Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

Fotó: Könnyűzenei Technikusok Egyesülete
Várd a májust – új zenei- és gasztrofesztivál a Városligetben ÚJ FELLÉPŐK!!!

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.
 
Azt nem tudjuk, hogy pont ez a jármű lesz-e, de azt ifjabbak kedvéért: ilyen a 311-es (Közlekedési Múzeum)

Két nagyszínpad és Zenélő Busz is lesz az idei Művészetek Völgye fesztiválon

A 33. Művészetek Völgye ezen a nyáron is több mint kétezer programmal várja a fesztiválozókat július 19. és 28. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja most újabb fellépőket tett közzé.
 
 
Rihanna, Björk, Whitney Houston, Cher, Marilyn Monroe fellépőruhái a Városligetben

Rihanna, Björk, Whitney Houston, Cher, Marilyn Monroe fellépőruhái a Városligetben

A Zene Háza új időszaki tárlata, a Dívák & Ikonok című kiállítás a meghatározó előadóművészek személyes történetein – és eredeti fellépőruháin, jelmezein – keresztül a dívák rendkívüli erejét és kreativitását mutatja be.
 
Így :) Fotó: Blahalouisiana/FB

Hogy néz ki egy popzenész nyara?

Képzeletbeli mikrofonunkat a Blahalouisiana-tagok felé fordítottuk a fenti kérdéssel – ők meg evvel a dalban feleltek rá...
 
Fotó: Bolega Niki, forrás: Lovasi András/FB

Pécs egy hétvégére a Zene Házába költözik

Lovasi András, Parti Nagy Lajos, Kocsis Gergely és a Zsolnay Fényfesztivál is képviseli Pécset a Magyar Zene Háza Város a Házban sorozatában
 
Pirkadattól alkonyatig –  The Rose: Dawn To Dusk Tour (Papp László Aréna, 2024. március 17.)

Pirkadattól alkonyatig – The Rose: Dawn To Dusk Tour (Papp László Aréna, 2024. március 17.)

Egy zenekar Dél-Koreából? Ó, csak egy újabb tinglitangli K-pop banda.... Ó, nem: ezek a srácok hangszereken játszanak, nem is rosszul, és mindezt kiválóan át is tudják adni.
 
 
Előzenekart keresnek a Tankcsapdának – pályázat

Előzenekart keresnek a Tankcsapdának – pályázat

Pályázatot hirdet zenekarok számára a Budapest Open Road Days 2024 fesztivál. A nyertes az idén 35. jubileumát ünneplő Tankcsapda előzenekaraként lép fel június 29-én a Műegyetem rakparton megrendezésre kerülő Budapest Open Road Days fesztivál nagyszínpadán.
 
Fotók: sinco

Gigantikus Quimby-dixit az MVM Dome-ban

Class & Roll Part 2. lehetett volna a szombati koncert címe, hiszen 2018 júniusában volt az első alkalom, amikor a Quimby és az Óbudai Danubia Zenekar közös koncertet adott – akkor a Margitszigeten. Bár ezen az első koncerten nem voltunk ott, a helyszínek ismeretében bizton állíthatjuk,...
 
Fotók: Laár András/Facebook

Laár András, a révész

Ki hinné, hogy másfél órában megfér egymás mellett a magányos tengeri medve és az Egyetemes Jóakarat Mantrája? Laár András és Frankie Látó Ős-forrás című rév-zene koncertjén pontosan ez történt.
 
Szerezz zenét némafilmhez!

Szerezz zenét némafilmhez!

Minden évben hírt adunk erről a pályázatról – szerintünk nagyon jó kezdeményezés: egyrészt betekintést enged a filmkészítés kezdeteibe, másrészt inspirációt nyújt a zeneszerzők számára – s nem utolsó sorban különleges élmény a közönség számára is.
 
Gőzerővel készül a Quimby és a Danubia Zenekar az MVM Dome-os koncertre

Gőzerővel készül a Quimby és a Danubia Zenekar az MVM Dome-os koncertre

A Quimby és a Danubia Zenekar több mint fél éve készül a március 9-i Class&Roll koncertre. Az MVM Dome-ban a színtiszta rock and roll mellett szimfonikus átiratokkal és sosem hallott hangszerelésben megszólaló Quimby-dalokkal utazhat végig a közönség a banda zenei palettáján. Az est...
 
Mit hallgat szabadidejében Beton.Hofi?

Mit hallgat szabadidejében Beton.Hofi?

A Drops: című, Szabó Simon színész-rendező műsorvezetésével készülő filmes-kreatív podcast stábja hétről hétre olyan ismert emberek által összeállított saját zenei lejátszási listákat publikál, melyekkel betekintést nyújtanak abba, hogy mit hallgat szabadidejében Beton.Hofi,...
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek