Ebben a térben kell megoldani a távtartást. Menni fog...

Kötelező lesz a maszkviselés az USA első távolságtartásos koncertjén

A 24.hu szúrta ki, hogy egy arkansasi koncertterem lesz a történelmi helyszíne az Egyesült Államok első társas távolságtartásos koncertjének. Nem, nem online, nem stream, nem osztott képernyő, nem webkamera: ÉLŐ!
 
Fotó: Music Connenction Magazin

21 éves a világ legjobb blues gitárosa!

Szinte hihetetlen, de Christone "Kingfish" Ingram 21 évével és első albumával azonnal berobbant a blues nagyjai közé, ugyanis az amerikai Blues Music Awardson összesen öt kategóriában hozták ki nyertesnek – adta hírül az MTI.
 
 
Fotó: pexels.com

A Petőfi Irodalmi Múzeum oszt pénzt a független (könnyű)zenészeknek

Az Emmi egymilliárd forinttal segíti a független előadóművészeket. Ebben benne vannak a színészek, színházi dolgozók, bábszínészek, a népzenei, néptánc- és cigányzenei művészek, a kortárs tánc művészei, az artisták, a cirkuszi dolgozók, a könnyűzenei és egyéb...
 
A fiataloknak fog leginkább hiányozni a fesztiválszezon – de hatását mindenki megérzi

A fiataloknak hiányzik majd leginkább a fesztiválszezon – de mindenkinek fájni fog

A PORTFOLIO.HU közölt – még a Nagy Bejelentés előtti napon – egy terjedelmes cikket arról, hogy mi mindennel jár a fesztiválszezon törlése. Az írás a HÉTFA Kutatóintézet elemzésén alapul, amelyben a hazai fesztiválpiac kilátásait taglalták. Einstandoltunk belőle néhány...
 
Copy Con

Copy Con megtalálta a piaci rést: dalházhozszállítást vállal!

Szeretnél egy dalt írni kedvesednek, de nincs hozzá tehetséged? Kéne egy dal szülinapra, esküvőre – vagy csak úgy? Semmi gond, Copy Con a te embered! Csak néhány személyes infó, és pár nap múlva már meg is hallgatható a valóban személyre szabott szerzemény!
 
Elon Musk barátnője kreatív karanténban van

Elon Musk barátnője kreatív karanténban van

Grimes ötödik albuma, a "Miss Anthropocene" február 21-én látott napvilágot. Ehhez a sikerhez hozzátesznek a látványos klipek és lyric videók is, amik – az extravagáns énekesnőt ismerve – éppoly távol állnak a megszokottól, akárcsak ő.
 
 
Fotó: Fidelio

Lajkó Félix és a Cimbalom Brothers is a Songlines Music Awards jelöltjei közt

Két magyar kiadású lemezt, Lajkó Félix és a Volosi közös anyagát, valamint a Cimbalom Brothers Testvériség/Brotherhood című albumát is jelölték a rangos nemzetközi világzenei díjra, a Songlines Music Awardsra, adta hírül az MTI.
 
Fotó: Rebecca Swafford (Pexels)

400 előadóművész már pénzhez jutott

Mint ahogy arról már beszámoltunk, 180 millió forint áll rendelkezésre a bajba jutott zenészek megsegítésére. A rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület döntött.
 
Nem a sokadik karanténklipet akarta megcsinálni a Honeybeast

Nem egy sokadik karanténklipet akart leforgatni a Honeybeast

A FB-oldalunkon már napközben bemutatott videót Budapest kiüresedett utcáin forgatták. A dal a környezetrombolásról szólt eredetileg, aztán rárakódtak az aktuális helyzetünk rétegei...
 
Pályázat: fejenként 50 ezer forintot fizetnek most egy 40 perces műsorért

Pályázat: fejenként 50 ezer forintot fizetnek most egy 40 perces műsorért

Az otthon ülő magyarok minőségi kortárs kulturális tartalomhoz juttatását szolgálja az a projekt, amelyet az EMMI, a Petőfi Irodalmi Ügynökség, az MTVA és az A38 Hajó hirdetett meg.
 
A zenekarról készült utolsó fotósorozat egyik képe ( 1969. augusztus, Ascot, Ethan Russell és Monte Fresco)

És akkor 1970. április 10-én Paul McCartney bejelentette a Beatles feloszlását

Ezen a pont 50 évvel ezelőtti napon jelent meg az a bizonyos interjú Paul McCartney-val, amelynek még a kérdéseit is a zenész írta. McCartney így jelentette be első szólóalbumát és azt, hogy kilépett a Beatlesből.
 
Fotó: Erdélyi Gábor

Beelőztek a lengyelek – Fonogram-díjat kapott Lajkó Félix!

Közzétették a lengyel Fonogram-díjakat, amelynek folk kategóriájában első díjat kapott Lajkó Félix & VOLOSI közös lemeze. A rangos elismerést egy nemzetközileg rendkívül elismert zsűri döntése alapján kapta a magyar zenész és lengyel társai.
 
Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a Dögkeselyűvel: mostantól a Körútnak is van saját zenéje

Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a...

A Nagykörút, mint egy csatorna, körbeöleli a tágabb értelemben vett belvárost. Hogy a Körút identitás is lehet, sőt: dalok is születhetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.

Ma jelenik meg a Furiosa: A Mad Max Saga filmzenei albuma

A Mad Max-franchise előzményfilmjének zenéje a tervek szerint 2024. május 17-én jelenik meg digitálisan a WaterTower Records gondozásában. A soundtrack vinyl és CD formátumban is elérhető lesz, de kizárólag előrendelés útján.
Új koncertek