Fotó: Pexels

Gyorssegélyhez jutottak ismét az előadóművészek

Mintegy félezer zenész, táncos, színész és artista kap segélyt az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesülettől (EJI) a koronavírus-járvány második hullámában bevezetett korlátozó intézkedések kompenzálásaként.
 
Így mentenék sz osztrákok a zeneipart

Így mentenék az osztrákok a zeneipart

A koronavírus-járvány miatt szinte teljes egészében megbénult osztrák kulturális élet képviselői olyan internetes platformot szeretnének, ahol a művészek fizetett fellépési lehetőséget kapnak.
 
 
Nem biztos, hogy lesz jövőre Sziget

Nem biztos, hogy lesz jövőre Sziget

Ezt Gerendai Károly mondta a Forbes magazinnak. Hogy mi féltenivalója van, amikor 2017-ben eladta a részesedését? Inkább "mennyi": 15 százalék.
 
Fotó: Global News

Eric Clapton és Van Morrison közös dallal demonstrálnak az élő zene mellett

Közös dallal jelentkezett ma Eric Clapton és Van Morrison. A brit könnyűzene két legendája az élő zene megmentéséért készítette el a Stand and Deliver című felvételt.
 
Fotó: NBC News

A művészvilág áldozatai

A Trip hajó Vírus TV című adása ma 17.00 órakor a fenti címmel jelentkezik, a téma pedig: "Veszélybe került kulturális élet, művészek, alkotói válság és egyéni útkeresések a pandémia alatt".
 
Will Smith/Randiguru

Nincsenek koncertek, bulik: akkor hogyan randizzunk a koronavírus idején?

A magyar randiguru megmondja! :) Ezúttal Száraz Gábor párválasztási tanácsadó – bizony, ilyen is van! – áll a rendelkezésetekre.
 
 
Fotó: cottonbro (Pexels)

Zenészek B-terve: a Kannibálok cédét, Gergely Róbert lángos szállít házhoz

Olyan könnyű odavetni a zeneipar képviselőinek, hogy miért nem csinál valami mást, tanuljon más szakmát... Ettől függetlenül a tartalékok fogynak, és a zenészek, előadóművészek igyekeznek talpon maradni valahogy. Akárhogy.
 
DJ Dominique az Indexnek: nem Balázs Fecónak dolgozik az idő

DJ Dominique az Indexnek: nem Balázs Fecónak dolgozik az idő

Tíz napja tartják az orvosok mesterséges kómában a népszerű zenészt. Jó barátja, DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila a minap az Indexnek elmondta: a zenész vérplazmát kapott és stabil az állapota, azonban az idő nem neki dolgozik.
 
Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

Egyszeri támogatással segíti az Előadóművészi Jogvédő iroda (EJI) a koronavírus második hullámában a bajba jutott előadóművészeket.
 
A fotó illusztráció (Trinity Kubassek/ Pexels)

I want to break free – Vadpartikra vadászik a francia rendőrség

Az általános karantén október 30-i kihirdetése óta minden magánrendezvény tiltott Franciaországban. A több száz fős bulik nagyon ritkák és általában a rendőrség tudomására jutnak, inkább a 20-30 fős házibulik rendszeresek az erre a célra kibérelt lakásokban. Azért van példa a...
 
Fotó: Balázs Fecó, radiorock958.hu

Végre valami jó hír: jobban van Balázs Fecó

Balázs Fecó múlt szombaton a saját lábán ment be a kórházba, de állapota romlott, lélegeztetőgépre került. Rendszerint DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila szállítja a híreket róla: végre reménykeltő híreket osztott meg a Borssal.
 
Nem tudunk más csinálni... A Sziget, a VOLT és a Balaton Sound bízik a jövő nyárban

Nem tudunk más csinálni... A Sziget, a VOLT és a Balaton Sound bízik a jövő nyárban

Fülöp Zoltán, a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztiváligazgatója (+ Akvárium Klub) a Piac & Profit magazinnak adott interjút, amelyet a Menedzsmentfórum szemlézett.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek