A fotó a Zorall Sörolimpián készült

Szombathely Lordjai Budapesten – koncertbeszámoló

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, hogy a költővel kezdjem, és ez nemcsak a cinegemadárnak okoz nagy bánatot, hanem minden bizonnyal a szabadtéri koncertek szervezőinek és kedvelőinek is.
 
Fotó innen: http://www.jbsz.hu/hosszabbak/regmult-200003-/478-sziget-2002-10-ev-hev

Az ember, aki 24 évig kint volt a Sziget minden napján

Egyre-másra tűnnek fel a Sziget hivatalos FB-oldalán a pillanatképek, amelyek az idei fesztivál hangulatát kívánják felidézni. Nekünk most ehhez nincs képünk. Viszont van vagy 18 ezer karakterünk, a Sziget-veterán, Zerge jóvoltából.
 
Fotó: Rockfesztivál Budapest/FB

Ilyen volt az első (és talán az utolsó) Rockfesztivál Budapesten

Bármennyire beharangoztuk is ezt a fesztivált, a kedvezményes jegyárusítás meghosszabbításából már sejteni lehetett, hogy nem verik egymást a rockerek a jegyekért a kasszánál. Igaz, a plakátozás sem volt túlpörgetve, én alig néhányat láttam, márpedig hiába akár a legjobb...
 
Fotó: Művészetek Völgye FB

Fogalmazás iskolakezdésre: Mit csináltam nyáron? 2. rész: Művészetek Völgye

Az egyik legrégebbi, még a Szigetet is megelőző fesztiválra idén is csak egy hétvégét tudtam szánni, nevezetesen a másodikat a 10 napot felölelő eseményből.
 
Fotó: Ördögkatlan FB

Fogalmazás iskolakezdésre: Mit csináltam nyáron? 1. rész: Ördögkatlan

Az Ördögkatlan 10. jubileumát ünnepelte idén, épp ideje volt hát, hogy első alkalommal ugyan, de én is személyes tapasztalatokat szerezzek erről a fesztiválról, amelyről eddig csak jókat hallottam úgy ismerősöktől-haveroktól, mint kollégáktól. Ráadásul szeretett főszerkesztőnk,...
 
A koncert, amelyen majdnem megvakultam

A koncert, amelyen majdnem megvakultam

A buli nem most volt, még a Sziget alatt, de valahogy nem is jött rögtön meg el is kevertük, azonban érdemes közölni, mert szolgálhat tanulságokkal. S a B52-ről is illik azért tudni, hogy nem a Love Shack a leghíresebb számuk, mert az a The B52'-s.
 
Fotó: Várkert Bazár FB

Emberkísérletek az Ifipark feltámasztására: Mini, P.Mobil, Skorpió

Az ifiparkos beharangozónkban jól megírtam, hogy lesz az egykori Ifipark helyén nyílt Várkert Bazárban (annak is az eredeti Ifiparknál egy jóval kisebb elkerített részén, az Öntőház udvarban) néhány koncert augusztusban.
 
A P. Mobil pl. nem kiszorult a Szigetről, hanem nem is volt soha meghívva...

A P. Mobil pl. nem kiszorult a Szigetről, hanem nem is volt soha meghívva...

Mivel meghívót mi sem kaptunk (bizonyára nem foglalkozunk eleget fesztiválokkal és nem is írtunk még róluk egy sort sem – aszerk.), csak suttogó propaganda útján jutott el a hír hozzám, hogy lesz egy rockzenei sajtótájékoztató az A38-on, úgyhogy suttyomban lopakodtam oda, gondolván,...
 
Fotó: MTI

Meghízva bár, de törve nem! Ifiparki koncertek, nemcsak (vagy főleg nem) ifiknek

Ki ne hallott volna már az egykori Ifipark (hivatalos nevén Budai Ifjúsági Park, de így szerintem még a hírhedt Rajnák elvtárs sem nevezte) legendás koncertjeiről?
 
Fotó: Paks-Press Hírügynökség

Elment az asszony, megdöglött a kutya, ellopták az autót – Pakson szólt a blues

Az idei év a fesztiváljubileumok éve e lángoktól ölelt és fesztiváldömpingtől túlburjánzó kis országban (nekem szülőhazám), idén volt ugyanis a 25. Volt, lesz a 25. Sziget, a 20. Fezen meg a 10. Ördögkatlan. Meg persze túl van már ezeken az évfordulókon (és valahol a 40....
 
Fotók: Lengyel P. László

Vazulnak az ő vére – Zerge megnézte a musicalt, és elmondja, miben jobb, mint az István, a király

Nyilván elsőre is adja magát az összevetés mind műfajilag, mind témakörét tekintve az István, a királlyal, mint – mondjuk úgy – alap magyar rockoperával (bár a rockszínházas Sztárcsinálók 1-2 évvel megelőzte, de valamiért nem kapott akkor felhajtást, pedig szerintem jobb darab,...
 
Tudod, mi a bátorság? Az Akela törzsközönségének alkoholmentes koncertet tartani...

Tudod, mi a bátorság? Az Akela törzsközönségének alkoholmentes koncertet tartani...

Mikor megláttam a plakátot (csatolva) pár hete, azt hittem, ezt nyilván álmodom, ugyanis az állt rajta: Akela, Alma, Alcohol.
 
Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Azok számára, akiknek nem volt lehetősége a helyszínen tombolni vagy azoknak, akik szeretnék felidézni a koncert legjobb pillanatait: megérkezett az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.

Ők az MTV EMA gála magyar jelöltjei

A tavalyi virtuális közvetítés után idén ismét élő show-ként lesz látható világszerte az MTV EMA díjátadója. Ráadásul Budapestről! A november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő globális eseményen várhatóan világsztárok lépnek majd fel.
Új koncertek