Ezek voltak 2018 legnagyobb példányszámban eladott bakelitjei

Bár manapság legtöbben már csak online felületeken hallgatnak zenét, úgy tűnik egyre inkább reneszánszát éli a kézzel fogható hanglemezek felvásárlási mániája is. A 2018 végéig összesített vinyl eladási listákon a nagy öregek mellett korunk kedvencei is jelentős részt birtokolnak a legyártott és gazdára talált bakelitek sorában.

Ezek voltak 2018 legnagyobb példányszámban eladott hanglemezei
A Sziget lett az angolok kedvenc fesztiválja

A Sziget lett az angolok kedvenc fesztiválja

A Balaton Sound bejelentése kapcsán ma már emlegettük a Szigetet – most itt egy friss hír a fesztivállal kapcsolatban: a UK Festival Awards-on a Sziget a Legjobb Anglián Kívüli Fesztivál (Best Overseas Festival) díját kapta.
 
A Hello Wood építészekből álló alkotói csapata idén is felállítja az akácfarönkökből készült, 16 méteres, 40 tonnás, hangulatos fényjátékkal megvilágított Adományfát.

Az első adventi hétvége programjai az óbudai Fő téren

Idén is ünnepi díszbe öltözik az óbudai Fő tér és Szentlélek tér, ahol az Advent Óbudán 2018 nagyszabású rendezvénysorozat karácsonyi programjai zenei fellépők sorát, gyermekprogramokat, kézműves vásárt, ízletes falatokat kínálnak a látogatóknak november 30-tól.
 
 
Fotó: Kelemen András /Koncert.hu

Megtört a Sziget-átok?

A Népszava cikke szerint a társaság legnagyobb rendezvénye, az augusztusi Sziget fesztivál eredménye megközelítheti a két éve elért, egymilliárdnál magasabb szintet.
 
Indul a Sztárban sztár hatodik évada – Gesztesi Károly és Pintér Tenya is versenybe száll

Indul a Sztárban sztár hatodik évada – Gesztesi Károly és Pintér Tenya is versenybe száll

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy újra a képernyő elé ültessen minket az egyik legszórakoztatóbb magyar showműsor, a Sztárban sztár, aminek hatodik évada október 14-től indul útjára.
 
Sokáig tartott megírni, bazi hosszú is lett, de megéri elolvasni: Zerge Sziget-kisregénye

Sokáig tartott megírni, bazi hosszú is lett, de megéri elolvasni: Zerge Sziget-kisregénye

Zergéről annyit tudnotok kell, hogy fekete öves szigetes: kevés olyan megszállottról tudunk, aki AZÓTA KINT VAN, AMIÓTA LÉTEZIK. Mármint nem a Hajógyári, hanem a fesztivál. Ez alatt a száznegyven év alatt rengeteg szervezővel/fellépővel/látogatóval és megannyi feltűnő, eltűnő...
 
Kelemen András fotója

Sziget 2018 – rövidre zárt utolsó nap

Az utolsó napra komoly programot terveztem: délután egyről egészen hajnalig. Indult volna múzeumokkal meg Artzone-nal, a folytatásban Gogol Bordello (USA) meg a többi koncert, éjjel egykor megrántani az ívet Kis Gófo-val, majd tánc hajnalig – nem ugyanott... Na, ebből nem lett semmi.
 
 
Így NEM láttam a tinik kedvencévé avanzsált Shawn Mendes koncertjét a Szigeten

Így NEM láttam a tinik kedvencévé avanzsált Shawn Mendes koncertjét a Szigeten

Pecsétgyűjtés, cirkusz, vurstlizás, éjszakai hajókázás, és persze koncertek a pénteki napunk beszámolójában, ahol még mindig a por és a hőség volt az úr. Meg Shawn Mendes...
 
MTI Fotó: Sóki Tamás

Sziget 2018: Több tízezer ember tombolt az egyalbumos Dua Lipa koncertjén

Már biztos, hogy látogatói csúcsot hoz a Sziget hétnapos összegzése, hiszen a szombati telt ház után a vasárnap is elfogytak az aznapi jegyek, hétfőre már régebben nem lehet jegyet kapni, és a kedd is erősnek ígérkezik. De ne szaladjunk annyira előre...
 
Gördülékeny beengedés, vidám külföldiek, remek zene: ilyennek láttuk a Szigetet szombaton

Gördülékeny beengedés, vidám külföldiek, remek zene: ilyennek láttuk a Szigetet szombaton

Teltházas volt a szombat a Szigeten. A Sziget hétfői napjára, azaz 13-ára már elővételben elfogytak a jegyek, és érdemes a keddi jegyeket mielőbb beszerezni, mert esélyes az is a teltházra.
 
A Warner-istálló favoritjai futnak vasárnap a Szigeten

A Warner-istálló favoritjai futnak vasárnap a Szigeten

A warneresek közül már lefutotta Sziget-körét a Gorillaz, a Clean Bandit és Stormyz, Vasárnap újabb három előadójuk lép a fesztivál közönsége elé.
 
Belógott egy kutya a Szigetre, de nem tudjuk, melyik koncert érdekelte

Belógott egy kutya a Szigetre, de nem tudjuk, melyik koncert érdekelte

Vagy kilógott a Szigetről, ez most nem annyira világos még. Az óbudai állatmentők oldalán jelent meg a felhívás,
 
Sziget második nap: amikor megtudtuk, mit vesznek fel a Gogol Bordello tagjai a jövő keddi koncerten

Sziget második nap: amikor megtudtuk, mit vesznek fel a Gogol Bordello tagjai a jövő keddi koncerten

Az megvan, hogy olvasgatod a beszámolókat a tegnapi szigetnapról, és vered a fejed a falba, hogy lemaradtál egy csomó mindenről? Pedig annyira igyekeztél...
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek