Fotó:  Sean Patrick/Pexels

Jó hír a klubok számára: a Hangfoglaló is segítő kezet nyújt

A Hangfoglaló pályázata nem a rendkívüli helyzetre reflektál: feltehetően akkor is kiírták volna, ha nem tarolja le a szakmát a vírushelyzet. A Könnyűzene Támogató Program immáron hetedik évadában minimum 210 millió forint juthat a koncerthelyszínek eseményeinek támogatására. Az...
 
 Photo by Harrison Haines from Pexels

A hetedik te magad légy: szeptember 8-ig jelentkezhetnek az induló előadók

Hetedik alkalommal jelentetett meg pályázati felhívást induló zenekaroknak és előadóknak az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma. A pályájuk elején járó, színpadi tapasztalattal, saját dalokkal rendelkező, nem teljesen kezdő formációk szeptember 8-ig...
 
 
Fotó: MTVA Archívum

Soltész Rezső tüdőszűrésen

Nem, ez nem egy bulvárhír a népszerű előadó aktuális egészségügyi állapotáról, hanem a „Hogyha hallom én, minden az enyém” című pályázat nyertes novellája. Május elején ugyanis a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramja, a Hangőr...
 
Szólj Be a Papnak – ezúttal zenével!

Szólj Be a Papnak – ezúttal zenével!

A Szólj Be a Papnak! egy havi rendszerességgel jelentkező vitaműsor Debrecenben: a három debreceni keresztény gyülekezet összefogásával indult a kezdeményezés célja egyfajta “kocsmai evangelizáció”, vagyis, hogy alkalmat adjanak főleg olyanok számára, akik nem járnak se templomba,...
 
Ha írsz egy max. 3 perces számot, most 50.000-250.000 pénzt kaphatsz érte

Ha írsz egy max. 3 perces számot, most 50.000-250.000 pénzt kaphatsz érte

Az KNK Könnyűzenei Kollégiuma most kitett 125 millió forintot az asztalra a könnyűzenészek helyzetének javítása érdekében – a nyílt pályázaton bárki indulhat magánszemélyként, bár a pályaművet csapatban kell elkészítenie. Szolidaritás, összefogás, alkotás!
 
Van a fiókban egy musical-ed vagy rockoperád? Elő vele!

Van a fiókodban egy musical vagy rockopera? Elő vele!

Új zeneművek megírására hirdet pályázatot a Müpa. A 15., jubileumi évada alkalmából kiírt pályázatra az intézmény a dzsessztől a musicalen át a kórus- és nagyzenekari művekig összesen 13 zeneművészeti kategóriában várja minden 18. életévét betöltött magyar alkotó munkáját.
 
 
Fábián Juli Emlékalapítvány

A zeneipari háttérmunkásoknak nyújt segítséget a Fábián Juli Emlékalapítvány

Pályázatot írt ki az elmaradt koncertek, rendezvények miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások (roadok, hang-, video- és fénytechnikusok, sofőrök, turnémenedzserek) számára a Fábián Juli Emlékalapítvány.
 
Fotó: NKA

Jártál az Ifiparkba, a Metro Klubba vagy a Tabánba? Mesélj!

Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak-blog a Nagy Generáció és az utánuk feltűnő, földalatti nemzedék legemlékezetesebb fellépéseinek felelevenítésére hív ezért minden beat- pop-, táncdal- és rockrajongót.
 
Benkő Zsolt blues gitáros a költészet napi rendezvényen (Fotó: Ferencváros)

Mobilkoncerten zenélhetsz Ferencvárosban – és még pénz is jár érte!

A koronavírus miatt nagyon sokan hetek óta otthon vannak. Nem gyűlhetnek össze nagyobb társaságok, zárva tartanak a szórakozóhelyek, színházak, mozik, elmaradnak a koncertek, fellépések. Ferencvárosban Döme Zsuzsanna alpolgármester kezdeményezésére ezért karantén-koncertsorozat indult.
 
Installáció a 2015-ös Transart fesztiválon(Bolzano)

Hogy fotóznád le a zene és az erdő kapcsolatát?

Mert most megteheted és beküldheted a Muzsikál az Erdő Alapítványnak. Mivel hirtelen nekünk sem volt ötletünk, s a barátunk, a Google sem volt túl kreatív a kérdésben, megnéztük, mi az alapítvány célkitűzése.
 
Fotó: Repülőcirkusz (premier)/ Fővárosi Nagycirkusz

10 cirkuszolós dal magyar zenészektől

A cirkuszművészet megújítása jegyében, Kötéltánc elnevezéssel tavaly dalpályázatot hirdetett a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ, az akkori ajánlóhoz válogattunk a cirkuszos dalok közül.
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek