Be vagy oltva? Akkor bemehetsz a koncertre, fesztiválra...

Be vagy oltva? Akkor bemehetsz a fesztiválra!

A Player magazin szúrta ki a Billboard cikkét, amelyben a Ticketmaster festi le a jövő amerikai koncert- és fesztiválképét. 2021-ben a jelen tervek szerint csak akkor tud majd valaki tömegrendezvényre menni, ha bizonyítani tudja, hogy Covid-oltást kapott vagy negatív tesztje van az elmúlt...
 
Szerdától általános rendezvénytilalom lép életbe

Szerdától általános rendezvénytilalom lép életbe

Orbán Viktor újabb korlátozásokat jelentett be. Az intézkedések szerdán nulla órától lépnek életbe.
 
 
Biztonságos Koncertek: leteszteli koronavírusra a közönségét a BFZ

Biztonságos Koncertek: leteszteli koronavírusra a közönségét a BFZ

A Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyére érkezőket antigén gyorstesztekkel tesztelik majd, de folyamatosan dolgoznak azon, hogy egy ennél is gyorsabb, olcsóbb és hatékonyabb módszert alkalmazhassanak a jövőben. A részletekről a közönség tagjai hírlevélben és a zenekar honlapján...
 
Fotó: MTI

Elmarad a mohácsi busójárás – reméljük, nem marad a nyakunkon a tél

A járványhelyzet miatt nem tartják meg a februárra tervezett busójárást Mohácson. Az elmúlt években a rendezvény – kedvező időjárás esetén – napi 50-60 ezer embert is a városba vonzott.
 
A kulcs a német dj-k kezében van: a kocsmák, pubok nem zárnak be!

A kulcs a német dj-k kezében van: a kocsmák, pubok nem zárnak be!

Tegnap közöltük cikket arról, hogy a német hatóságok bizonyos adóügyi izék miatt bevonták a zenészek körébe a dj-ket. Ennek nem valamiféle szakmai minősítés az alapja, hanem annak eldöntése, hogy a népek kifejezetten az előadásukért, vagy csak úgy vannak ott, ahova bementek.
 
Bezárják a szórakozóhelyeket, éjfél és hajnal 5 között kijárási korlátozás lesz

Bezárják a szórakozóhelyeket, éjfél és hajnal 5 között kijárási korlátozás lesz

Orbán Viktor a Facebook-oldalán jelentette be a szigorításokat.
 
 
Visszajöhet a karantén?

Visszajöhet a karantén?

A kormány egyes tagjai különböző megszólalásaik alkalmával felvetették, hogy minden olyan intézkedés ismételt bevezetésének a lehetőségét mérlegelik a koronavírus-járvány elleni védekezésben, amellyel tavasszal már éltek.
 
Fotó: YT

Koronavírusban elhunyt a Bolsoj egykori karmestere

Az 56 évesen elhunyt Alekszandr Vegyernyikov a Dán Királyi Színház zenekarának vezetője volt haláláig. A dán nemzeti színház pénteki közleménye szerint a művész csütörtökön Moszkvában halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe, miután több napig lélegeztetőgépen volt.
 
Fotó: Greg Contreras (Pexels)

A jövő héttől a szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszkviselés

A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
 
Fotó: CISAC

Az ABBA egykori tagja, Björn Ulvaeus felszólalt a zenészekért

Az előrejelzések szerint idén akár 35 százalékkal is visszaeshetnek a zenei jogdíjbevételek világszerte, ami 3,5 milliárd eurós kiesést jelenthet – állapította meg éves, globális jelentésében a CISAC, a közös jogkezelőket tömörítő nemzetközi szervezet, amelynek májusban...
 
Fotó: Galstonbury Festivals FB

Tényleg le lehet tesztelni egy fesztivál komplett közönségét – ráadásul háromszor?

A kérdést nem mi tettük fel, nekünk ez elég utópisztikusnak tűnt volna – utópiákkal meg annyira nem foglalkozunk, de akinek mindez megfordult a fejében, az nem akárki: Michael Eavis, a Glastonbury atyja. (S a lányával, Emilyvel együtt csinálják.)
 
A Várkert Bazár is élőzni fog

A Várkert Bazár is élőzni fog

A Várkert Stream szolgáltatása mellett a programokat a helyszínen, a Várkert Bazárban is élvezhetik a látogatók, olyan előadásokat például, mint az ENEMVÉ (Nagy Magyar Versek) sorozat, Gryllus Dániel 70. születésnapi koncertje, valamint a kedvelt irodalmi produkció, az Aposztróf Est...
 
Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek