Elizabeth a balatoni nyárban Afrikáról álmodik

A KFT úgy létezik, mint a népmesében a királynak vitt ajándék: van is, nincsen is. Az hogy van, fizikai bizonyságot nyert Békásmegyeren, az Óbudai Nyár befejező rendezvényén.

Elizabet a balatoni nyárban Afrikáról álmodik
A Demjén-koncert zenész-szemmel

A Demjén-koncert zenész-szemmel

Lassan rituálévá válik, hogy havonta-kéthavonta részese lehetek egy-egy nagy kedvencem csodálatos koncertjének. Ezúton is köszönöm. Életre szóló emlékek lesznek mind.
 
Aki nem bulizott, az magára vessen! Smokie az Arénában

Aki nem bulizott, magára vessen! Smokie az Arénában

Több mint 50 éves pályafutásának összefoglalásaként – szimfonikus zenekarral kiegészülve – életműkoncertet ad a Smokie együttes Budapesten. A brit legenda a Papp László Budapest Sportarénában szerdán lépett fel.
 
 
Szűz Mária jelenése a kortárs horror színházban - In This Moment az Akváriumban

Szűz Mária jelenése a kortárs horror színházban - In This Moment az Akváriumban

Az In This Moment napjaink egyik legnagyobb, női énekessel rendelkező metal együttese. A zenekar 13 éves pályafutása során egyre nagyobb nevű fesztiválokon lépett fel, az Akváriumos koncertre is a Download-ról érkeztek. Az A38 Hajó által szervezett koncerten nem volt előzenekar, a...
 
Ilyen volt a 2. Világegyetemista Bál  – Pajor Tamással – a Kobuciban

Ilyen volt a 2. Világegyetemista Bál – Pajor Tamással – a Kobuciban

Hogy miért második? Mert tavaly volt az első Világegyetemista Bál (mind a Kontroll Csoportra, mind a Sziámira jellemző volt a 80-as években, hogy nevet adnak a koncerteknek, kezdve az Antisztár koncert-től a Ciáni mérgezett koncert-ig, illetve ha jól emlékszem, volt olyan koncert is talán...
 
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Majdnem Pink Floyd

Még ha az utóbbi időben írt cikkek (Mobilmánia, Beatrice, Korál stb.) nem pont ezt tükrözik is, igazából nem vagyok a nosztalgia elkötelezett híve, szóval kissé ímmel-ámmal készülődtem a Pink Floyd nélküli Pink Floyd, azaz Roger Waters koncertjére.
 
Fotó: Szűcs Ferenc

Bambi, ülőjegy, perec – Metallica

Gyors fejszámolással: a 40 évem alatt közel 500 koncerten lehettem eddig, és a péntek esti Metallica mind látványban, mind hangzásban, mind hangulatban és emberségében úgy kúszott be, mit kúszott: robbant a top három koncertek közé, mint a svéd körözési listára Semjénzsóti.
 
 
Fotó innen: http://www.jbsz.hu/hosszabbak/regmult-200003-/478-sziget-2002-10-ev-hev

Az ember, aki 24 évig kint volt a Sziget minden napján

Egyre-másra tűnnek fel a Sziget hivatalos FB-oldalán a pillanatképek, amelyek az idei fesztivál hangulatát kívánják felidézni. Nekünk most ehhez nincs képünk. Viszont van vagy 18 ezer karakterünk, a Sziget-veterán, Zerge jóvoltából.
 
Hooligans Symphonic – Miskolc (Dobos Klára fotója)

Szimfonik huligános hangulatban

Hangulat volt ,,bőven”, a hangosítás viszont lehetett volna jobb. Persze, a Hooligans számait kívülről fújó többséget ez nemigen zavarta a Miskolci Sportcsarnokban.
 
Zenélő doboz: Diana Krall koncertbeszámoló

Zenélő doboz: Diana Krall koncertbeszámoló

Immáron harmadszor lépett fel a budapesti közönség előtt Diana Krall és zenekara (Dennis Crouch basszusgitáros, Aram Bajakian és Stuart Duncan gitárosok, Patrick Warren billentyűs és Jay Bellerose dobos). „Glad Rag Doll” címet viselő albuma a húszas-harmincas évek dalait dolgozza fel,...
 
Túl szép… (Szigetszubjektív 2. nap)

Túl szép… (Szigetszubjektív 2. nap)

Minden más érmestől elnézést kérek: a tegnapi nap abszolút hőse Risztov Éva. Ez a Sziget szempontjából akként bír jelentéssel, hogy innentől fogva bármi történhet: mindenképpen jó lesz, mivelhogy már az.
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek