Patricia Barber, Richard Bona, Snétberger Ferenc, Steve Gadd – őszi jazz ünnep legendákkal

A második, tavaszi Jazzfest Budapest sikerén felbátorodva november 6. és 9. között a jazzé lesz a főszerep a fővárosban. A Jazzfest Budapest célja, hogy a legnagyobbakat hozza el évről évre a város számos jeles koncerthelyszínére példátlan összefogásban, ráirányítsa a világ figyelmét a hazai, világszínvonalú jazz-zenészeinkre.

 Richard Bona. Fotó: Jazzfest Budapest
A fotón Steve Dub/stevedub.com

Producerlegendák érkeznek Budapestre

A Petőfi Media Group Könnyűzenei Igazgatósága által működtetett NKA HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) könnyűzenei exporttal foglalkozó programiroda idén 4. alkalommal szervezi meg a SongLab projektet.
 
Fotó: MTVA

Adamis Annát ünneplik szombaton a Dunán

Életpályája elismeréseként a Petőfi Zenei Díj Életműdíjával jutalmazzák a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett dalszövegírót, költőt, Adamis Annát. A nyilvánosságot kerülő művészt február 18-án gálával ünneplik pályatársai és a hazai zenei...
 
 
Fotó: YouTube

Steve Vai elhozza Budapestre a Hydra-gitárt

A Hdyra egy nagyon különleges gitár, amelynek három nyaka van, egy igazi gitárszörnyeteg, amelyet Vai álmodott meg és természetesen a lemezen is hallható. Április 12-én az Akvárium Klubban élőben is hallhatjuk.
 
Egy kocka az eredeti filmből.

50 Cent tévésorozatot készít Eminemről

50 Cent, a nemrég nálunk járt multiplatinalemezes rapper és sikeres televíziós producer pénteken elárulta, hogy egy "8 Mile" tévésorozaton dolgozik.
 
Csuklottam, amikor megkerestek: a metálbanda bevette Pásztor Annát a tagjai közé

Csuklottam, amikor megkerestek: a metálbanda bevette Pásztor Annát a tagjai közé

Persze, csak egy szám erejéig: a Down For Whatever új dalát a frontember, Diószegi Kiki az énekesnővel álmodta meg.
 
Összeállt a Party a Szigeten

Összeállt a Party a Szigeten

Újabb előadók nevei kerültek napvilágra a Sziget idei felhozatalából, ezúttal a Ticketswap Party Aréna fellépőiből válogatva. Azt már korábbról is tudjuk, hogy fellép Alan Walker, Steve Aoki, Apashe vagy NGHTMRE, és arról is volt szó, hogy lesz egy dedikált napja az elrow-nak és a...
 
 
Fotó: Aerosmith

HVG: Visszaesett Steven Tyler, csúszik az Aerosmith turnéja

A lap az együttes közleményére hivatkozik, mely szerint Tyler hosszú ideje dolgozott a józansága megőrzésén, de egy műtét után a fájdalom (illetve annak csillapítása) miatt visszaesett, és önként bevonul egy rehabilitációs intézménybe.
 
A brit Királyi Posta 12 bélyeget bocsájtott ki az évfordulóra, ez az egyik.

A BBC négy egyórás filmmel ünnepli a Rolling Stones 60. évfordulóját

A My Life as a Rolling Stone című sorozatban minden tagról, köztük a néhai Charlie Wattsról is egy-egy hatvan perces filmet mutatnak majd be – írja a The Guardian.
 
Road, Down for Whatever, Juhász Marci: Március 20-án jótékonysági koncert lesz a Barba Negrában

Road, Down for Whatever, Juhász Marci – Március 20-án jótékonysági koncert lesz a Barba Negrában

Az immáron telt házas Road-koncert másnapján, március 20-án a Road, a Down for Whatever, Juhász Marci és a Barba Negra közös szervezésben jótékonysági koncert lesz a Neumann János utcai rockzenei bázison.
 
A Sziget headlinereinek legutóbbi megjelenései

A Sziget headlinereinek legutóbbi megjelenései

Hatalmas bulifolyamot ígér a két év után, augusztus 10-15 között visszatérő Sziget. A szervezők a korábban bejelentett negyven fellépő mellé tegnap újabb, mintegy harminc nevet dobtak be a köztudatba.
 
Lakástűzben halt meg Steve Bronski

Lakástűzben halt meg Steve Bronski

Öt nappal ezelőtt számoltunk be a Bronski Beat egyik alapítójának haláláról, melynek okát akkor nem közölte a brit sajtó. Mára kiderült, hogy lakástűzben hunyt el, noha a 61 éves zenész halálának okát hivatalosan még nem erősítették meg.
 
Jimmy Somerville, Larry Steinbach, Steve Bronski a nyolcvanas években

Meghalt a Bronski Beat névadó alapítója

61 éves korában elhunyt Steve Bronski, az 1980-as évekbeli Bronski Beat szintipop-együttes társalapítója és billentyűse – írja a BBC.
 
Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek