A Republic egykori alapítója új együttessel jelentkezett

Cipő emlékkoncert lesz Miskolcon

Tóth Zoltán, a Republic egykori alapító tagja (+ zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök) új együttessel és vadonatúj saját dalokkal rukkolt elő kábé még a lockdown elején. Most végre közönség elé is léphet a formáció, nem is akárhogy.
 
Kocsis Zoltánra emlékezik a zongoraművész születésnapján a Budafoki Dohnányi Zenekar

Kocsis Zoltánra emlékezik a zongoraművész születésnapján a Budafoki Dohnányi Zenekar

A Budafoki Dohnányi Zenekar is csatlakozott a kezdeményezéshez: egy dedikáltan az alkalomra összeállított online koncerttel a Megérthető zene sorozat részeként Bartók A csodálatos mandarin című szvitjével kívánnak emlékezni és tisztelegni Kocsis Zoltán előtt.
 
 
Ingyenes koncertet ad a koronavírus áldozatai emlékére a Budapesti Fesztiválzenekar

Ingyenes koncerttel emlékezik a koronavírus áldozataira a Budapesti Fesztiválzenekar

A lezárás utáni első nyilvános koncertjén a koronavírus-járványban elhunytakra emlékezik a Budapesti Fesztiválzenekar: a május 26-i ingyenes hangversenyre az áldozatok szeretteit várják.
 
Fotó: AWS

Ezentúl minden szeptemberben lesz Siklósi Örs-emlékkoncert

"Szeptemberben született, ezért abban a hónapban minden évben szeretnénk rá emlékezni egy-egy koncert kíséretében" – mondta el a Blikknek Marosi Nikolett, a fiatalon elhunyt zenész menedzsere és barátja.
 
Sztárok, cirkuszi show  és meglepetések: ilyen lesz az idei Szenes Iván-Emlékkoncert

Sztárok, cirkuszi show és meglepetések: ilyen lesz az idei Szenes Iván-Emlékkoncert

Szenes Iván Emlékét az általa írt több ezer dalszöveg és számos színdarab mellett a lánya, Andrea által minden évben megszervezett koncert is őrzi, melyet a hagyományokhoz hűen idén is a „régi ház körül”, a Szenes Iván nevét viselő téren láthat és hallhat a közönség,...
 
Nem a kakas okozta Jimmy vesztét

Nem a kakas okozta Jimmy vesztét

Jó előre szólunk: nem derült ki pontosan, mi történt. De a Bors cikkéből annyi kiderült, nem az inkriminált kakas volt a tragédia okozója.
 
 
Fekte Lyuk: minden jegy elkelt a ma esti kiállításmegnyitóra

Fekte Lyuk: minden jegy elkelt a ma esti kiállításmegnyitóra

Valljuk be, elég ritkán történik meg, hogy egy kiállításmegnyitóra jegyet áruljanak, ráadásul 2500 forintért. Általában ezek ingyenesek, ha maga a megtekintés később nem is (ebben az esetben a további belépők 1600 forintba kerülnek). Ma este a VHK performanszával nyílik a tárlat, a...
 
A régi szép idők...

20 Szenes sztár, 50 dal, párok duettjei – idén is megemlékeznek Szenes Ivánról

Idén már 8. alkalommal rendezik meg Magyarország legtöbbet játszott dalszerzőjének ingyenes emlékkoncertjét.
 
Fotó: Fábián Juli Emlékalapítvány

Fábián Juli családja és zenésztársai alapítványt hoztak létre a beteg zenészek megsegítésére

Fábián Juli halála után nem sokkal felmerült a családjában és közeli zenésztársaiban egy emlékkoncert alapgondolata, illetve az, hogy a koncert bevételeiből alapítványt hozzanak létre – írják az alapítvány honlapján.
 
Fotó: sagegateshead.com

Győrben és Budapesten is lesz ABBA emlékkoncert jövő márciusban

Bár még távolinak tűnik a dátum, de érdemes feljegyezni, 2019 március 25-én Győrben, március 26-án pedig Budapesten is megtekinthetjük a világ legjobb ABBA emlékkoncertjét. Érkezik a The Show: A Tribute To ABBA névre keresztelt előadás!
 
Nincs már hely a Fábián Juli-(jazz)emlékkoncertre

Nincs már hely a Fábián Juli-(jazz)emlékkoncertre

Amikor családja úgy döntött, szeretnének szűk körben búcsút venni a rákbetegségben elhunyt énekesnőtől, elhangzott, hogy a rajongóknak a barátok és zenésztársak szerveznek majd egy búcsúztatót. A Harmónia Jazzműhely által szervezett koncert az első ilyen rendezvény, a...
 
Chuck Berry Emlékest a Muzikumban

Chuck Berry Emlékest a Muzikumban

A 20. századi popzene egyik legjelentősebb és legnagyobb hatású előadójára, az idén elhunyt Chuck Berryre emlékezik a Mester 90. születésnapjának megünneplésére összeálló, és azóta is rendszeresen koncertező, Fekete Jenő vezette Chuck Berry Rock'n'Rollers.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek