Ez volt a kedvenc fotónk 2019-ben, a pandémia előtti utolsó fesztiválon.

Orosz és ukrán fellépők is lesznek a Sziget fesztiválon

Két év után újra Sziget. A covid a fesztiválipart is alaposan megrángatta, most pedig a háború árnyéka vetül Európára. Ilyen előzmények után és ebben a helyzetben tér vissza 2022. augusztus 10-15-ig a ma már inkább európainak, mint magyarnak számító fesztivál.
 
Magyar vagy angol dalszöveg a menő?

A dal születése – Karácsony Jánossal

Mennyire lehet komolyan venni a lesajnált, túlértékelt vagy éppen agyonrajongott dalszövegírói műfajt? Működik-e a dalszöveg zene nélkül? Van-e egyáltalán az élőzenének még létjogosultsága? Hogyan születnek a dalszövegek?
 
 
Fotó: Rammstein

Mint mindenki, mi is valótlanul állítottuk, hogy jön a Rammstein

Amikor az ember annyira örül, hogy bele sem gondol a részletekbe... Pedig szólt a vészcsengő a Groupama Arénánál meg annál, hogy nem nevezték meg sehol a főszervezőt, de egy laza mozdulattal elhallgattattuk... Annyi minden megtörténhet mostanság. Illetve: pár külföldi oldalon...
 
Fotó: Sex Pistols Photo Archive ( Ray Stevenson, 1976.)

Boldog szülinapot, Erzsébet királynő... Újra kiadja God Save the Queen című számát a Sex Pistols

A hírhedt dalt 1977-ben, a királynő ezüstjubileumára jelentette meg a a Sex Pistols. II. Erzsébet idei platinajubileumára pedig újra kiadja God Save the Queen című számát a brit punkbanda.
 
Dolly Partont is bevonul a hírességek csarnokába, pedig nem is akarta

Dolly Parton is bevonul a hírességek csarnokába, pedig nem is akart

Rajta kívül Eminemet, a Duran Durant, Lionel Richie-t, Pat Benatart, Carly Simont és a Eurythmicset iktatják idén a clevelandi székhelyű Rock & Roll Hírességek Csarnokába.
 
Fotók: sinco

Minden Bohemian Betyars-anyuka első szóra vállalta a klipszereplést – fotók!

Anyák napján osztottuk meg, aznap is volt a premierje a Betyárok új klipjének. Minden elfogultság nélkül állítjuk, hogy ez volt az elmúlt évek legszerethetőbb, ha nem imádni való anyáknapjás-zenekaros megnyilvánulás. Most itt a sztori hozzá és a forgatáson készült fotókból is pár.
 
 
Fot: Fonogram

A Piramis és Komjáthy György életmű-díjat kapott, megvan az év slágere is – Fonogram 2022

Tizenkilencedik alkalommal adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat. A 25 fős szakmai zsűri 18 műfaji kategóriában ítélt oda díjakat.
 
Fotók: Kobuci Kert

Esélyt adni a finomabb zenei világoknak – a KOBUCI Kert tizennegyedik évada

Jazz, blues és világzene – a tizennegyedik évadban is a minőségi élő zene közösségteremtő ereje mellett elkötelezett az óbudai KOBUCI Kert. Az új szezonról és a peremműfajok kultúraformáló erejéről beszélgettünk Nagy Krisztiánnal, a Kert menedzsmentjének egyik tagjával.
 
Fotó: Ivan Samkov (Pexels)

Dés László zenéje, Tóth Vera hangja: dalszövegíróknak hirdettek versenyt

Versenyt hirdettek magyar dalszövegírók számára. A jelentkezőknek Dés László zenéjére kell alkotniuk, a Tom-Tom Records közreműködésével elkészülő dalt Tóth Vera fogja elénekelni.
 
Henri Gonzo és a Papírsárkányok: itt a Fran Palermo frontemberének új zenekara

Henri Gonzo és a Papírsárkányok: itt a Fran Palermo frontemberének új zenekara

Henri Gonzo a Fran Palermo dalszerző-frontembereként vált ismertté, emellett pedig évek óta szólóban is aktív. Most szintet lépett: útjára indította magyar nyelvű projektjét, ami a TV Hangyák című kislemezdallal debütál.
 
Fotó: Blahalouisiana

A Blahalouisiana sokat bír

Látványos, krimiszerű videót forgatott a Sokat bír című dalhoz a Blahalouisiana, amelyben megidézik az alvilág sötét alakjait is...
 
Fotó: Vad Fruttik

Likó Marcell megtanít dalszöveget írni

A K11 Művelődési és Kulturális Központban március elejétől rendeznek dalszövegíró kurzust, legutóbb Beck Zoli (30Y) volt a vendégelőadó, aki a 'A dalszöveg, mint határhelyzet' cím alatt hívott közös gondolkodásra. A Közös gondolkodás megmarad, a vendég változik: április 5-én...
 
Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok utazókiállítás a Zene Házában

Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok...

A Zene Házában május 18-tól egész nyáron látogatható tárlaton Rihanna, Björk, Billie Eilish, Tina Turner, Cher, Marilyn Monroe, Beyoncé, Sade,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Hamarosan eldől, ki lesz a Tankcsapda előzenekara a Budapest Open Road Days-en

Összesen 196 zenekar nevezett a Budapest Open Road Days fesztivál „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázatára.

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.
Új koncertek