Fotó: FB

Már Kőszegnek is van zenélő kútja

Pályázati támogatásból újították fel a kőszegi Jurisics téren 1776 óta álló városkutat a város turisztikai projektjének keretében. A kút új funkcióval bővült: dallamokat tud lejátszani, sőt akár élőben is zenélhetnek rajta – közölte az MTI-vel szerdán a város polgármestere.
 
Páfrányoknak adtak koncertet Barcelonában

Páfrányoknak adtak koncertet Barcelonában

Ne tessék félreérteni, nem bizonyos embereket hívunk most így: TÉNYLEG cserepes növényeknek adtak koncertet a barcelonai Liceu operaház művészei.
 
 
Fotó: Wendy Wei (Pexels)

500 embernek nem éri meg külföldi fellépőt hozni

Egy videós beszélgetés során Bujtor Balázs hegedűművészt, Molnár Csillát, a Halott Pénz menedzserét és Lotfi Begi dj-t, kérdezték, ez utóbbitól idézünk.
 
Fotó: fokert150.hu

Ezeket a dalokat játssza a Margitszigeti Zenélő Szökőkút

Idén is dalra fakad a Margitszigeti Zenélő Szökőkút, ahol szépen megfér egymás mellett a klasszikus zene, a pop, a rock és a gyerekdalok is. Idén külön blokkot kaptak a Budapestről szóló dalok.
 
 Kizárólag hazai előadók lépnek fel az idei Fekete Zajon

Kizárólag hazai előadók lépnek fel az idei Fekete Zajon

Zene füleinknek, hogy idén is lesz Fekete Zaj – változatlan időpontban, augusztus 19-22 között. A Mátrában elég nagy a té,r és az extra összetartó Zajos közönségnek sem fog különösebb erőfeszítést jelenteni a távolságtartás.
 
Az űrhajóból ennyi látszott Salgótarján Somoskő településrészéről fotózva 2020. május 30-án este.(MTI)

Ezt a számot állították be ébresztőnek Elon Musk űrhajójának asztronautái

Helyi idő szerint szombat délután sikeresen felbocsátották Floridából a SpaceX űrhajóját két asztronautával a fedélzetén.
 
 
 Fotó: Luke Barky (Pexels)

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a koronavirus.gov.hu-n, sem az MTI-n nincs nyoma a feloldásnak, de bizonyos okok folytán hiszünk nekik, bár az efféle közléseket azért illik forrással...
 
Fotó: stonemusic.it

Ilyen volt az első távtartásos koncert az USA-ban

Ahogy arról már beszámoltunk, egy arkansasi koncertterem volt a történelmi helyszíne az Egyesült Államok első társas – tehát élő, nem online! –távolságtartásos koncertjének.
 
Fotó: Paddy O Sullivan (Pexels)

Legyenek végre – 500 fő alatti – koncertek!

Civil kezdeményezés indult az 500 fő alatti szabadtéri koncertek megrendezhetőségéért, amihez bárki csatlakozhat. Ha már neked is hiányzik az élőzene, írd alá a petíciót!
 
Fotó: Madonna/FB

Madonna és Sting is nemet mond a vírus előtti életünkhöz való visszatérésre

Kétszáz világhírűművész és tudományos szakember – többi között Madonna, Robert de Niro, Isabelle Adjani,Yann Arthus-Bertrand és Tarr Béla – nemet mond "a visszatérésre a normalitásba" a koronavírus-járvány után. A Le Monde című francia napilapban szerdán közzétett...
 
Ebben a térben kell megoldani a távtartást. Menni fog...

Kötelező lesz a maszkviselés az USA első távolságtartásos koncertjén

A 24.hu szúrta ki, hogy egy arkansasi koncertterem lesz a történelmi helyszíne az Egyesült Államok első társas távolságtartásos koncertjének. Nem, nem online, nem stream, nem osztott képernyő, nem webkamera: ÉLŐ!
 
Fotó: Music Connenction Magazin

21 éves a világ legjobb blues gitárosa!

Szinte hihetetlen, de Christone "Kingfish" Ingram 21 évével és első albumával azonnal berobbant a blues nagyjai közé, ugyanis az amerikai Blues Music Awardson összesen öt kategóriában hozták ki nyertesnek – adta hírül az MTI.
 
Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Vagy mégis? SEMMI címmel jelent meg az ötödik Elefánt nagylemez, amelyet nemrégiben az általunk is bemutatott Van Harag című zaklatott...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Mi is szeretünk, Kátya! Jótékonysági koncert Tompos Kátya kezeléséért

Kátya kérésére mostanáig csak a szűk szakma tudhatott az állapotáról, ám eljött az idő, hogy a sorsáért aggódó zenészek és a közönség a Fábián Juli Emlékalapítvány közvetítésével segítsen a nagybeteg énekesnőnek. Az alábbiakban az alapítvány közleményét továbbítjuk nektek:

Egy kis grúz faluból a világhírig – a Kobuciban lép fel a Trio Mandili

A Trio Mandili sikertörténete sokak szerint a kaukázusi-archaikus dallamok megszólító erejéről, de szerintünk inkább a lányok tiszta és nagyon szerethető karakteréről szól. Meg persze a zenéről... Május 11-én este a KOBUCI Kertben kilépnek a digitális térből, és élőben is megmutatják, hogy a többszólamú éneklés miért a...
Új koncertek