Az Omegát végleg megölte a koronavírus

Ezt nem mi mondjuk. Kóbor János júliusban még óvatosan fogalmazott, mára már ez a drámai véleménye, amit a Ripostnak mondott el.

Fotó: Omega/FB
Fotó: RF._.studio/Pexels

Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és egy brit felmérés alapján –, sokan nem veszik újra fel a hangszerüket, ha elmúlik a vész.
 
A koncertstop alatt segédmunkásnak állt Kökény Attila

A koncertstop alatt segédmunkásnak állt Kökény Attila

A népszerű énekes – aki egyébként idén, 44 évesen lett nagypapa – a karantén alatt egy építkezésre ment dolgozni, ahol fiával és vejével kellett korlátokat pakolnia.
 
 
Egy koncertből nélkülünk ennyit láttok és ennyit hallotok – Megszólalnak a zeneipar háttéroszlopai

Egy koncertből nélkülünk ennyit láttok és ennyit hallotok – Megszólalnak a zeneipar háttéroszlopai

Mindenkinek hiányzik a közösségi élet, a fesztiválok, a koncertek. De van egy réteg, akiknek a megélhetésüket jelentik ezek a rendezvények. Azok akiket nem lát a közönség, akiknek a munkájáról nem is nagyon tud sokszor a közönség. – írja Szabó Zsolt turnémenedzser (Kiscsillag,...
 
A zenészekért demonstráltak Prágában

A zenészekért demonstráltak Prágában

Több száz ember gyűlt össze Prágában azon a demonstráción, amelyen az egzisztenciális végveszélybe került cseh zenészek mellett fejezhették ki szolidaritásukat – tudósít a Napi.hu.
 
Különleges beköltöző napot ad ajándékba a Fishing On Orfű

Különleges beköltöző napot ad ajándékba a Fishing On Orfű

A fesztivál a szervezők állítása szerint sosem volt még ekkora bajban. A szervezők szerint a Fishing jövője is kérdéses lehet.
 
Fotó: Barba Negra

Barba Negra: Ez nem játék – egy rossz döntés teljes összeomlást okozhat

Nekünk is vannak kedvenc helyeink, hisz emberből vagyunk, bár néha úgy érezzük, hogy magunk is mutálódunk a vírussal... S vannak kedvenc helyeink, ismét: azok, akikkel mindig le tudunk ülni beszélgetni arról, ami éppen van, és azért éppen velük, mert legalább annyira érdekli őket a...
 
 
 Photo by Wendy Wei from Pexels

HVG: Kicsi az esélye, hogy augusztus 15-e után újraindulhatnak a nagy rendezvények

A lap úgy tudja, a jövő kedden kormány elé kerülő előterjesztés továbbra sem engedélyezi ezeket a zenés rendezvényeket.
 
 Photo by David Yu from Pexels

Az előadók 80 százaléka eddig sem koncertezett 500 fősnél nagyobb közönség előtt

Ezt Demeter Szilárd mondta a RTL-en, amiből a HVG idézet, s amiből meg mi idézünk.
 
Fotó: pexels.com

Fogadj örökbe egy zenészt! Fogadj örökbe egy hangszert! csoport alakult a Facebookon

Bihari Viki a Tékasztorikkal robbant be a blogoszférába, és amerikai moziba illő fordulattal meg is filmesítették az életét, ráadásul el is játszotta saját magát. Most éppen a zenészek megsegítésén töri a fejét.
 
A fotó illusztráció

A Barba Negra kiáltványa

Tessenek a kiáltvány szót idézőjelbe tenni gondolatban, mi nem tudjuk, mert berág ránk a rendszer... De ne túl nagy idézőjelbe, olyan "épphogy" méretűbe, mert azért valahol az a műfaj.
 
A 2019-es Aréna koncert utolsó pillanatai (Omega/FB)

Itt a vége? Kóbor János az Omega jövőjéről

Az Omega frontembere a Ripostnak adott – a jövőt tekintve – nem túl derűs hangulatú interjút.
 
Ed Sheeran, Rolling Stones, Sting: 1500 zenész nyílt levelet írt a brit kormányhoz

Ed Sheeran, Rolling Stones, Sting: 1500 zenész nyílt levele a brit kormányhoz

Ed Sheeran, Rolling Stones, Sting, Paul McCartney, Liam Gallagher, Dua Lipa, Eric Clapton, a Coldplay, Sting, Dizzee Rascal – csak pár név azok közül, akik szignálták a levelet, melyben arra kérik a brit kormányt, hogy segítse ki a könnyűzenei iparágat a pandémia idején.
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek