A koncertszervezők, kubok furcsa őszre készülnek

A koncertszervezők furcsa őszre készülnek

A Kreatív.hu körképet készített a hazai koncertszervezők, klubok helyzetéről, akik szerintük most a Travolta-mémhez hasonló, teljes tanácstalanságban érezhetik magukat
 
Megkérdezték Gerendait: Eldőlt a 2020-as Sziget sorsa?

Megkérdezték Gerendait: Eldőlt a 2020-as Sziget sorsa?

A Szemlélek magazin munkatársának, Gégény Istvánnak nyilatkozott az egykori Sziget-tulaj. Szó esik a fesztiválokról általában, továbbá kifejezetten a szigetes fesztiválokról és a Budapest Park béna akciójáról is.
 
 
Úgy tűnik, őszig már zárva marad a Fonó

Úgy tűnik, őszig már zárva marad a Fonó

A járványhelyzet miatt zárva marad a Fonó, de ígérik, amint lehet, bepótolják az elmaradt programokat.
 
Fotó: MTI

EU: A fesztiválok és a koncertek jönnek vissza utoljára

Az Európai Bizottság nemrég kihozott egy dokumentumot, amelyben leírják, hogy a tagállamoknak hogyan érdemes a tömeges házi karanténozás után visszatérni a normális kerékvágásba – olvasható az Indexen.
 
A holland fesztiválok fekete napja – szeptemberig lehúzhatják a rolót

A holland fesztiválok fekete napja – szeptemberig lehúzhatják a rolót

A holland miniszterelnök kedd esti tájékoztatása szerint a kormány szeptember 1-ig meghosszabbította a nagyszabású, tömegeket vonzó nyilvános rendezvényekre, köztük a sportesemények és a zenei fesztiválok megrendezésére vonatkozó tilalmat.
 
Fotó: Lofti Begi/FB

12 dj jelentkezik be szombaton a gödöllői kastély udvaráról

Élvonalbeli dj-k játszanak online szombaton a Gödöllői Királyi Kastély díszudvaráról jótékony céllal. Az esemény a tizenkét dj közösségi oldalán követhető, a szervezők a zenei szakma bevétel nélkül maradt dolgozói számára gyűjtenek pénzt.
 
 
Fotó: Rebecca Swafford (Pexels)

400 előadóművész már pénzhez jutott

Mint ahogy arról már beszámoltunk, 180 millió forint áll rendelkezésre a bajba jutott zenészek megsegítésére. A rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület döntött.
 
Mi köze van a Deep Purple-nek a Montreaux-i Jazzfesztiválhoz?

Mi köze van a Deep Purple-nek a Montreaux-i Jazzfesztiválhoz?

Azt is elmondjuk, de sajnos van egy rosszabb hírünk előtte: idén csendes lesz a part – a Montreaux-i Jazzfesztivál 50 éves történetében ez lesz az első alkalom, hogy elmarad a műfaj egyik legjelentősebb seregszemléje.
 
Vissza a pént! – Alaposan magára rántotta a látogatóit a Budapest park

Vissza a pénzt! – Alaposan magára rántotta a látogatóit a Budapest Park

Honnan is kezdjük... Talán onnan, hogy miközben egyre-másra jöttek a hírek, úgy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, mint a nagy külföldi zenekarok háza tájáról, a magyar koncerthelyszínek és fesztiválok zöme hallgatott.
 
A fotó ilusztráció (Pexels)

Levelet írtak nektek a legnagyobb koncerthelyszínek, fesztiválok!

Az alábbiakban egy nyílt levelet olvashattok, amely a hazai élőzenei helyszínek, fesztiválok, koncertszervezők összefogásának eredményeként született meg.
 
Falusi Mariann májusra összerakja magát

Falusi Mariann ̶m̶á̶j̶u̶s̶r̶a̶ 2021. januárjára rakja össze magát

Falusi Mariann DARABJAIM címmel adott volna koncertet a Budapest Kongresszusi Központban 2020. május 7-én.
 
Mi lenne, ha újra megrendeznék azt a Sziget fesztivált?

Mi lenne, ha idén megrendeznék azt a Sziget fesztivált?

Évek óta tart a polémia, hogy a magyar csatornák nem játszanak elég magyar zenét, és amit játszanak, az sem fedi le a teljes palettát: egyes előadók, stílusok, formációk mintha teljesen láthatatlanok lennének a szerkesztők előtt. Vagy, ha tudnak is a létezésükről – ez egy kicsi...
 
Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Azahriah a SZIN-en zárja majd a fesztiválnyarat

30 névvel bővült a SZIN fellépőlistája, így már több mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül, akik között olyan neveket is találunk, mint Armin Van Buuren, Kamrad vagy Zara Larsson.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.
Új koncertek