Fotó: cottonbro (Pexels)

Zenészek B-terve: a Kannibálok cédét, Gergely Róbert lángos szállít házhoz

Olyan könnyű odavetni a zeneipar képviselőinek, hogy miért nem csinál valami mást, tanuljon más szakmát... Ettől függetlenül a tartalékok fogynak, és a zenészek, előadóművészek igyekeznek talpon maradni valahogy. Akárhogy.
 
A fotó illusztráció (Thibault Trillet/Pexels)

Ezek a zenekarok jutottak most támogatáshoz

Az NKA Hangfoglaló programjának jóvoltából 22 induló előadó, két elektronikus zenei produkció és 101 könnyűzenei koncerthelyszín kapott támogatást.
 
 
Barcelona egy estére a Trip hajóra költözik

Barcelona egy estére a Trip hajóra költözik

A Barcelona Gipsy balKan Orchestra két évvel ezelőtt járt Budapesten, akkor is ősz volt – a két időpont között azonban zongorázni lehet a különbséget – a világ összes hangszerén. Ma már az is nagy szó, ha valamely előadó vagy zenekar turnéra indul, s az is, hogy egyáltalán...
 
Októbertől nem tudunk élőben bejelentkezni a koncertekről

Bocs, de októbertől már nem tudunk élőben bejelentkezni a koncertekről

Egészen őszinték leszünk: a sokadik cikket olvassuk a témában, és nem lett tisztább a kép, ami biztos, októbertől bekeményít a Facebook a zenei tartalmak megosztásával kapcsolatban.
 
Fotó: Kárpátia FB

Páncélos menetindulót írt a Kárpátia a Leopard 2A4HU típusú harckocsik átadására

Nem szorgalmi feladat volt: a zenekar FB-bejegyzése szerint még márciusban kaptak felkérést a tatai páncélosoktól arra, hogy írjanak nekik egy indulót.
 
Fotó: S

Zenél a kerítés a kiskunfélegyházi oviban

Jobban mondva: zenélni lehet a kerítésen, nem magától csinálja :) A kiskunfélegyházi Százszorszép Óvodában a zenés játékok ugyanis egy kerítést alkotnak.
 
 
Ismét bezárnak az éjszakai szórakozóhelyek Barcelonában

Ismét bezárnak az éjszakai szórakozóhelyek Barcelonában

Barcelonában és a vonzáskörzetében található mintegy tucatnyi településen újból korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-fertőzések emelkedése miatt – jelentette be a katalán kormány még pénteken Barcelonában.
 
Lollapalooza 2018. (redbull.com)

A Lollapalooza társalapítója szerint 2022-ig nem tér vissza az élőzene

Marc Geiger – aki a Lollapalooza társalapítója és a William Morris Endeavor Music Division globális vezetője volt év elejéig – Bob Lefsetz (amerikai zenekritikus) podcastjának vendége volt a héten. Amikor Bob megkérdezte tőle, hogy gondolja, mikor tér vissza az élőzene, azt felelte:...
 
Fotó: YouTube

Szűk egy hónap alatt már a 4. amerikai rappert lőtték le

"Az elsőnél még csak-csak, bár az egész ívet nézve ő is a sokadik volt, a másodiknál már elkerekedett a szemünk, most meg már nem tudjuk, mit gondoljunk..." – ezt írtuk a harmadiknál. A negyediknél meg már nem tudjuk, mit írjunk...
 
Indul a szabadtéri mozi és koncertekkel is vár a Várkert Bazár

Indul a szabadtéri mozi és koncertekkel is vár a Várkert Bazár

Szabadtéri programokkal indul újra a Várkert Bazár. A tényleg csodálatos, dunai panorámával bíró helyszínen többek között kertmozis előadások, zenei produkciók, irodalmi estek és tematikus séták gazdagítják a programkínálatot.
 
 Hatodik évadát kezdi a Zenélő Budapest (Fotó: 2019.)

200 minikoncert nyolc helyszínen: Zenélő Budapest

A július 2-án induló és augusztus 27-ig tartó programsorozaton a szervezők mintegy 200 minikoncerttel készülnek olyan közkedvelt budapesti helyszínen, mint a Margitszigeti Zenélő Szökőkút, a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum oszlopcsarnokai, a Várkert Bazár Gloriettje és az...
 
Fotó: FB

Már Kőszegnek is van zenélő kútja

Pályázati támogatásból újították fel a kőszegi Jurisics téren 1776 óta álló városkutat a város turisztikai projektjének keretében. A kút új funkcióval bővült: dallamokat tud lejátszani, sőt akár élőben is zenélhetnek rajta – közölte az MTI-vel szerdán a város polgármestere.
 
Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek