Előzenekart keresnek a Tankcsapdának – pályázat

Pályázatot hirdet zenekarok számára a Budapest Open Road Days 2024 fesztivál. A nyertes az idén 35. jubileumát ünneplő Tankcsapda előzenekaraként lép fel június 29-én a Műegyetem rakparton megrendezésre kerülő Budapest Open Road Days fesztivál nagyszínpadán.

Előzenekart keresnek a Tankcsapdának – pályázat
Majka, Punanny, Margaret Island és az új generáció – hat ingyenes koncert lesz szombaton a Szabadság téren

Majka, Punanny, Margaret Island és az új generáció – hat ingyenes koncert lesz szombaton a Szabadság téren

Ma délelőtt sajtótájékoztatón jártunk, amelynek egyik nagy tanulsága, hogy Majkát és Wolfiet nem szabad egymás mellé ültetni... pedig már mindketten komoly apukák :D
 
Fotó: Majka/FB

A Disney-rap-től a Belehalokig: nagy utat járt be Majka

Fesztiválok állandó főszereplője, telt házas koncerteket ad az ország legnagyobb bulihelyein, majd ráadás koncerten újra púposra pakolja ezeket a nézőtereket... Mostanában azonban arra is van ideje, hogy támogassa a feltörekvő tehetségeket.
 
 
Pécs, Ózd, Balaton: feltörekvő zenekarokat karol fel Majka, a Margaret Island és a Punnany Massif

Pécs, Ózd, Balaton: feltörekvő zenekarokat karol fel Majka, a Margaret Island és a Punnany Massif

Zenei platformot indít az egyik mobilszolgáltató, amelyben Majka, a Margaret Island és a Punnany Massif egy-egy feltörekvő helyi együttest karol fel. A kezdeményezés célja, hogy országos ismertséghez segítse a tehetséges előadókat a digitális eszközök és a rutinos zenei alkotók...
 
 Music Saves Ukraine: remény és segítség a magyar zenészektől

Music Saves Ukraine: a magyar támogató koncertek egy helyen!

A Music Hungary Szövetség – mint mindannyian – megrendülten követi az ukrán eseményeket, és úgy érzi, ebben a helyzetben segítenie kell a bajba jutottakon, legyen szó akár az ott maradtakról, akár azokról, akik arra kényszerülnek, hogy elhagyják otthonaikat.
 
Fotó: Sorbonne Sexual

Mertez X Robot Live: Beck Zoli lesz a Sorbonne Sexual előzenekara

Február 10-én, csütörtökön idei első bulijához érkezik a Mertez X Robot Live koncertsorozat: az évet a Sorbonne Sexual, az estét pedig Beck Zoli nyitja.
 
Csak hang legyen és fény – rengeteg éjszakázás, feszültség, túlóra

Csak hang legyen és fény – rengeteg éjszakázás, feszültség, túlóra

Magyarországon először készült átfogó, feltáró alapkutatás a hang-, fény- és látványtechnikai szakmáról, és az eredmények lehetővé teszik cselekvési javaslatok megfogalmazását is.
 
 
Fotó: laist.com

A koncerthelyszíneken tuti van hűtő: így segítené az amerikai élőzene-ipar az oltási tervet

Joe Biden azt az ígéretet tette, hogy 100 nap alatt 100 millió amerikait fognak beoltani. Az amerikai élőzenei iparág képviselői most levelet írtak a kormánynak, hogy praktikusan mivel tudnák a megvalósulást támogatni.
 
Fotó: Global News

Eric Clapton és Van Morrison közös dallal demonstrálnak az élő zene mellett

Közös dallal jelentkezett ma Eric Clapton és Van Morrison. A brit könnyűzene két legendája az élő zene megmentéséért készítette el a Stand and Deliver című felvételt.
 
Fotó: cottonbro (Pexels)

Zenészek B-terve: a Kannibálok cédét, Gergely Róbert lángos szállít házhoz

Olyan könnyű odavetni a zeneipar képviselőinek, hogy miért nem csinál valami mást, tanuljon más szakmát... Ettől függetlenül a tartalékok fogynak, és a zenészek, előadóművészek igyekeznek talpon maradni valahogy. Akárhogy.
 
Októbertől nem tudunk élőben bejelentkezni a koncertekről

Bocs, de októbertől már nem tudunk élőben bejelentkezni a koncertekről

Egészen őszinték leszünk: a sokadik cikket olvassuk a témában, és nem lett tisztább a kép, ami biztos, októbertől bekeményít a Facebook a zenei tartalmak megosztásával kapcsolatban.
 
Lollapalooza 2018. (redbull.com)

A Lollapalooza társalapítója szerint 2022-ig nem tér vissza az élőzene

Marc Geiger – aki a Lollapalooza társalapítója és a William Morris Endeavor Music Division globális vezetője volt év elejéig – Bob Lefsetz (amerikai zenekritikus) podcastjának vendége volt a héten. Amikor Bob megkérdezte tőle, hogy gondolja, mikor tér vissza az élőzene, azt felelte:...
 
Fotó: Paddy O Sullivan (Pexels)

Legyenek végre – 500 fő alatti – koncertek!

Civil kezdeményezés indult az 500 fő alatti szabadtéri koncertek megrendezhetőségéért, amihez bárki csatlakozhat. Ha már neked is hiányzik az élőzene, írd alá a petíciót!
 
Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek