Megvan a három szín: kiteljesítette a trilógiát a Whitesnake

Kék bakeliten jön ki a Whitesnake THE BLUES albuma

Légy boldog, vigyázz magadra, soha ne hagyd, hogy bárki félelemben tartson! – ezzel bocsájtotta útjára a Barba Negra Track közönségét 2019 júniusában David Coverdale. Maga sem gondolta volna, hogy alig telik el egy év, és a szavainak egészen más értelme lesz...
 
Tudnak valamit ezek az ózdiak

Tudnak valamit ezek az ózdi srácok

Az olvasztárok 12 év után, februárban megjelenő albuma a Kohó címet viseli – itt a Remorse első friss dala az anyagról. A szöveg ütős – a jobb érthetőség kedvéért feliratozzák is a klipet. A címet egy kedves kommentelőjüktől loptuk, köszi!
 
 
Megjelent Soltész Rezső karácsonyi albuma

Megjelent Soltész Rezső második karácsonyi albuma

Az énekes most megjelenő új albumán a világ legismertebb karácsonyi dalai szólalnak meg – közülük jó néhány az előadó fordításában, az ünnephez kapcsolódó legszebb gondolatokkal, igaz, nagyzenekaros kísérettel.
 
 Kép: Mal Bray/Fine Art America (Chris Cornell FB)

Prince, John Lennon – Chris Cornell: már elérhető a Soundgarden énekesének posztumusz albuma

Posztumusz albuma jelenik /jelent meg az énekes-dalszerző Chris Cornellnek: a lemez anyagát egy évvel halála előtt, 2016-ban rögzítették Brendan O'Brien producerrel, aki a Soundgarden legkelendőbb, Superunknown című lemezének elkészítésében is közreműködött.
 
Új albummal jelentkezik a nemzetközileg is elismert svájci rockzenekar

Scájci sapka, svájci bicska, svájci rockzenekar

A Sinplus hosszú idő után, négy, friss szerzeménnyel jelentkezik. Az új dalok teljesen ösztönösen születettek, hagyták, hogy a zene csak előjöjjön a legtisztább formájában belőlük, ennek eredménye egy rock - new wave esszencia lett.
 
Fotó: Hillsdom

A Belaut a BBC-ben remixelik

A duó régóta várt, második, Colourwave című albuma tavasszal jelent meg, amely számos pozitív kritikát kapott és több, mint félmillió streamnél jár. A külföldön is egyre sikeresebb zenekar, most a Risk It All című dalához készült remixel jelentkezik, amely a BBC Radio 1-on debütált.
 
 
 A Bring Me The Horizon bejelentette 2021-es arénaturnéját

A Bring Me The Horizon bejelentette 2021-es arénaturnéját

POST HUMAN: SURVIVAL HORROR címmel jelent meg a zenekar új EP-je. Ennek kapcsán nemrég egy olyan aréna turnét is bejelentettek, amely 2021-ben zajlik az Egyesült Királyságban, és szeptember 26-án, a londoni O2 arénában tartandó koncerten csúcsosodik ki.
 
Fotó: GoPhoto

Rómeó Vérzik: Ha nincs koncert, akkor meghal egy kicsit a zenész...

Kovács Koppánnyal, a Rómeó Vérzik zenekar frontemberével beszélgettünk a Szűk tér című lemez megjelenése apropóján jelenről, jövőről és álmokról.
 
Átnevezték a Grammy-díj egyik kategóriáját

Átnevezték a Grammy-díj egyik kategóriáját

Új nevet kapott a Grammy-díjak legjobb világzenei album kategóriája: ezentúl a legjobb globális zenei albumnak nevezik, mert ez "mérvadóbb, modernebb és befogadóbb meghatározás" a díjakat odaítélő Amerikai Lemezakadémia szerint. Szerintünk meg a régi is pont jó volt...
 
Az AC/DC vadonatúj videóklippel jelentkezett

Itt az AC/DC vadonatúj albumának előfutára!

A legendás együttes megjelentette legújabb “Shot In The Dark” című dalának hivatalos videóklipjét, amely a 6 év csend után, november 13-án megjelenő “Power Up” című albumuk előfutára.
 
Fotó: Paul McCartney/FB

S akkor Paul McCartney egy erdei kunyhóban tök egyedül kifaragta az új lemezét

Nem is így volt, csak elolvastunk pár szalagcímet, amelyek ugyanezt a hírt harangozták be, és ez az érzésünk támadt tőlük.. A tök egyedül persze igaz, de ezt kiemelni egy 60 éve pályán lévő szupersztár esetében csaknem tiszteletlenség.
 
Hogy került 25 év után a brit slágerlisták élére a Queen?

Hogy került 25 év után a brit slágerlisták élére a Queen?

Úgy, hogy az október 2-án megjelent Queen – Live Around the World című koncertanyag odarepítette őket.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek