Fotó: Barba Negra

Pál Utcai Fuck – farsang gőzerővel

A két zenekart a nevek részleges hasonlóságán (út, utca, fuck, fiúk… ismertem olyan Fiksz rádiós főszerkesztőt, aki lazán össze is vonta őket Pál Utcai Fuck néven, ennyit erről) kívül sok egyéb is összeköti. Mindjárt sorolom is.
 
Nem playbackelt Vikidál! Három jubileum – egy koncert az Arénában

Nem playbackelt Vikidál! Három jubileum – egy koncert az Arénában

Nos hát, ez is megvolt. És bár nem kezdődött jól, minden jó, ha jó a vége alapon végül is rendben volt. Mert nemcsak a vége volt jó, hanem már közben is. És még csak nem is csoportszexről beszélek, csak egy rockkoncertről lesz szó a következőkben.
 
 
A szuperhold és mindenféle mániák

A szuperhold és mindenféle mániák

Bizony, ritkán adódik, hogy egy koncerten három jubileumot is ünnepelhetünk. Majdnem annyira ritkán, mint amikor egy hónapban két telihold van – az angol szerint ez a kék hold, azaz blue moon, és hogy ezek egyike még szuperhold is. Márpedig januárban ezt mind együtt megkaphatjátok.
 
Két legyet egy csapásra? Pál Utcai Fiúk – Quimby-koncert az Akváriumban

Két legyet egy csapásra? Pál Utcai Fiúk – Quimby-koncert az Akváriumban

Hogy hogyan, miért, melyiket? Majd rátérek arra is. A lényeg, hogy két jelenleg (épp) létező hazai kedvenc zenekaromról van szó, ennek ellenére idén nyáron mindkettőjük koncertjére csak egyszer jutottam el, ráadásul a PUF-ra olyan régen, hogy már arra sem emlékeztem, hogy az idén...
 
Volt egyszer (kétszer) egy Gitárpárbaj – itt a harmadik

Volt egyszer (kétszer) egy Gitárpárbaj – itt a harmadik

Egyszer régen, mikor még az idő más ütemre járt, és minden gyerek téged, csak téged csodált, hogy a költőt (dalszövegírót) idézzem, és amikor még más kommunisták uralkodtak az országban, egyszer csak valakinek eszébe jutott, hogy összerántsa a színpadra az ország legjobb, de...
 
Mindössze öt akkord... Hey, Jimi!

Mindössze öt akkord... Hey, Jimi!

Nem tudom, illik-e olyan felütéssel kezdeni, hogy Jimi Hendrixet senkinek nem kell bemutatni, de hát aki azt meri mondani magáról, hogy szereti a rockzenét, annak esetében ennek a rövidke félmondatnak meg kell állnia a helyét.
 
 
Jön, jön, jön: East – Nagy életműkoncert

Jön, jön, jön: East – Nagy életműkoncert

Az East együttes valamikor régen úgy jutott el hozzám, hogy a kollégium kultúrosa megvette a kislemezüket a klub részére, aztán, mivel – szerencsénkre – szerette a progresszív zenét, valamint a jazz és jazz-rock műfajt (amelyek határán az East egyensúlyozott), felváltva játszotta a...
 
A fotó a Zorall Sörolimpián készült

Szombathely Lordjai Budapesten – koncertbeszámoló

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, hogy a költővel kezdjem, és ez nemcsak a cinegemadárnak okoz nagy bánatot, hanem minden bizonnyal a szabadtéri koncertek szervezőinek és kedvelőinek is.
 
Fotó innen: http://www.jbsz.hu/hosszabbak/regmult-200003-/478-sziget-2002-10-ev-hev

Az ember, aki 24 évig kint volt a Sziget minden napján

Egyre-másra tűnnek fel a Sziget hivatalos FB-oldalán a pillanatképek, amelyek az idei fesztivál hangulatát kívánják felidézni. Nekünk most ehhez nincs képünk. Viszont van vagy 18 ezer karakterünk, a Sziget-veterán, Zerge jóvoltából.
 
Fotó: Rockfesztivál Budapest/FB

Ilyen volt az első (és talán az utolsó) Rockfesztivál Budapesten

Bármennyire beharangoztuk is ezt a fesztivált, a kedvezményes jegyárusítás meghosszabbításából már sejteni lehetett, hogy nem verik egymást a rockerek a jegyekért a kasszánál. Igaz, a plakátozás sem volt túlpörgetve, én alig néhányat láttam, márpedig hiába akár a legjobb...
 
Fotó: Művészetek Völgye FB

Fogalmazás iskolakezdésre: Mit csináltam nyáron? 2. rész: Művészetek Völgye

Az egyik legrégebbi, még a Szigetet is megelőző fesztiválra idén is csak egy hétvégét tudtam szánni, nevezetesen a másodikat a 10 napot felölelő eseményből.
 
Fotó: Ördögkatlan FB

Fogalmazás iskolakezdésre: Mit csináltam nyáron? 1. rész: Ördögkatlan

Az Ördögkatlan 10. jubileumát ünnepelte idén, épp ideje volt hát, hogy első alkalommal ugyan, de én is személyes tapasztalatokat szerezzek erről a fesztiválról, amelyről eddig csak jókat hallottam úgy ismerősöktől-haveroktól, mint kollégáktól. Ráadásul szeretett főszerkesztőnk,...
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek