Fotó: Brandon Bolender (Pixabay)

Lángoló: A németek már kitalálták, hogy indítanák újra a koncerteket

A Lángoló szemlézte a német Event Management Forum oldalát: a szervezet részletes tervet dolgozott ki arról, hogyan lehetne fokozatosan újraindítani a koncertipart. Jelszó: biztonság.
 
 Roy Reyna fotója a Pexels oldaláról

Na de miből éltek a zenészek 2020-ban?

Amit egészen biztosan – számok, táblázatok és tanulmányok nélkül is – tudunk: miből nem. Ez pedig az élő zene. A koncertek hiányának – plusz a vendéglátóipari egységek bezárásának – van további hozadéka is: csaknem 20 százalékkal kevesebb lesz az a jogdíjbevétel, amit az...
 
 
Mire 2025-ben megnyílik a futurisztikus kinézetű varsói Sinfonia Concert Hall, addigra talán mehet a telt ház is...

Kinyitnak a koncerttermek Lengyelországban

Február 12-től egészségügyi óvintézkedések betartása mellett újból megnyílhatnak Lengyelországban a koronavírus-járvány miatt bezárt szállodák, színházak, mozik, koncerttermek, valamint szabadtéri sportlétesítmények és fedett uszodák is.
 
A fotó illusztráció (Grafierende/Pexels)

Ők lesznek az induló előadók mentorai

Összesen 20 előadó és 2 elektronikus producer jutott támogatáshoz a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjában.
 
Fotó: laist.com

A koncerthelyszíneken tuti van hűtő: így segítené az amerikai élőzene-ipar az oltási tervet

Joe Biden azt az ígéretet tette, hogy 100 nap alatt 100 millió amerikait fognak beoltani. Az amerikai élőzenei iparág képviselői most levelet írtak a kormánynak, hogy praktikusan mivel tudnák a megvalósulást támogatni.
 
Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

A Kreatív.hu értesülése szerint még december elején kísérleti koncertet tartottak Barcelonában, melynek jelentőségét (és az eredményhez fűződő nagy várakozást) az is mutatja, hogy az eseményt több barcelonai koncerthelyszín, kiadó és szponzor finanszírozta.
 
 
 Tabitha Mort fotója a Pexels oldaláról

Beszántjuk a fesztiválok helyszínét, vagy visszatér az élő zene?

Mikor állhat lábra az élő zene? A kérdést milliók helyett – és mellett – a Rolling Stone magazin tette fel, s noha írásában az amerikai piac helyzetét monitorozza, számos kérdésben nincs különbség a többi országhoz képest.
 
A Barba Negra-módszer: foglalj most, fizess akkor, ha tuti lesz koncert!

A Barba Negra-módszer: foglalj most, fizess akkor, ha tuti lesz koncert!

A körülményekhez alkalmazkodva teljesen új szisztéma szerint vág bele a 2021-es szezonba a Barba Negra csapata: olyan opciót ajánlanak a közönségüknek, amellyel bárki bebiztosíthatja a helyét a hazai zenekarok soron következő koncertjeire, anélkül, hogy a korlátozások feloldása...
 
Fotó: Pexels

Gyorssegélyhez jutottak ismét az előadóművészek

Mintegy félezer zenész, táncos, színész és artista kap segélyt az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesülettől (EJI) a koronavírus-járvány második hullámában bevezetett korlátozó intézkedések kompenzálásaként.
 
Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

Az élő zenei piac összeomlott

A magyar zeneipar a tavalyi rekorddöntés után idén, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben várhatóan értéke 60 százalékát elveszíti, az élőzenei piac összeomlott – állapítja a ProArt Zeneipari Jelentése, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
 
Fotó: Global News

Eric Clapton és Van Morrison közös dallal demonstrálnak az élő zene mellett

Közös dallal jelentkezett ma Eric Clapton és Van Morrison. A brit könnyűzene két legendája az élő zene megmentéséért készítette el a Stand and Deliver című felvételt.
 
Fotó: Balázs Fecó rajongói közösség

A Margitszigeti Zenélő Kútnál lehet elbúcsúzni Balázs Fecótól

A zenész rajongói a Facebookon közölték, hogy Balázs Fecó emlékére ezen a hétvégén – december 5-én szombaton, valamint december 6-án vasárnap 12-18 óra között – a Margitszigeti Zenélő Kút Fecó dalait játssza majd. (Felhívjuk a figyelmet, hogy nem a szökőkútról van szó –...
 
A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek