tudjuk pontosan, hogy függők vagyunk-e? Amennyiben az alábbi állítások közül több igaz rád, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy változtass a közösségi média platformok használatán, elkerülve azt, hogy még erősebb függőség alakuljon ki. Azért minket ne hagyj el... :)
 
Mire 2025-ben megnyílik a futurisztikus kinézetű varsói Sinfonia Concert Hall, addigra talán mehet a telt ház is...

Kinyitnak a koncerttermek Lengyelországban

Február 12-től egészségügyi óvintézkedések betartása mellett újból megnyílhatnak Lengyelországban a koronavírus-járvány miatt bezárt szállodák, színházak, mozik, koncerttermek, valamint szabadtéri sportlétesítmények és fedett uszodák is.
 
 
Fotó: laist.com

A koncerthelyszíneken tuti van hűtő: így segítené az amerikai élőzene-ipar az oltási tervet

Joe Biden azt az ígéretet tette, hogy 100 nap alatt 100 millió amerikait fognak beoltani. Az amerikai élőzenei iparág képviselői most levelet írtak a kormánynak, hogy praktikusan mivel tudnák a megvalósulást támogatni.
 
 João Luccas Oliveira fotója a Pexels oldaláról

A kultúra nélkül nem kecmergünk ki a covidból

Átfogó felmérést készített a kulturális és kreatív szektorról az európai közös jogkezelők szervezete, a kedden publikált tanulmányt az Artisjus tett közzé. Többek között azt is megállapítják benne, hogy a két szektor az európai gazdaság egyik motorja, kulcskérdés az...
 
 Renda Eko Riyadi fotója a Pexels oldaláról

Egy tucat gondolat Csernus dokitól a koronadepi ellen – zenészeknek és nemzenészeknek egyaránt

A Papageno.hu idézte Jonas Kaufmann, aki azt mondta, hogy nagyon sok kollégája van bajban, és tud olyan esetekről is, ahol az érintettek az öngyilkosságot választották, mert nem látták a jövőt maguk előtt.
 
 Oronzo Roberti fotója a Pexels oldaláról

Este 8 után is kimehetnek majd az utcára, akiket már beoltottak

A 444.hu számolt be arról, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfónazt mondta, hogy védettséget igazoló okiratot (egy plasztikkártyát) kaphatnak, akik már megkapták az oltást vagy már átestek a koronavíruson.
 
Fotó: classicfm.com

Egy világhírű kóruson tesztelik a víruskereső kutyákat

A HVG értesülése szerint a híres bécsi fiúkórus tagjain (is) gyakorolják a koronavírus-fertőzöttség kiszimatolását az osztrák hadsereg keresőkutyái.
 
A német külügyminiszter hagyná bulizni azokat, akiket már beoltottak

A német külügyminiszter hagyná bulizni azokat, akiket már beoltottak

A HVG idézte Heiko Maast, aki szerint semmi értelme azokat a polgárokat korlátozni, akik már megkapták a vakcinát.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek